CHP'li Akkaya ODTÜ İşçilerinin Grevini Destekledi - Son Dakika
Politika

CHP'li Akkaya ODTÜ İşçilerinin Grevini Destekledi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, ODTÜ işçilerinin 8 gündür devam eden grevlerinde başarıya ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.

11.12.2015 12:59  Güncelleme: 14:06

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, hiçbir sendikanın "grev heveslisi" olmadığını belirterek, ODTÜ işçilerinin 8 gündür devam eden grevlerinde başarıya ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.

Akkaya, beraberindeki bazı milletvekillerİ ve parti çalışanlarıyla ODTÜ'de grev yapan Tez Koop-İş Sendikası'na bağlı işçilere destek ziyaretinde bulundu.

İşçilerle üniversite içerisinde bir süre yürüyen CHP heyeti adına konuşan Akkaya, işçilerin tatil amacıyla değil, hak mücadelesi için greve çıktığını söyledi.

İşçilerin, haklarını istediğini ama alamadığını ileri süren Akkaya, "Ankara'nın ayazında başlattığınız bu emek mücadelesini CHP olarak yürekten destekliyoruz" dedi.

Hiçbir sendikanın "ben greve çıkacağım" diye toplu sözleşme görüşmelerine başlamayacağını belirten Akkaya, şöyle konuştu:

"Grev, sendika için ancak bir araçtır. Ne zaman? Hakkını alamadıkları zaman. Hakkınızı alamadığınız zaman o aracı kullanıyorsunuz. Sizin elinizde biber gazı, silah yok. Sizin sadece üretimden gelen gücünüz var ve o gücü kullanıyorsunuz. Mangal gibi yüreğiniz var. Mücadelenizi sürdürdüğünüz zaman mutlaka kazanacaksınız. CHP olarak biz her zaman yanınızdayız."

Sendikanın Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Mustafa Barın ise toplu sözleşme sürecinde ek zam taleplerinin kabul edilmemesi nedeniyle, 277 işçinin 8 gündür grevde olduğunu söyledi. Barın, talep ettikleri zam miktarının çok düşük olmasına karşın, işverenin günlük ücrete brüt 1 lira zam teklifi yaptığını ve bunun kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP'li Akkaya ODTÜ İşçilerinin Grevini Destekledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement