Sokak Modası - Son Dakika
Magazin

Sokak Modası

Sokak Modası

Moda, Yıllardır Sokaktan Etkileniyor.

08.06.2013 06:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Moda, yıllardır sokaktan etkileniyor. Özellikle Londra gibi moda başkentlerinde; gençler, kendi hayat görüşlerini kıyafetlerine yansıtıp milyonlarca kişi tarafından takip edilen stiller yarattı. Paris zaten her zaman modanın gözbebeği oldu. Bu şehir; her zaman kadınların kadın gibi, erkeklerin erkek gibi gezdiği şehir olarak anıldı. Bu iki büyük moda başkentini New York ve Tokyo takip etti. Artık İstanbul da ve onu takip eden birçok büyük şehrimiz de moda yaratan sokaklar arasına girdi. Artık biz de "Bizim de bir sokak modamız var!" diyebiliriz.

KOYU RENKLER MODA

Söylemek istediğim; moda bulaşıcı bir şeydir! Bir grubun giyimi, diğerlerini de etkiliyor. Şu an, örneğin İstanbul'da hepimizin gözleri önünde yeni bir sokak modası yeşeriyor. Buna 'çapulcu modası' diyebiliriz. Bu moda çerçevesinde renkli lastik ayakkabılar cidden çok popüler. Bu ayakkabılara deniz ve kayak gözlükleri eşlik ediyor. Kıyafetlerde genel olarak koyu renkler hakim; bu da, keyifli ve canlı renkler giyecek bir ruh halinin kalmadığının göstergesi. Tişört üzerine bir eşofman üstü; uzun süre sokakta kalacakların seçimi. Sadelik ön planda; makyaj, saç en doğal haliyle. Herkes, saf insan güzelliğiyle sokaklarda... Bu modanın en güzel örneklerini sosyal medyadan takip edebilirsiniz.

MODA HAYATIN GÖSTERGESİ

Moda, hayatın içindekilerin göstergesidir. Trend ise olacakların öngörüsünün kıyafete yansımasıdır. İmaj, olmak istediğimizin vitrinidir yani 'algı için' giyinmektir. Eskiden hayat farklıydı; karşındakinin kıyafetlerine, aksesuvarlarına bakıp "Şu kişi şu saati takıyorsa, şöyle bir kültüre sahiptir. Ben de öyle biriyim; biz kesin uyuşuruz" deniyordu.

ZEVKTE ORTAK İNSANLARIN

gerçeği görmesi uzun sürdü ama sonunda gördüler. O pahalı saati takan kişiyle sadece zevkte ortak olduklarını ancak bunun anlaşabilmek için yetmediğini anladılar. Giyim zevkinin mutlu olmaya ya da anlaşmaya yetmediği gerçeği ortaya çıktı. Zaman içinde insanlar; modayı, hoşgörüyle takip ettiler. İkonlar çıktı, yıkılamayacak trendler çıktı. Ünlü aktör Marlon Brando'nun asi deri motor ceketi sadece asi gençlerin tekelinden çıktı; herkes giymeye başladı. Marlin Monroe'nun kırmızı ruju sadece seksilik simgesi olmaktan çıktı. Kırmızının manası olan 'daha'yı sahiplendi ve "Ağzımdan çıkanı duyun, beni dinleyin, benim de sesim çıkıyor" demeye vardı. Siyah eskiden ciddiyeti gösterirken; duygular üzerinde sakinleştirici etkisine geri döndü...

TülIN

İşçi tulumu özellikle de denimden yapılanı çok popüler.

TülOUT

Çay saati deseni OUT oldu.

İyi fikir

Eski teneke kutulara; fesleğen ve dereotu gibi bitkiler ekmek çok moda. Böylece siz de camınızın önünde kendi bostanınızı yaratıp organik gıdalara kavuşmuş oluyorsunuz!

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Sokak Modası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement