Başkanına CHP'den Suç Duyurusu - Son Dakika
Politika

Başkanına CHP'den Suç Duyurusu

Başkanına CHP\'den Suç Duyurusu

Baykal, 'Rüşvet İlişkileri' Konulu Kasetle İlgisi Olduğu Öne Sürülen Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve Bir Grup Meclis Üyesi İçin Savcılığa Suç Duyurusunda Bulunulmasını Talimatını Verdi.

24.12.2008 02:19

CHP Lideri Baykal, ’rüşvet ilişkileri’ konulu kasetle ilgisi olduğu öne sürülen Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve bir grup meclis üyesi için savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını talimatını verdi. CHP Saymanı Mustafa Özyürek, "CHP’de siyaset yapmaya devam edeceklerse aklanıp gelsinler" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’a ait olduğu ileri sürülen, "Çankaya Belediyesi’ndeki rüşvet ilişkileri" konulu ses kasetindeki iddialarla ilgili olarak, Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulması emri verdi.

Baykal’ın emri sonrasında harekete geçen CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek parti hukukçularına, Belediye Başkanı Eryılmaz ve bir grup meclis üyesini de kapsayan iddialarla ilgili olarak suç duyurusu metni hazırlattı. Özyürek, "Suç duyurusunu çarşamba günü savcılığa teslim edeceğiz. Artık söz mahkemenin, CHP’de siyaset yapmaya devam edeceklerse aklanıp gelsinler" diye konuştu. Özyürek, Hürriyet’e şu değerlendirmelerde bulundu:

Baykal’ın emri

Ses kasetiyle gündeme gelen iddialarla ilgili bir komisyon kurmuştuk. Komisyon çalışmalarını tamamladı ve tespitlerinden oluşan dosyayı Sayın Genel Başkanı sundu. Genel Başkan incelemesinin ardından, "Bu iddialar ciddi. En kısa sürede suç duyurusunda bulunulsun" emir verdi. Başkan Eryılmaz ve meclis üyeleri ile ilgili hukuksal kararı artık mahkemeler verecek. Dileğimiz aklanmalarıdır.

AKP’ye çağrı

Bazı bilgilere sahip olduktan sonra bunu yargıya yansıtmamak CHP’ye yakışmazdı. Tespitlerimizde, özellikle Çankaya Belediyesi Spor Kulübü’yle ilişkili usulsüzlükler ağırlık taşıyor. AKP’nin kendi belediye başkanlarıyla ilgili iddiaları da titizlikle araştırıp yargıya taşımalıdır. Başta Melih Gökçek olmak üzere.

Montaj demişti

MUZAFFER Eryılmaz, Kanal 7’de yayınlanan ses bandındaki "Şimdi biz burada... Şeylerle, yamyamları onları doyurmak için benim dört ayrı eski Muzaffer olmam gerekiyor. Bunlara para bulmak için 50 takla atıyorum" sözlerinin montaj olduğunu ileri sürmüştü. Eryılmaz "Montajla, kesip biçmeyle gizli dinleme üzerine yapılan hukuksuzluk cezasını bulmalı" demişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Başkanına CHP'den Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement