Eski Libya Başbakanı Zeydan Hakkında İnterpole Başvuru - Son Dakika
Politika

Eski Libya Başbakanı Zeydan Hakkında İnterpole Başvuru

Eski Libya Başbakanı Zeydan Hakkında İnterpole Başvuru

Libya Başsavcısı, güvenoyunu kaybeden eski Başbakan Zeydan hakkında, arama kararı çıkarılması talebiyle, İnterpol'e başvurdu.

12.03.2014 20:29  Güncelleme: 20:28

Libya Başsavcısı Abdulkadir Rıdvan, yurt dışına çıkış yasağı konulan ve kaçtığı iddia edilen eski Başbakan Ali Zeydan hakkında, "arama kararı" çıkarılması talebiyle, Uluslararası Polis Teşkilatı'na (İnterpol) başvurdu.

Libya Başsavcılığı Soruşturma Dairesi Başkanı Essıddik es-Sur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Başsavcı, hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına rağmen, dün akşam yurt dışına çıkan eski Başbakanı Ali Zeydan'a yönelik 'arama kararı' çıkarılması amacıyla İnterpol'e başvurdu" dedi.

Zeydan'a, "kamu malına zarar verme, resmi evrakta sahtecilik ve belgeleri imha etmek" gibi bazı konularda suçlamalar yöneltiliyor.

Öte yandan Trablus havaalanı yetkilileri, eski Başbakan Zeydan ve yardımcısının özel uçakla Libya'dan ayrıldıklarını belirtti. Ayrıca Malta basını, Başbakan Joseph Muscat'ın, Zeydan'ı taşıyan uçağın 'yakıt ikmali' için 2 saat süre ile Malta havaalanına iniş yaptığını ardından ise Avrupa'ya hareket ettiğini söylediğini duyurdu. Ülke basınındaki haberlerde Malta Başbakanı Muscat'ın Zeydan ile havaalanında kısa süreli bir görüşme gerçekleştirdiğini de iddia etti.

Libya geçici meclisi MGK, oy çokluğuyla aldığı kararla, Başbakan Ali Zeydan hükümetinden güven oyunu çekmiş, yeni hükümeti kurması için Savunma Bakanı Abdullah es-Sini'yi görevlendirmişti.

Bu gelişmelerin ardından Başsavcı Rıdvan'ın, "yolsuzluk" soruşturması kapsamında Zeydan'ı ifadeye çağırdığı ve hakkında ayrıca yurtdışına çıkış yasağı getirildiği belirtilmişti. - Libya

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Eski Libya Başbakanı Zeydan Hakkında İnterpole Başvuru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement