Sizin Stiliniz de 'Fugly' Mi? - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sizin Stiliniz de 'Fugly' Mi?

Sizin Stiliniz de \'Fugly\' Mi?
29.09.2012 06:03

Moda artık çığrından çıktı, hatta sapıttı! Geçen gün okuduğum bir yazıda 'fugly' diye bir kavrama rastladım.

Moda artık çığrından çıktı, hatta sapıttı! Geçen gün okuduğum bir yazıda 'fugly' diye bir kavrama rastladım. Fashion (moda) ve ugly (çirkin) kelimelerinin karışımından ortaya çıkan ve 'çirkinleşen moda' anlamına gelen 'fugly'yi Shona Wallace şöyle açıklıyor: "Artık moda anlayışı düzgün, şık kişilerin güzelliklerini ortaya çıkarmak yerine; bir haykırış, dışa vurum, kendini gizleme, saklanma ve hatta cinsiyetsizlik oluştu." Bana göre ise giyinmenin asıl anlamı örtünmek. Doğru; iki nokta arasındaki eğri olarak kabul edilirse, doğru ile yanlışın kalıplaştırılamayacağını ve her duruma göre değişeceğini kabul etmeliyiz. Bu durumda moda sadece tasarımcılar için değil, herkes için bir dışa vurum haline mi geliyor? Yıllar içinde sıkça rastladığım sorulardan biri; neden bir kitap yazmadığımdı... Cevabı çok basit aslında; ben her zaman moda anarşisti oldum! Yani giyinmeyi hep kişiliğin sergilendiği bir vitrin olarak gördüm. Dolayısıyla hep bunu bir kalıba sokmanın da imkansız olduğunu düşündüm. Kalıplaşmak; hayal gücünü ve dolayısıyla yaratıcılığı öldüren bir haldir. Bunun yanlış olduğunu söylemiyorum ama bunu bilerek üzerinize giymeniz gerektiğini düşünüyorum.

BEYNİMİZ OKUNUYOR!

Herkes bir şeyler almayı sever ama ona bir şey satılsın istemez. Hayatımıza giren bir diğer yeni kavram ise 'neuromarketing'! Yani 'duyusal pazarlama'. Anlamı; kişinin beynini okuyarak neyi, neden seçtiğini anlayarak pazarlama yapmak. Gıda ve hizmet sektöründen sonra moda dünyası da son zamanlarda bu kavramla ilgilenmeye başladı. İstisnasız her birimizi bireysel ve toplu olarak 'o şeye' iten ve çeken öğeler var. Bizi sürüklediği gibi bıktıran, adına tüketim denen duygunun ise yetinmeme ve boşluk hisleri olduğu ortaya çıktı. Sorun bir şeyi tanıtmak yerine pazarlama yapmakta! Çünkü bir şeyi alırken kendimize doğru soruları sorarak alıp almayacağımıza karar vermeliyiz. Beynimiz manüpüle olmadan; içinde rahat, huzurlu olacağımızı hissederek karar vermeliyiz.

HİKAYESİ OLSUN

10 yıl önce de, bugün de tavsiyeleri dinleyip bir kitap yazıyor olsaydım, sadece ilk sayfası değişmezdi! Herhalde o da aşağıdaki satırlardan oluşurdu: "Her zaman gerçekten sizi anlatan bir şey giymelisiniz. Dekolteden hoşlanıyorsanız seksi bir elbise ya da isyankarsanız bir motorcu ceketi... Yanlış reklam yapmayın. Dekolte seçiminde tek bir bölgeye yönelmeyi de unutmayın. Beyazı gardırobunuzdan eksik etmeyin. Beyaz, olumsuzluklardan arınmaktır. Ayrıca kullandığınız aksesuvarları hikayeleştirin. Babamın saati, garaj indiriminden aldığım şal gibi... Aksesuvar; boşluk doldurmak için değildir, karakteriniz hakkında ipuçları verir." Son söz: Tüm sezonların modası military, yani askeri görünümden bu sezon soğumazsam bir daha asla soğumam herhalde! Düşünüyorum da; seneler içinde bir askerin gardırobunda bulunan kıyafetlerin kat be katı bende vardır. Üstelik denizci, havacı, karacı; yani karışık bir orduyu giydirecek kadar! Asıl söylemek istediğim; nelerin moda olup olmadığı konusunda denge kurmanın önemli olduğu...

***

Sezonun beş güzellik trendi

1- Tüm markaların sözleşmişçesine bir biri ardına lanse ettiği 'Noir' kokular, yani isminin içinde 'siyah' kelimesi geçen parfümler yeni sezonun olmazsa olmazlarından. Chanel Coco Noir, Givenchy Dahlia Noir, Guerlain Le Petit Robe Noir'ın ortak noktaları; renklerin tanrıçası siyahtan aldıkları ilham.

2- Kadife dudaklar bu sezonun en göz alıcı makyaj trendlerinden. Bordo, kırmızı ya da gülkurusu tonlarında bir ruj edinin. Ama tamamen mat olmalı. Mat doku dudaklarınızda kadife hissi yaratacaktır.

3- Elektrik mavisi gözler bu kış her yerde... Maskara, eyeliner, göz kalemi ya da far; biri mutlaka elektrik mavisi olmalı.

4- Bu sezon topuzlar en tepede olacak. Sünger yardımıyla yapacağınız net ve temiz topuzlarla hem spor, hem de çok şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Topuz süngerlerini H & M ve Accessorize'da bulabilirsiniz.

5- Yeni sezon oje renklerimiz belli oldu. Taş rengi, duman rengi ve fümeler bu kış tırnakları süsleyecek. Özellikle Chanel Vertigo sezonun ojesi!

TülIN

Eyvahlar olsun; sivri burun ve ince topuk IN!

TülOUT

Tipik askeri ceket, pantolon, kaban OUT out out.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Sizin Stiliniz de 'Fugly' Mi? - Son Dakika


Advertisement