BİTLİS (İHA) – AK Parti Bitlis Milletvekili Adayı Turan Bedirhanoğlu, geçtiğimiz günlerde AK Parti seçmenine 'ahmak' kelimesini kullanarak gündeme gelen HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı'ya cevap verdi.
HDP’nin Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) yapı denetimi yetkisinin elinden alınmasının yarattığı olumsuz etkilerin araştırılması amacıyla verdiği önergenin TBMM Genel Kurulu’nda bugün görüşülmesi önerisi, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. HDP Bitlis Milletvekili Mahmut Celadet Gaydalı, "Rant düzenine karşı durduğu için mimar ve mühendis odaları bu sürecin dışında bırakıldı. Bunların sonucunda AKP iktidarı; denetimsiz, akılsız ve vicdansız bir düzen yarattı" dedi.
TBMM'nin açılışının 96'ncı yıl dönümü (9)BAHÇELİ BİZLERE ÖRNEK OLACAK DAVRANIŞLAR İLK MECLİS'İN RUH KÖKÜNDE MEVCUTTURMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Özel Oturumu dolayısıyla Meclis kürsüsündeki konuşmasında Bugünlerde aziz milletimizi temsil makamında bulunan bizlere örnek olacak, yolumuzu aydınlatacak tutum ve davranışların kaynağı İlk Meclisimizin ruh kökünde, asil üyelerinde ziyadesiyle mevcuttur dedi.
GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Gayda Kabristan girişi- Cenazenin gelişi - Cenazenin kabristana gelişi - Eski Devlet Bakanı Edip Safter Gayda'lının açıklaması- Duaların okunması- Eski Devlet Bakanı Edip Safter Gayda'lının kabristan başında konuşması- Taziyenin kabul edilmesi Eski Devlet Bakanı İnan'ın vefatı- İnan'ın cenazesi, Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Gayda köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi Eski Devlet Bakanı Kamran İnan, Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Gayda köyünde toprağa verildi.
Merkez sağın simge isimlerinden Kamran İnan hayatını kaybetti. Ölümünün ardından konuşan HDP'li yeğeni Gaydalı, "Amcam sonuna kadar bana destek oldu." dedi.
Başbakan, seçim hükümeti için geniş tabanlı kabine peşinde. Davutoğlu, CHP ve MHP'li isimlere teklifler götürmeyi planlarken HDP'den Doğan, Sancar ve Gaydalı'ya teklif yapacak.
Bitlis'te, Alpcanlar, Gündük ve Sevinç aileleri arasındaki 33 yıldır süren kan davası, binlerce kişinin katıldığı barış töreniyle son buldu.
HDP'den vekil seçilen Mahmut Celadet Gaydalı, AK Parti'den seçilemeyen kardeşi Edip Safder Gaydalı'ya, "O hangi partiye gittiyse tepe taklak oldular." dedi.
Hdp Bitlis'te seçim kutlaması yaptı HDP'nin Türkiye barajını aşması ve Bitlis'ten ise 2 milletvekilini meclise göndermesi kentte düzenlenen bir programla kutlandı.
HDP'nin Türkiye barajını aşması ve Bitlis'ten ise 2 milletvekilini meclise göndermesi kentte düzenlenen bir programla kutlandı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bitlis Milletvekili adayları, Bitlis ve ilçelerinde görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.
Hdp'li Gaydalı: Kardeşim kendini aklamak için AK Parti'den aday oldu TÜRKİYE'de 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde HDP'nin Bitlis ikinci sırada milletvekili adayı olan Mahmut Celadet Gaydalı, kardeşi Edip Safter Gaydalı'nın kendini aklamak için Ak Parti'den aday olduğunu söyledi.
Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçiminde HDP'nin Bitlis ikinci sırada milletvekili adayı olan Mahmut Celadet Gaydalı, kardeşi Edip Safter Gaydalı'nın kendini aklamak için Ak Parti'den aday olduğunu söyledi.
Ak Parti adayı Gaydalı, HDP'den rakibi ağabeyine başarı diledi Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-TÜRKİYE'de 7 Haziran'da yapılacak milletvekilleri seçimlerinde, HDP'nin 2'nci sıra adayı olan ağabeyi Mahmut Celadet Gaydalı ile yarışacak olan Ak Parti'nin 2'nci sıra adayı Edip Safter Gaydalı, diğer adaylar Vedat Demiröz ve Fatih Kadirioğlu ile birilkete seçim bölgesine geldi.
Türkiye'de 7 Haziran'da yapılacak milletvekilleri seçimlerinde, HDP'nin 2'nci sıra adayı olan ağabeyi Mahmut Celadet Gaydalı ile yarışacak olan Ak Parti'nin 2'nci sıra adayı Edip Safter Gaydalı, diğer adaylar Vedat Demiröz ve Fatih Kadirioğlu ile birilkete seçim bölgesine geldi.
Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Gayda köyünden olan Edip Safter Gaydalı ile ağabeyi Mahmut Celadet Gaydalı, ayrı partilerden birbirlerine rakip oldu.