DSP Liderliğine Talip Olan Aydın Tümen Gümbür Gümbür Geliyor - Son Dakika
Politika

DSP Liderliğine Talip Olan Aydın Tümen Gümbür Gümbür Geliyor

DSP Liderliğine Talip Olan Aydın Tümen Gümbür Gümbür Geliyor

Türk siyasetine damga vuran Bülent Ecevit'in partisi Demokratik Sol Parti'yi hak ettiği konuma getirmek için kolları sıvayan eski bakanlardan Aydın Tümen, çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

02.05.2017 12:58  Güncelleme: 14:06

Eski bakanlardan Aydın Tümen'in Türk siyasetinin lokomotivlerinden Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanlığına adayılığını açıklaması Ankara kulislerinde büyük yankı uyandırdı.

TÜRKİYE'DE SOL'U TEK ÇATI ALTINDA TOPLAMAYI HEDEFLİYOR

"Demokratik Sol Parti'nin yeniden iktidarını arzulayan herkesi tek çatı toplanmaya çağırıyorum" parolasıyla yola çıkan Tümen; İstanbul, İzmir, Aydın ve Balıkesir il yönetimlerinin olağanüstü kurultay için harekete geçmelerinin ardından Edremit'te DSP'ye gönül vermiş 2 bin 500 kişilik kalabalık grup önünde genel başkanlık için adaylığını açıklamıştı.

DSP'Yİ TABELA PARTİSİ KONUMUNDAN KURTARACAK

Merhum Bülent Ecevit döneminde Türk siyasetine yön veren ve bu dönemde Anadolu insanının umudu olan Demokratik Sol Parti, sonrasında başa geçenlerin de oturdukları koltuğun hakkını verememeleri nedeniyle adeta bir tabela partisi konumuna geldi. Bu algıyı yıkmak ve DSP'yi yeniden hak ettiği konuma getirmek için kolları sıvayan Aydın Tümen, çalışmalarına tam gaz devam ediyor.


TÜRK SİYASETİNİ YAKINDAN TANIYOR

Siyasi yaşamını Demokratik Sol Parti'den 20. ve 21. dönem Ankara milletvekili olarak sürdürürken Bülent Ecevit'in başbakanlığında kurulan 56. hükümette hem grup başkan vekilliği hem de devlet bakanı olarak görev yapan Aydın Tümen, Türk siyasetini yakından tanıyan bir isim olarak dikkat çekiyor.

AYDIN TÜMEN KİMDİR?

1963 yılında İzmir'de doğan Aydın TÜMEN, Hacettepe Üniversitesi Fen Fakültesi İstatistik Bölümünü bitirdikten sonra Özel Sektör'de Personel Yönetimi ve İnsan Kaynakları Yöneticiliği yaptı. Siyasi yaşamını Demokratik Sol Partiden 20. ve 21. Dönem Ankara Milletvekili olarak sürdürürken Bülent Ecevit'in Başbakanlığında kurulan 56. Cumhuriyet Hükümetinde Devlet Bakanı olarak da görev yaptı.


AKSAKAL'IN ÇAĞRISIYLA PARTİYE KATILMIŞTI

13 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirilen DSP Olağanüstü Kurultayında Genel Başkanlığa seçilen Önder AKSAKAL'ın örgütsel yeniden yapılanma ve Demokratik Sol felsefeye inanan, Atatürk milliyetçiliği çerçevesinde laik, demokratik, sosyal hukuk devleti ilkelerine gönülden bağlı herkesi DSP çatısı altında toplanma çağrısıyla Aydın TÜMEN 19 Haziran 2016 tarihinde yeniden DSP'ye katıldı.

Aydın TÜMEN, evli ve iki çocuk babasıdır.

Son Dakika Politika DSP Liderliğine Talip Olan Aydın Tümen Gümbür Gümbür Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement