Silah Zoruyla Başkan - Son Dakika
Politika

Silah Zoruyla Başkan

Silah Zoruyla Başkan

Çiğli'ye Başkan Seçilen Metin Solak'ın, Adaylıktan Çekilmesi Yönündeki Baskılara Karşı Başına Silah Dayayarak, "Başıma Sıkarım" Diye Bağırdığı Önesürüldü.

25.11.2009 01:41

Çiğli’ye başkan seçilen Metin Solak’ın, adaylıktan çekilmesi yönündeki baskılara karşı başına silah dayayarak, “Başıma sıkarım” diye bağırdığı önesürüldü.

İZMİR’in Çiğli İlçesi’nde vefat eden CHP’li Belediye Başkanı Ensari Bulut’un yerine dün yapılan seçimlerde ortaya çıkan tablo İzmir’de uzun süre konuşulacak. Son yerel seçimlerde yüzde 47 gibi net bir çoğunlukla Çiğli’de seçime kazanan CHP’nin, dün belediye meclisinde yapılan seçimde aynı başarıyı gösterememesi günün konusu oldu. Pazar günü eğilim yoklamasıyla meclis üyesi Şeref Bektaş’ı tek aday olarak açıklayan CHP yönetimi dün CHP’li Metin Solak’ın sürpriz bir şekilde aday çıkmasıyla zor anlar yaşadı. Belediye Meclisi’nde üç tur yapılan seçimler sırasında kapalı kapılar arkasında yaşananlar ise siyaset tarihine damga vurdu.

İkna edemediler

Birinci turun sonunda CHP İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İl Sekreteri Hüseyin Akpınar, birara Solak’la birlikte odaya kapandı. Geri adım atmayan Solak’a, Nalbantoğlu, “Sen kendini ne sanıyorsun. CHP’yi sana ezdirtmem. Adaylıktan çekil”, Kocaoğlu da “Metin daha yaşın genç. Siyaset uzun soluklu bir iştir. Siyasette illa da birşey olacağım demek doğru değil. İyi anılmak önemli” diyerek ikna etmeye çalıştı. Görüşmeden sonuç çıkmadı ve üçüncü turda AKP’lilerin desteğini alan Solak seçilmeyi başardı.

Ancak kapalı kapılan ardında yaşanan birkaç dakikalık ikna çabası kamuoyuna, “Metin Solak görüşme sırasında başına tabanca dayadı, ölürüm de adaylıktan çekilmem” dedi şeklinde yansıdı. CHP İzmir İl Başkanı Nalbantoğlu avukat olan Solak’ın yanında taşıdığı silahı görüşme sırasında başına dayayıp, “Kafama sırarım yine de adaylıktan çekilmem” dediğini söyledi.

NALBANTOĞLU: SİLAH DAYADI

Nalbantoğlu, “Başına silah dayadığını görünce çok şaşırdım. Bunca yıllık siyasi hayatımda çok şey gördüm ama bu kadarını ilk kez görüyorum. Siyasetin bitmiş olduğunu düşündüm. Bir insanın bir koltuk için canını ortaya koyması bana söyleyecek söz bırakmadı” dedi. Metin Solak, “Kafama sıkarım yine de adaylıktan vazgeçmem” sözlerini kabul etti, bunu kararlılığını ifade etmek amacıyla söylediğini belirtti. Solak görüşme sırasında kafasına silah dayadığı konusunda ise ise net konuşmadı, “Çok şey söylenebilir ama bunların doğruluğu tartışılır. Rıfat Bey kendisine yakışanı söylemiş. İl başkanı ve il sekreteri yenilgiye uğradı. AKP’ye asla geçmem, iddialar asılsız.” dedi.

MUHALİF MECLİS ÜYELERİ NE DİYOR

CHP Grup kararına aykırı davranarak, Metin Solak’a destek vererek seçilmesini sağlayan CHP’li dört meclis üyesi, partiden ihraç edileceklerini düşünmediklerini söyledi. 

Önder Özdemir: CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu’nun bizlere ‘ihanetçi’ demesini doğru bulmuyorum. Herkes haddini bilecek. Benim parti kimliği dışında da şahsiyetim var, ailem var. ‘İhanetçi’ diyen adamın ruh halinin yerinde olmadığını düşünüyorum. O başka pardideyken ben CHP’deydim. Kendisine yakıştıramadım. Biz CHP’liyiz. İl Disiplin Kurulu’na ifademizi vereceğiz.

Mesut Akın: Partiden ihraç edileceğimizi düşünmüyoruz. Metin Solak’a doğru insan olduğu için oy verdim

Muhlis Yıldırım: Disiplin Kuru-lu’nun vereceği karara saygılıyım ama ihraç edileceğimizi düşünmüyorum. Partimin kapısında bekçi olurum da AKP’ye geçmem. Metin Solak’a ilçeyi daha iyi yöneteceğine inandığım için oy verdim.

Emine Belge açıklama yapmak istemedi.

KOLTUĞU HACZETMİŞTİ

2004 Yerel seçimleri sonrasında Ensari Bulut’un ilk döneminde avukat olan Metin Solak alacaklı özel bir firma adına, 26 bin TL’lik alacak için Çiğli Belediye Başkanı’nın makam koltuğundan toplantı masası ve kitaplığına kadar haciz uygulayınca dikkatleri üzerine çekmişti. Son seçimlerde Solak’ın meçlis üyesi seçilmesi üzerine Bulut kendisini başkan yardımcısı yapmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Silah Zoruyla Başkan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement