Yavuz Seçkin Tarafından Yetiştirilmedim - Son Dakika
Magazin

Yavuz Seçkin Tarafından Yetiştirilmedim

Yavuz Seçkin Tarafından Yetiştirilmedim

İsmail Baki Tuncer, "Herkes beni Yavuz Seçkin'in yetiştirdiğini sanıyor ama kesinlikle doğru değil" dedi.

16.07.2012 06:03  Güncelleme: 08:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yavuz Seçkin'in 'Yavuz'un Minibüsü' adlı radyo programında yaptığı tiplemelerle adını duyuran İsmail Baki Tuncer, Seçkin'den ayrılıp farklı tiplemelerle özellikle sosyal medyada fenomen olmuştu. Tuncer, şimdi yönetmen Alper Mestçi'nin yöneteceği 'İsmail Baki TV' adlı şovla, Fox TV'de ekrana geliyor. Genç şovmen ve yönetmen Alper Mestçi'yle programı ve yeni projelerini konuştuk.

İsmail Bey tipleme yapmaya ne zaman başladınız?

İSMAİL BAKİ TUNCER: Çok ufak yaşta mahalledeki eş dost, akrabanın taklitlerini yaparak başladım; çok gülüyorlardı. Sonra, yarışmalara katıldım. İlk çıktığım yarışma 1996'da 'İner misin Çıkar mısın?'dı. 2001'de 'Tele Pazar'da skeçler yapmaya başladım. Yavuz Seçkin'in radyo programında taklitler yaptım.

İsmail Baki TV nasıl bir program olacak?

İ.B.T.: 20-25 farklı karakterin yer alacağı bir komedi programı.

Alper Bey, ikinizin yolları nasıl kesişti?

ALPER MESTÇİ: Yavuz Seçkin'in 'Komedya'sını yaparken İsmail'le tanıştık.

"İSMAİL CIVA GİBİ"

Siz birçok komedyenle çalıştınız. Neden onun üzerine bu kadar düşme gereği duydunuz?

A.M.: Çünkü çok enteresan bir yetenek İsmail. Birçok komedyenle çalıştım, o yüzden karşılaştırma yapabiliyorum. İsmail'de diğer komedyenlerde olmayan farklı bir şey var, cıva gibi.

Siz Şahan Gökbakar'la 'Dikkat Şahan Çıkabilir'i yaptınız. O programdaki 'Recep İvedik' karakteri sinemada rekorlar kırdı. Bu başarıyı neye dayandırıyorsunuz?

A.M.: Toplumda o tip insan çok. "Bizim adam gibi abi" dedirtebiliyorsan başarılı oluyor. Ata'nın (Demirer) 'Eyvah Eyvah'da yaptığı 'Hüseyin Badem' tiplemesi de böyledir. Sinemalarda gösterilmeden önce 'Recep İvedik'i Youtube'da 4 milyon kişi izlemişti.

İsmail Baki TV'de de 'Recep İvedik' gibi fenomen olan ve sonradan film olabilecek tip var mı?

A.M.: Olmaz mı? 'Sabit Kanca' karakterimizi insanlar sevdi. Her şeyi bilen adam 'Sabit Kanca'; yarışma sırasında sorulara verdiği cevaplarla ve ettiği küfürlerle sempatik geldi.

İ.B.T.: 'Sabit Kanca'nın çok şey bildiğini söyleyenlerden farkı; gerçekten biliyor olması. 'Sabit Kanca'nın Twitter hesabı var, ona çok soru geliyor.

'Sabit Kanca'nın da sinema filmi olacak mı?

A.M.: Olacak... Sonuçta bu adam yaşayan bir adam. Filmde bu adamı ayağa kaldıracağız. 'Sabit Kanca' da fenomen olma yolunda.

"GEÇ BİLE KALDIM"

'Sabit Kanca' da ilginç küfüler ediyor...

A.M.: Küfür, hayatımızın her tarafında. Eden kişi güzel ediyorsa beğenilir, ağzına yakışmıyorsa eleştirilebilir.

İ.B.T: 'Sabit Kanca'ya yakıştı aslında. Dünyanın en düz küfrünü ediyor 'Kanca' ama ağzına yakıştı. Bunlar kötü, büyük küfürler değil.

İsmail Bey, siz kendinizi hazır hissediyor musunuz sinema filmi çekmeye?

İ.B.T.: Ben piştim bile. Hatta geç bile kaldım.

Neden geç kaldınız. 'Sabit Kanca'yı mı bekliyordunuz?

İ.B.T.: Evet. İnandığım işi yapmak için uğraşıyorum.

A.M.: İsmail riske girmedi. Bir de Yavuz'la beraber yollardaydı ve onun yanındaki adam olduğu için çok öne çıkamıyordu. 'Yavuz'un Minibüsü'ndeki tüm tiplemeleri yapıyordu ama kimse bilmiyordu bunu.

Yavuz Seçkin'le aranızda bir husumet var mı?

İ.B.T.: Herkes beni onun yetiştirdiği adam sanıyor ama bu doğru değil. Onunla birlikte katıldığımız yarışmalarda hep ben birinci oldum.

A.M.: Komedyenlik çok yüksek egolu bir iş. Açıkçası İsmail çok saf ve alçakgönüllü bir adam olduğu için hep ezilmiş.

"SABİT KANCA ENTELEKTÜEL BİRİ"

'Sabit Kanca', 'Recep İvedik'in başarısını yakalar mı?

A.M.: Onu zaman gösterecek. 'Sabit Kanca', 'Recep İvedik'ten daha güçlü bir tip. Adama ne sorarsan sor cevap veriyor, her şeyi biliyor. Sinir bozucu da bir yanı var aslında. Çok bilgili, entelektüel tarafı var ve bırak 'Recep İvedik'i, hiçbir entelektüel 'Sabit Kanca'yla yarışamaz. Bilgisiyle döver hepsini!

İ.B.T.: 'Sabit Kanca'yı akıllı adam da seviyor, aptal adam da seviyor. İnternete koyduğumuzda hiç olumsuz bir eleştiri gelmedi. Biz bir şey demiyoruz ama sosyal medyada 'Sabit Kanca'yı halk kahramanı ilan ettiler. Bizim başka kahramanlarımız da var.

A.M.: Eddie Murphy tarzı birkaç karakteri aynı adamın oynadığı bir format vardı kafamızda ama toplum olarak yeni şeylere çok açık değiliz. Yeşilçam matematiği işliyor hala bizde. Bu yüzden vazgeçtik. Bir de İsmail'in sinema filmine ihtiyacı var. Bir komedyeni patlatmak için çok önemli bir şey. Filmin varsa, seyirci seni onaylamıştır.

"REKLAM KOKAN HAREKETLER"

Bal reklamı skecinizde Nihat Doğan taklidi yaptığınızda olay olmuştu. Nihat Doğan kızmıştı size. Ne oldu son durum?

İ.B.T.: Hiç. Reklamdaki Yelkovan adlı bal firmasına dava açacaktı en son. Öyle bir firma yok. Olayı gerçek sandı, ondan bu kadar tepki gösterdi.

A.M.: Reklam kokan hareketler bunlar. Kızdığın bir şeyi kendi Twitter hesabına koymazsın. Bu görüntüler sebebiyle İsmail Baki'ye dava açacağım diye link koyarsan ben bunda art niyet ararım. Komik yani. Sadece Mynet videosu 400 bin kişi tarafından izlendi koyduktan sonra. Rahatsızsan kapatırsın konuyu, yaymazsın. İsmail taklitle bir yere gelecek bir insan değil. Yaptığı Nihat Doğan taklidiyle ne reklam teklifi gelir, ne sinema filmi çeker. Bir sürü taklit yapıyor ama ona bu bir şey kazandırmaz. Biz bu taklitlerle, İsmail'in de bunları yapabildiğini, komik ve yetenekli olduğunu göstermek istiyoruz.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Yavuz Seçkin Tarafından Yetiştirilmedim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement