VELİ AĞBABA BİZİM NEZDİMİZDE YOK HÜKMÜNDE - Son Dakika
Politika

VELİ AĞBABA BİZİM NEZDİMİZDE YOK HÜKMÜNDE

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 'sosyal medya' kanun teklifine ilişkin Amaç, sosyal medya hesaplarındaki itirazları kesmek ve muhalefeti sindirmek.

28.05.2022 14:22  Güncelleme: 15:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 'sosyal medya' kanun teklifine ilişkin Amaç, sosyal medya hesaplarındaki itirazları kesmek ve muhalefeti sindirmek. Bizim nezdimizde yok hükmündedir dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, partisinin Bartın İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. Ağbaba, asgari ücretle ilgili örnek verdiği konuşmasında, 'Vatandaşın imkanlarını nereden nereye getirdik' diyor. 2021 asgari ücreti 2 bin 285 lira ile 1628 adet ekmek alınırken, 2022 asgari ücreti olan 4 bin 250 TL ile 1214 adet ekmek alınıyor. Asgari ücretlinin sofrasında 1 yılda 414 ekmek azalmış. Nereden nereye Kendisi bunu ne kadar kabul etmese de bu ülkede 'aç falan' var. Anasının koynunda soğuktan donan bebekler var. Senin berbat yönetiminde açlık var. Yoksulluk var. Evine ekmek alamayan insanlar var. Erdoğan 'Vicdansızlık yapma' demeye dursun, halk açlık ve yoksullukla boğuşadursun diğer taraftan da ekonominin ne durumda olduğunu en iyi gösteren verilerden biri, ticari hayatın durumu. TOBB verilerine göre, nisanda kapanan şirket sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,9 oranında arttı. Ocak-nisan döneminde toplamda 5 bin 321 şirket, 8 bin 271 gerçek kişi ticari işletme de kapandı. 2022'nin ilk 4 ayında; 2021'in ilk 4 ayına göre kapanan şirket sayısı yüzde 45,7, kapanan kooperatif sayısı yüzde 94,7 artarken kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı da yüzde 63 azaldı. Erdoğan çıkıp bu rakamlar için de 'Vicdansızlık yapmayın' desin? dedi.

'Sosyal medya' kanun teklifine de değinen CHP'li Ağbaba, 40 maddelik bu düzenlenmenin her maddesi ayrı bir yasak, ayrı bir ceza var. Doğru olmayan kamu düzenini ve barışını bozan, iç güvenliği sözüm ona tehdit eden haber veya bilgi paylaşanlara ve yayanlara hapis cezası öngörülüyor. Peki 'doğru' dedikleri kime göre, neye göre Ben söyleyeyim; iç güvenlik demek, AKP'nin güvenliği demektir. Doğru bilgi demek, AKP'nin işine gelen bilgidir. Kamu düzeni demek, AKP'nin rantçı düzeni demektir. Kamu barışın bozanlar hapse atılacakmış. Ortada kamu bıraktınız mı ki barışından söz ediyorsunuz Kamu barışını bozan biri varsa en başta sarayda arayın. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını yayınladığı için TV kanallarına ceza verileceği belirtiliyor. İktidar borazanlığı yapmayan gazete ve kanallara her gün cezalar yağdırılıyor. RTÜK zaten Erdoğan'ın kılıcı olmuş, ana muhalefet partisi liderlerine bile ambargo uyguluyor. Dünyanın her yerinde ana muhalefet liderinin söylediği haberdir. Hangi akılla bunu haber yaptı, diye ceza kesersiniz Şimdi amaç, sosyal medya hesaplarındaki itirazları kesmek ve muhalefeti sindirmek. Bizim nezdimizde yok hükmündedir? diye konuştu. (DHA)

VELİ AĞBABA BİZİM NEZDİMİZDE YOK HÜKMÜNDE
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika VELİ AĞBABA BİZİM NEZDİMİZDE YOK HÜKMÜNDE - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tek kadın muhtar göreve başladı
    17:54 Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tek kadın muhtar göreve başladı

    Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Tapkıran Mahallesi'nde 172 seçmenin bulunduğu muhtarlık seçimlerinde Fatma Alagöz, tek kadın muhtar olarak seçildi. Alagöz, mazbatasını alarak görevine başladı ve 5 yıllık süre boyunca mahallesine hizmet etmeyi hedeflediğini belirtti. Ayrıca, Alagöz, kadınların da bu görevi yapabileceğini ispatlamak istediğini söyledi.

  • Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı
    17:54 Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı

    Eski Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, seçimde kendisine destek verdikleri gerekçesiyle bazı kadın personele baskı uyguladığını ve istifa etmeye zorlandıklarını iddia etti. Şimşek, bu iddiaları desteklemek için Gölbaşı Belediyesinde görevlendirilen kadınları ziyaret etti ve basın açıklaması yaptı. Şimşek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenerek, adalet, hak, hukuk ve kadın eşitliği söylemlerine rağmen Gölbaşı Belediye Başkanının kadınlara yönelik zulümlerini incelemesini istedi. Şimşek, insanlarla uğraşmak yerine Gölbaşı'na hizmet etmeye odaklanılması gerektiğini vurguladı.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Önce devletim, önce ülkem, önce milletim'
    17:53 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Önce devletim, önce ülkem, önce milletim'

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde belediye başkanlarıyla bir araya gelerek 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini değerlendirdi. Destici, Cumhur İttifakı hassasiyetiyle aday göstermedikleri bölgelerde terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısının kazanma ihtimalinin olduğunu belirtti. Ayrıca Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan tartışmalara da değinen Destici, demokrasi içinde bu tür hadiselere meydan verilmemesi gerektiğini vurguladı.

  • Pakistan Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'a Pakistan İmtiyaz Nişanı verdi
    17:47 Pakistan Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'a Pakistan İmtiyaz Nişanı verdi

    Pakistan'a resmi ziyarette bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak'a, Pakistan Cumhurbaşkanı Asif Ali Zardari tarafından 'Pakistan İmtiyaz Nişanı' verildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilere ve iki ülke silahlı kuvvetleri arasındaki askeri iş birliğine sağladığı katkılardan dolayı bu nişanı almıştır.

  • İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Anıtkabir'i ziyaret etti
    17:37 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Anıtkabir'i ziyaret etti

    İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, beraberindeki ilçe belediye başkanlarıyla birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Tugay, Atatürk'ün mozolesine çelenk koydu ve saygı duruşunda bulunuldu. Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Tugay, Anıtkabir Özel Defteri'ne duygusal bir mesaj yazdı ve görev süresi boyunca halkın çıkarlarını gözeteceğini vurguladı.

  • Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Annesi Vefat Etti
    17:37 Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Annesi Vefat Etti

    Eski Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in annesi Safiye Demir, 90 yaşında hayatını kaybetti. Kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat eden Safiye Demir'in cenazesi, Şalpazarı ilçesinde defnedilecek.

  • Diyarbakır Sur Belediyesi Mazbata Töreni Sonrası Hakaret İçeren Sözler Nedeniyle Şüpheli Gözaltına Alındı
    17:35 Diyarbakır Sur Belediyesi Mazbata Töreni Sonrası Hakaret İçeren Sözler Nedeniyle Şüpheli Gözaltına Alındı

    Diyarbakır Sur Belediyesi Mazbata Töreni sonrasında, makam odasında bulunan Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarına yönelik hakaret içeren sözler sarf eden U.G. adlı şüpheli, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındı. Sur Belediyesi'nde mazbata töreni sonrasında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sözlerle ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi
    17:33 Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi İlk Toplantısını Gerçekleştirdi

    Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, meclis toplantısında yaptığı açıklamada, trafik sorununu çözmek için çalışacaklarını belirtti. Meclis toplantısında 23 gündem maddesi görüşüldü ve komisyon üyeleri seçildi.

  • Manisa Belediye Başkanı Lüks Makam Odası Hakkında Konuştu
    17:29 Manisa Belediye Başkanı Lüks Makam Odası Hakkında Konuştu

    Manisa Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, AKP'li eski başkan Mehmet Çerçi'nin yaptırdığı lüks makam odası hakkında açıklamalarda bulundu. Balaban, imkanlarının olduğu an daha mütevazı bir makam odasına geçmeyi istediğini söyledi.

  • MÜSİAD Erzurum Başkanı: Türkiye'de yüksek enflasyon ticari ahlakı etkiledi
    17:26 MÜSİAD Erzurum Başkanı: Türkiye'de yüksek enflasyon ticari ahlakı etkiledi

    MÜSİAD Erzurum Başkanı Abdulkerim Kavaz, enflasyonla mücadeleden kamu tasarruflarına, asgari ücretten İsrail ile ticaretin kısıtlanmasına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Kavaz, Türkiye'de yüksek enflasyonla birlikte ticari ahlakın dozunun kaçtığını belirterek, İsrail'e yapılan boykotun önemli olduğunu ifade etti. Ayrıca, kamu tasarruflarını izleme komitesi kurulması ve alım gücünün artırılması gerektiğini vurguladı.


Advertisement