TSK'nın elinde kimyasal silah var mı? sorusuna Bakan Akar: Böyle bir şey söz konusu değil - Son Dakika
Politika

TSK'nın elinde kimyasal silah var mı? sorusuna Bakan Akar: Böyle bir şey söz konusu değil

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin elinde kimyasal silah olduğu yönündeki iddialara cevap veren Milli Savunma Bakanı Akar, "TSK envanterinde kesinlikle ve asla herhangi bir şekilde gaz kimyasal silah yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Ne alındı, ne saklı, ne gizli. Böyle bir şey yok" açıklamalarında bulundu.

16.11.2021 16:09  Güncelleme: 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK'da kimyasal silah bulunduğu iddiasına yanıt verdi. Böyle bir şeyin mümkün olmadığını belirten Akar, bu söylemlerin belirli aralıklarla tekrarlandığını söyledi.

"SÖZ KONUSU BİLE DEĞİL"

Akar'ın açıklamasında, "TSK envanterinde kesinlikle ve asla herhangi bir şekilde gaz kimyasal silah yok. Böyle bir şey söz konusu değil. Ne alındı ne saklı ne gizli. Böyle bir şey yok. Bu kimyasal silahların nerden alındığı, nereye gittiği takibi çok kolaydır.

"MÜCADELEMİZİ LEKELEMEK İÇİN BU İDDİALARI TEKRARLIYORLAR"

TC'nin TSK'nın son derece onurlu ve şeffaf bir şekilde yaptığı terörle mücadeleyi lekelemek için bu tür iddialar periyodik olarak tekrarlanıyor." ifadeleri yer aldı.

"S-400'LERİN NEREDE TUTULDUĞU AÇIKLANAMAZ"

'TSK'ya adı konulmamış ambargo var' diyen Bakan Akar, 'S-400'ler nerede tutuluyor?' sorusuna ise,'Bu askeri güvenlik konusu. Gizlidir, açıklanamaz' yanıtını verdi.

'SAVUNMA SANAYİSİNDE YERLİLİK ORANI YÜZDE 80'

Bakan Akar ayrıca yerli silahlarla ilgili de bilgi verdi. Akar, savunma sanayisinde büyük atılımlar gerçekleştirildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Bu alanda yerlilik ve millilik oranı, yüzde 80'ler seviyesine yaklaşmıştır. Geçmişte piyade tüfeğimizi dahi yurt dışından tedarik ederken, çok şükür artık milli piyade tüfeklerimizi, akıllı hassas mühimmatımızı, ÇNRA'larımızı, fırtına obüslerimizi, İHA/SİHA/TİHA'larımızı, ATAK helikopterlerimizi, fırkateynlerimizi ve savaş gemilerimizi tasarlayıp inşa, imal ve ihraç seviyesine gelmiş bulunuyoruz. Silah sistemlerimizin harekat sahasında elde ettiği başarılar, tüm dünyanın da dikkatini çekmiş ve yerli-milli savunma sanayi ürünlerimize olan talep artmıştır. Tüm dünyanın dikkatini çeken bir seviyeye ulaşmamıza rağmen kat etmemiz gereken mesafeler olduğunun da bilincindeyiz."

TSK\'nın elinde kimyasal silah var mı? sorusuna Bakan Akar: Böyle bir şey söz konusu değil

Son Dakika Politika TSK'nın elinde kimyasal silah var mı? sorusuna Bakan Akar: Böyle bir şey söz konusu değil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement