"O Kadınlara Bakıp Şükrediyorum" - Son Dakika
Magazin

"O Kadınlara Bakıp Şükrediyorum"

"O Kadınlara Bakıp Şükrediyorum"

'Uçurum' ile ilk kez oyunculuğa adım atan manken Didem Soydan, hakkındaki tüm merak edilenleri anlattı.

22.09.2012 06:03  Güncelleme: 10:09

Güzel oyuncu Didem Soydan özellikle hayranlarının kendisi hakkında bilmek istediği her şeye cevap verdi.

Neden 'Uçurum'u seçtiniz? Diziyi takip ediyor muydunuz?

Diziyi izliyordum ve çok gerçekçi buluyordum. Senaristi Kerem Deren çok yetenekli bir yazar. Onun yarattığı bu dünyanın içinde olmak istedim. Yönetmenimiz Ali Bilgin'le tanışınca, aklımdaki tüm soru işaretleri yok oldu. Dizinin bana çok katkısı olacağını düşünüyorum. ' 'Miroslava' nasıl bir karakter'

'Miroslava' Boşnak, olimpiyat madalyaları olan bir koşucu. Sporcu yapısından dolayı mücadeleci, mantıklı düşünen, biraz sert biri. Karakterin Slav kökenli olması, benim de Arnavut olmam ortak fiziksel özellik oluşturuyor. Ben de sporcuydum, hentbol oynadım. 'Miroslava', ülkesinden kaçırılıp, kötü amaçlar için kullanılıyor. Bu ortama düşmüş insanların durumu acı verici. İçimden "Keşke yardım edebilsem ve hayatları normale dönse" diyorum ama bu çok kirli, karışık bir ortam.

OYUNCULUK BÜYÜK DÜNYA

Siz hiç uçurumun kenarına geldiğinizi hissettiniz mi?

Benim de hayatımda herkes gibi zor dönemler oldu. Bu hikayede anlatılanlar kadar dramatik durumlar değildi elbette. Onların hayatını gördükçe, okudukça, duydukça hayata şükrediyorum.

İlk kez oyunculuk deneyimi yaşayacaksınız. Neler hissediyorsunuz?

Heyecanlıyım ve bazen baskı altında hissediyorum. Kariyerimde ilk günden beri en iyiyi yapmaya çalıştım. Oyunculukta da hedefim aynı. Çok çalışmak, istemek, emek vermek, işine saygı duymak, bunlar benim felsefem. Oyunculuk çok büyük bir dünya ve keşfedecek çok şey var.

"HEDEFLERİM VAR"

Oyunculuk eğitimi aldınız mı?

8 aydır oyunculuk eğitimi alıyorum. Oyunculukla ilgili hedeflerim, hayat felsefemle aynı doğrultuda. Yaptığın işi inanarak yap, üzerinde çalış, emek ver, saygı duy, işte o zaman neleri başarabileceğini zaman sana gösteriyor. Bunun üzerine de hedeflerini koyuyorsun. Oyunculukta da hedeflerim var, bunu zaman ve çalışma tempom belirleyecek.

Modellik yaparken çok fazla tanınmamayı avantaj olarak gördüğünüzü söylemiştiniz.

Televizyonda olmak, tanınmamı sağlayacak ama bu yaşam şeklimi etkilemeyecek. Bunun elimde olduğunu düşünüyorum. Popüler olmanın avantajlarını işe dönüştürüp, dezavantajlarını ise hayatıma yansıtmamaya çalışacağım.

"'ULAŞ' DUYGULARI VE İŞİ ARASINDA"

'Uçurum' kadrosuna geçen sezon ortasında dahil olan Birkan Sokullu, 'Ulaş' karakterinin büyük bir seçimin eşiğine geleceğini, 'Eva' ile arasındaki ilişkinin de bu sezon netleşeceğini söyledi

'Ulaş'ta sizi etkileyen ne oldu?

'Ulaş', daha önce oynadığım karakterlerden çok farklı ve fazlasıyla derinliği olan bir karakter. Hayatta çok fazla karşılaşamayacağınız‚ normal diyemeyeceğiniz bir adam. Olaylara bakış açısı‚ olabilecekleri önceden anlayabilmesi, onu çok enteresan kılıyor. Özellikle bu yönünü gördüğümüz sahneleri oynamak benim için çok eğlenceli. Hayata küsmüş‚ dibe vurmuşken Eva'nın bir telefonuyla hayatında yeni bir sayfa açılması, onun belki de kurtuluş noktası oluyor. Haber yapma konusunda bu kadar takıntılı olan bir adamın, tüm bu hırsını bir anda kenara bırakıp fazlasıyla değişim yaşaması da bu karakteri oynamak istememe neden oldu.

"DEĞİŞİM KAPIDA"

İlk sezonda 'Ulaş'ı gazetedeki yöneticisine kendini kanıtlamaya çalışırken izledik. Bu sezon amacına ulaşabilecek mi?

'Ulaş', bu sezon ciddi bir değişim yaşayacak. 'Eva'nın hikayesi, 'Ulaş'ın eski hayatını geri alabilmesi için bir şanstı. O bunu yazmışken, kendisi de bu hikayenin bir parçası olacak. Bu noktada bazı kararlar almak zorunda kalacak. Sonrasında gazetecilik kimliği ve duyguları arasında seçim yapması gerekecek. Nasıl bir karar vereceğini ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.

'Ulaş'ın 'Eva'ya kendini çok kaptırdığını düşünüyor musunuz?

Şu ana kadar yaşananlarda, 'Ulaş'ın, asıl meselesinin kendi hikayesini yazmak olduğunu biliyoruz. 'Eva'yla aralarında bunun dışında duygusal anlamda bir yakınlaşma olacak mı, onu bu sezon göreceğiz.

"OLUMLU TEPKİLER ALIYORUM"

Siz 'Ulaş'ın yerinde olsaydınız, bu konunun üzerine bu kadar gider miydiniz?

'Ulaş', hikaye bağımlısı bir adam fakat tek sorunu, hikayenin ona yetmemesi... Bunu herkesin yazabileceğine inanıyor. O sonrasında olabilecekleri de gördüğü için, bu konunun üzerine gitmek ona doğru geliyor. Ben onun yerinde olsam, gidilebilecek noktaya, yani mantık sınırlarını aşmayan kısma kadar giderdim. Onun da nereye kadar gideceğini, ilerleyen bölümlerde göreceğiz.

Rolünüzle ilgili nasıl yorumlar alıyorsunuz?

Şimdiye kadar çok olumlu geri dönüşler aldım. Her bölüm ben de Ulaş'ı yeniden keşfediyorum ve oyuncu olarak üzerine yeni bilgiler ekleyip daha iyi olması için çaba sarfediyorum. Oynamaktan bu kadar keyif aldığım bir karakterin, izleyenler tarafından aynı keyifle seyredilmesini umuyorum.

Peki, ikinci sezonla ilgili birkaç tüyo verebilir misiniz?

Birkaç karakter dışında, herkesin çok büyük değişimler yaşayacağı ve izleyenlerde her bölümün ayrı merak uyandıracak unsurlarla dolu olacağı bir sezon olacak.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'O Kadınlara Bakıp Şükrediyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement