Terminalde Nostalji - Son Dakika
Otomobil

Terminalde Nostalji

Terminalde Nostalji

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde sergilenen antika araçlar, mekanın ziyaretçilerini nostaljik bir yolculuğa çıkarıyor.

02.01.2012 15:32

Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım şirketi BURULAŞ tarafından işletilen Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde sergilenen, iş adamı Murat Ahman'ın koleksiyonunda ait olan 1928 model 2 kapılı ve 1931 dört kapalı Ford-A marka antika araçlar, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Asıl mesleği otobüs imalatı olan Utikar firmasının topladığı model araçları gören vatandaşlar, otomobilleri ilgiyle inceliyor.

Bir ay boyunca görülebilir

Şehirlerarası otobüs terminalinde her gün binlerce vatandaşı ağırladıklarını söyleyen BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, terminale nostaljik bir hava katan araçların bir ay süreyle sergileneceğini ifade etti.

1928 model 2 kapılı ve 1931 model dört kapalı Ford-A marka arabaların sahibi iş adamı Murat Ahman ise eski model arabaları toplamanın kendisi için bir tutku olduğunu belirterek, eski araçları ilk günkü haline getiren Utikar Otomotiv'in Genel Müdürü Bilal Özdemir'in antikaları iğne oyası işler gibi titizlikle yenilediğini söyledi. Asıl işlerinin yerli sermaye ile otobüs üretmek olduğunu ifade eden Bilal Özdemir ise eski arabaları yenilemenin çok özen isteyen bir iş olduğunu ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Otomobil Terminalde Nostalji - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement