Renault ile Rusya arasında 25 kuruşluk anlaşma! - Son Dakika
Politika

Renault ile Rusya arasında 25 kuruşluk anlaşma!

Renault ile Rusya arasında 25 kuruşluk anlaşma!

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Renault şirketinin tüm varlıklarının Rus devletine devredildiğini duyurdu. İşte ayrıntılar...

16.05.2022 13:30  Güncelleme: 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şubat'ta patlak veren Rusya- Ukrayna savaşı maalesef sürüyor. Bu süreçte binlerce asker ve sivil hayatını kaybederken, Ukrayna'ya saldırdığı gerekçesiyle Rusya'ya adeta bir yaptırım bombardımanı uygulandı. Fransız otomobil şirketi Renault da üretimi durdurma kararı alarak ülkeye karşı tepkisini ortaya koydu. Son olarak şirketin ülkedeki tüm varlıklarının Rus devletine devredildiği açıklandı. Anlaşmadaki 25 kuruş detayı bir hayli dikkat çekti.

YouTuber, Rusya yasağı nedeniyle uğradığı maddi zararı açıkladı

Renault ile Rusya arasında beklenmeyen 25 kuruşluk anlaşma

Renault, mart ayında, yani Rusya'ya yaptırımların başladığı dönemde ülkedeki üretimi durdurduğunu açıklamıştı. Bugüne dek kararından geri adım atmayan şirketin, ülkedeki tüm varlıklarını Rus devletine devrettiği ortaya çıktı.

Renault ile Rusya arasında 25 kuruşluk anlaşma!

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Renault'un Rusya'daki mal varlıklarının Rusya Federasyonu'na ve Moskova hükümetine devri konusunda anlaşmaya varıldığı açıklandı. Anlaşmayla ilgili mali detaylar şimdilik gizliliğini korurken, nisan ayında Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov'un yaptığı bir açıklama akıllara geldi.

Denis Manturov, nisan ayında Renault'un Rusya'daki varlıklarının 1 ruble, yani 25 kuruşa Rus devletine devredileceğini duyurmuştu. Bunun dışında bu durumun resmileşmesinin ardından şirket, dünyaca ünlü haber ajansı AFP'nin anlaşma 1 ruble karşılığında mı gerçekleşti sorusunu da cevaplamayı reddetti.

Renault ile Rusya arasında 25 kuruşluk anlaşma!

Anlaşma kapsamında Renault'un Rus otomobil üreticisi Avtovaz'daki yüzde 68'lik hissesinin otomotiv enstitüsü NAMI'ye devredildiği açıklandı. Ancak şirket, 6 yıl içerisinde payını geri alma hakkına sahip olacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum'da bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Politika Renault ile Rusya arasında 25 kuruşluk anlaşma! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement