Moda&sosyete - Son Dakika
Magazin

Moda&sosyete

ÇAKMALAR EDA TAŞPINAR ETİKETLİ! Dünyada çakma kıyafetleriyle moda ikonu mertebesine ulaşabilen tek isim varsa o da Eda Taşpınar'dır.

01.02.2014 20:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇAKMALAR EDA TAŞPINAR ETİKETLİ!

Dünyada çakma kıyafetleriyle moda ikonu mertebesine ulaşabilen tek isim varsa o da Eda Taşpınar'dır. Üstelik sadece taklit etmekte değil, kurnazlıkta da kendisini örnek gösterebiliriz. En fazla bir-iki kere giydiği kıyafetleri değerlendirip ikinci el mağazalara veriyor. Mesela benim bile kandığım ve Valentino diye düşündüğüm kırmızı tulum bir ikinci el mağazanın vitrininde. Fiyatı 900 TL. Balmain'in 2012 sezon çakması incili bluzu 1300 TL. Üstelik hepsi Eda Taşpınar etiketli! Çünkü mağaza görevlisinin dediğine göre; bunlar Eda Taşpınar koleksiyonuymuş. Hayır yanlış okumadınız. Tümü dünya markalarının hit modellerinden arak bir çakma koleksiyon. Benim memleketimde 'koleksiyon' sahibi olmak bu kadar kolay işte. Sonra da acaba Türk modası neden gelişmiyor ?!?!

EVDE DENEMEYİN!

Prada, Miu Miu sağolsun; şu ara sandaletle soket çorap giyme çılgınlığı yaşanıyor. Tuhaf olan bu akımın yeni olmaması. Miuccia yapınca daha mı bir cool olunuyor bilemedim ama memleketin en cool iki kadını Ece Sükan ve Ezgi İçel geçtiğimiz günlerde Miuccia Prada kadını oluvermişler. Ece Sükan'ın kıyafeti nefis bir vintage Alaia ama benim gözler ayaklarda. Mybestfriends tasarımcılarından Yasemin Öğün de 2014 Resort koleksiyonundan ayılıp bayıldığım elbisesi ve ayağında soket çoraplarıyla harika görünüyor. Bu üçlüyü gördükten sonra başka kimse denemesin diyorum. Hatta evde yalnızken bile denemeyin!

HAFTANIN EVET'LERİ

Esra Oflaz Güvenkaya'ya baktığımda içim açılıyor dersem abartmam. Roland Mouret kırmızı elbisesiyle bir arada kullandığı tüm aksesuvarlar zevkinin ne kadar iyi olduğunun göstergesi. Christian Dior çantası ideal bir parça. Saç modeli, yerinde makyajıyla tepeden tırnağa kusursuz bir şıklık içinde. Eda Kosif'in üstündekine bayıldım. İki parça gibi görünüyor ama tulum da olabilir. Saç modeli, ayakkabısı, aksesuvarları, makyajı; herşey harika. Ama görünümüne en güzel tadı, verdiği pozun doğallığı olmuş. Çok hoş görünüyor. 'Kadın İşi' filminin galasında moda anlamında ne Özge Ulusoy vardı, ne Beren Saat, ne Meltem Cumbul, ne de Sinem Kobal. Varsa yoksa Filiz Ahmet ve Hervé L.Leroux elbisesi. Bu elbiseyi kendisinin seçtiğinden şüpheliyim. Kimin parmağı varsa ellerine sağlık. Güzel bir kadın olduğunu biliyordum ama öyle 12'den bir seçim yapılmış ki tek kelimeyle kusursuz görünüyor. Hele siyah ayakkabı seçmeyip ten/pudra renklerinde stiletto seçilmesi pek profesyonel işi. Saç daha iyi olabilirmiş ama kimin umurunda. Makyajı, havası, portföyü, hatta oje rengiyle bile her detaya önem verilmiş. ve sonuç müthiş başarılı.

HAFTANIN HAYIR'LARI

Bir insan kendine bunu neden yapar hiçbir zaman anlayamayacağım. Demet Hanif'in üstünde gayet güzel kırmızı bir elbise. Elbisenin, hanımefendinin fit ölçüleriyle uyum içinde olduğu belli. Üstelik gördüğüm en çirkin kullanımlı kürk etol olmasına rağmen. Bir de ayakkabı tabanlarının yüksekliği bu boy eteklerde çok önemlidir. Bu modelleri ancak etek boyu çok uzunsa ve ayaklarınız görünmeyecekse tercih ediniz. Bir başka kürk kurbanı da Tuğçe Eyilik. Ceketin modeli ağır. Makyajı daha doğal olabilir. Ama benim en takıldığım bunlar değil. Bu kadar klasik parçalarla spor, hatta armalı bir bere giymesi. JLo, Kardashian, Rachel Zoe gibi kocaman floppy şapkalardan giyinse en azından dengeli bir abartı olacakmış, yazık olmuş. Bugün şansıma hep kürklü hanımlar. Sırada Roula Habbab var. Emilio Pucci elbisesinin ne desenleri, ne de rengi kürk ceketiyle uyumlu. Hani bana en olmayacak ceketi seç deseniz işte budur derdim. O derece olmayacak, beni hayretler içinde bırakan bir kombin. Elindeki minik güzellik bile arada harcanmış gitmiş.

HAFTANIN PİŞTİSİ

Bu haftanın piştisinde başrol; tümü dantel tek omuz Emilio Pucci tuluma ait. İlk Gisele Bündchen bir talk şov programında bu tulumla görüldü. Çok kısa bir süre sonra da bizden Belgin Aksoy'un üstünde gördüm. Belgin Aksoy hoş bir hanım. Güzel ve dozunda bir fitliği var. Tulumla kullandığı aksesuvarlar da iyi. Öyle sırıtan birşey bulamadım. Tek şanssızlığı karşısında Gisele gibi bir afeti devran olması.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Moda&sosyete - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement