Şahin'in Yüzüne Biber Gazı Sıkacak - Son Dakika
Politika

Şahin'in Yüzüne Biber Gazı Sıkacak

Şahin\'in Yüzüne Biber Gazı Sıkacak

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder arasında kavga çıktı.

31.05.2012 19:13  Güncelleme: 23:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM İçişleri Komisyonu'nda İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder arasında 'biber gazı ve eylemlere polis müdahalesi' konusunda tartışma yaşandı.

"BİBER GAZINI BİR GÖRÜN, NE MENEM BİR ŞEYDİR"

Şahin'in, komisyonda sunumunu yapmasının ardından siz alan Önder, Yalova'da biber gazından öldüğü iddia edilen Çayan Birben olayını gündeme getirdi. Emniyet'in açıklamasında Birben'in, "kavgayı ayırmadığı bizzat kavga ettiği"nin ifade edildiğini söyledi. "Velev ki kavga ediyordu" diyen Önder, Şahin'e dönerek "Ben bu biber gazını Genel Kurul'da size sıkmayı düşünüyorum, bir görün ne menem bir şeydir" dedi.

Asayiş olaylarında temel yaklaşımın biber gazı olduğunu savunan Önder, " Botaş'ı kıskandıracak düzeyde içimizi yakarak çıkıyor" diye konuştu.

Bakan Şahin'in, kendisine "Siz yakıyorsunuz" cevabı üzerine Önder, tepki göstererek "Böyle İçişleri Bakanlığını çocuk bile yapar. İnsani kırıntıları bile yok eden tekçi bir yaklaşım var. Jandarma, polis, Trabzon'da HES'e karşı çıkan köylülere tokat atıyor. Yüzde 50 oy alan bir iktidarın özgüveni yok. Siz gelecekte bu olaylardan dolayı yargılanacaksınız" dedi.

İNSANCA HAKLAR, HAYVANCA HAKLAR!

Daha sonra söz alan AK Parti İstanbul milletvekili Hüseyin Bürge, "Bir insan İETT otobüsünü niye yakar, durağı niye tekmeler, insanın ekmek teknesine niye zarar verir? Toplumsal olaylara yüzünü saklayarak gelen insanları suç noktasında ayırt etmek çok da kolay değil. Hak talebiyle hak aramanız, bir başkasının hakkına tecavüz etmek, ona zarar vermek olmamalı. Dünyanın neresinde böyle hak arayışı var? Bunları insani hak talepler gibi göstermek doğru değil" diye konuştu.

Önder'in buna cevabı da "Kamu-Sen'in hak arayışının neresi hayvancaydı?" oldu.

Bunun üzerine İçişleri Bakanı Şahin'in, "Ne dedin, hayvanca mı dedin?" diye tepki göstermesi üzerine Önder, ayağa kalkarak "İndir elini, sen kimsin bana el kaldırıyorsun!" diye bağırdı.

Önder'in, Şahin'e doğru yönelmesine milletvekilleri engel oldu. Şahin, kendisine doğru yönelen Önder'e, "Gel" dedi. Önder de sesini yükselterek şöyle konuştu:

"Bir dakika, bakan burada el mi kaldıracak, tehdit mi edecek? Sen önce bir Roboski'nin hesabını ver, onlar ne yaptı? Yeter, burayı cehenneme çevirdiniz. Ben İçişleri Bakanı'nın marabası değilim, bana böyle konuşamaz. O burada ne ise ben de oyum" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Şahin'in Yüzüne Biber Gazı Sıkacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement