Rabia Katliamının 100. Günü - Son Dakika
Politika

Rabia Katliamının 100. Günü

Rabia Katliamının 100. Günü

Rabia katliamını renklerin çığlığı anlatıyor   Mısırlı işitme ve konuşma engelli ressam Nehravi, ülkesinde yaşananları renklerin gücüyle aktarıyor  Nehravi, vermek istediği mesajı işare...

22.11.2013 14:19

Mısırlı işitme ve konuşma engelli ressam Hanan en-Nehravi, güvenlik güçlerinin darbe karşıtı göstericilere ateş açması sonucu yüzlerce sivilin hayatını kaybettiği "Rabiatül Adeviyye katliamını" renklerin gücüyle anlatıyor.

Konuşarak anlatamadığı vatan sevgisini, elleriyle eserlerine yansıtan Nehravi, vermek istediği mesajı işaret diliyle kızı aracılığıyla aktararak, "Resimlerimle, müdahale ve katliamların, göstericileri direnişlerinden vazgeçiremeyeceğini, zulme sessiz kalınmasının sağlanayamayacağını anlatıyorum. Ölenlerin mesajını duyurmak istiyorum çünkü ölüm, göstericileri korkutmaya yetmedi. Anneler en değerli varlıkları olan evlatlarını bu yolda kaybetti" diyor.

Nehravi'nin "bir Mısır askeri göstericilere silah doğrulturken, diğerinin onu engellemeye çalıştığını gösteren" resmi dikkat çekiyor.

Darbenin ardından halkın "Rabia halkı" ve "Sisi halkı" olarak ikiye bölünmesinden üzüntü duyduğunu belirten Nehravi, "Hepimiz aynı bayrak altında yaşıyoruz. Neden bizi ikiye bölüyorlar? Bunun Mısır'ın çıkarlarına ve ağır bedeller ödeyen halkına yararı yok" ifadesini kullanıyor.

25 Ocak devrimine katılan Nehravi, son olayların devrimin hedeflerine ulaşmasını engellediğini vurgulayarak, "Halk en basit haklarını istiyor, o da aç kalmamak. Ayrılık sürdükçe halk, bu en basit haklarını dahi elde edemeyecek" diye konuştu.

Uluslararası "R4bia Platformu", darbe ve ardından yaşanan süreçte 3 bin 510 kişinin öldüğünü, 20 bin 559 bin kişinin yaralandığını, 2 bin 144 kişinin tutuklandığını duyurmuştu. - Mısır

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Rabia Katliamının 100. Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement