Çağın Hastalığı: "Beğenilmek" - Son Dakika
Sağlık

Çağın Hastalığı: "Beğenilmek"

Çağın Hastalığı: "Beğenilmek"

Ünlü psikiyatrist ve yazar Cem Mumcu, sosyal medyanın hayatımıza etkileri konusunda şu görüşleri paylaştı:

21.10.2017 10:36  Güncelleme: 10:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cem Mumcu, modern zamanlarda aşkın değiştiğini, hatta yok olmaya başladığını belirterek, "Modern zamanlarda aşk yok olmaya başladı, öyle narsistik bir çağda yaşıyoruz ki kaybetmekten korkmayım ama yine de aşık olayım deniyor, öyle bir aşk yok. Duygusal bağlar kurmaktan korkar olduk çünkü biz cool olmaya çalışıyoruz, coolluk hastalığından bir kurtulun, coolluk denilen şey insan olamamak demek. Hepimiz hep çok fotoşoplu, hepimiz hep çok güzel hep çok zayıf olamayız, aslında hiç birimiz öyle değiliz. Aşkı insanı hırpalar, tekamül ettirir, konforunu bozar. Konforunuzu bozmuyorsanız hayat boyunca tekamül edemezsiniz. Hem konforunuz bozulmasın hem de aşk yaşayım istiyorsanız aşk yaşayamazsınız. Aşk delilik gibi gözükür ama aslında tedavi edicidir" dedi.

"LİKE ÇAĞINDA YAŞIYORUZ"

Mumcu, sosyal medyanın hayatımıza etkileri konusunda da şu görüşleri paylaştı: "Şu an like çağında yaşıyoruz, love değil, herkes like peşinde, beğeni üstüne her şey ama beğeni çok çuval bir şeydir. Kimsenin kalbini doyurmuyor, bu çok acıklı bir durum, çok koşullu çünkü, sürdürülebilir değil. Kimsenin like'ları sürdürülebilir değildir"

"ERKEKLERDEKİ DOĞUŞTAN TAMAMLANMIŞ HİSSETME DURUMU ÇOK KÖTÜ"

Mumcu: "Erkeklerde tamamlanmış hissetme durumu, bir hımbıllık var. Kadınlar daha çok okuyor, kendini geliştirmeye çalışanlar daha çok kadınlar, güzel olmaya çalışanlar onlar, estetik olanlar onlar, terapiste daha çok onlar gidiyor, kadınlar tamamlanmak için çabaya daha dönükler"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Çağın Hastalığı: 'Beğenilmek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik Belediyesi Sinek ve Karasinek Larva İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    11:52 Bilecik Belediyesi Sinek ve Karasinek Larva İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından vatandaşların rahat ve sağlıklı bir yaz mevsimi geçirmeleri amacıyla gerçekleştirilen sivri sinek ve karasinek larva ilaçlama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

  • Çankaya Belediyesi Sivrisinek ve Karasinek İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi
    10:42 Çankaya Belediyesi Sivrisinek ve Karasinek İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

    Çankaya Belediyesi, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte ilçedeki ilaçlama çalışmalarına hız verdi. Belediye ekipleri, ilçe genelinde sivrisinek ve karasineklerin üreme noktalarını ve çöpleri ilaçlayarak önlem alıyor.

  • Samsun'da Ortaokul Öğrencilerine Elektronik Sigara Satışı Yapan Kişiye Adli İşlem Başlatıldı
    10:28 Samsun'da Ortaokul Öğrencilerine Elektronik Sigara Satışı Yapan Kişiye Adli İşlem Başlatıldı

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde, ortaokul öğrencilerine elektronik sigara sattığı tespit edilen bir kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, iş yerinde yapılan kontrollerde 1 elektronik sigara, 4 elektronik sigara likidi, 9 bin 140 doldurulmuş makaron ve 1836 gram kıyılmış tütün ele geçirildi. İş yeri sahibi hakkında adli işlem başlatıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi
    17:53 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

    Bozüyük Belediyesi İlaçlama Ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, parklar ve yeşil alanlarda düzenli olarak ilaçlama yapıyor.


Advertisement