Kurtalan Belediyesi'nden Köyde Müzik Etkinliği - Son Dakika
Magazin

Kurtalan Belediyesi'nden Köyde Müzik Etkinliği

Kurtalan Belediyesi\'nden Köyde Müzik Etkinliği

Kurtalan Belediyesi Kültür Sanat Merkezi, ilçenin Ağaçlıpınar köyünde müzik şöleni düzenledi. Köylülerin ilgi gösterdiği gecede çocuk ve gençler, söyledikleri şarkılarla geceye renk kattı.

19.09.2013 18:26

Verilen bilgiye göre, şölene vatandaşlar, BDP'li Belediye Başkanı Necat Yılmaz, BDP ilçe örgütü yöneticileri ile Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri katıldı. Müzik şöleninde konuşan Kültür Sanat Merkezi çalışanlarından Abdullah Yorulmaz, "Ne yazık ki kapitalist modernite dili, kültürü, duyguyu, doğayı kendi acımasız değirmeninde öğüterek bireyi, toplumu kendi kültürel değerlerine diline, kültürüne yabancılaştırma mücadelesini yüzyıllardır sürmektedir" dedi. . Biz de buna karşı diyoruz ki eğer biz kapitalist moderniteye karşı mücadele edemesek ve kendi özümüze doğru bir dönüşü sağlayamasak bu acımasız çarkın bir dişi halene geleceğiz" dedi. Yorulmaz" değerlerimizi korumak ve yaşatmak için herkesi kendi kültürüne doğru temelde sahip çıkmaya çağırıyoruz" diye belirtti.

Belediye Başkanı Necat Yılmaz da konuşmasında, barış sürecinde sorumlu ve duyarlı olunması gerektiğini kaydederek, herkesin bu süreçte kültürüne ve diline sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Muhabir : M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Magazin Kurtalan Belediyesi'nden Köyde Müzik Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement