İntikam Günü 3D 30 Kasım'da - Son Dakika
Sinema

İntikam Günü 3D 30 Kasım'da

İntikam Günü 3D 30 Kasım\'da

"Film, gizem, aksiyon, psikolojik gerilim ve hafıza kaybının bir birleşimi. ''

25.11.2012 09:37  Güncelleme: 12:04

Evrenin Askerleri 4 - İntikam Günü-3D "Universal Soldier 4-

Day of Reckoning 3D"

Vizyon Tarihi: 30 Kasım 2012

KÜNYE

Yöneten: John Hyams

Tür Aksiyon

Süre: 114 dk

Dil: İngilizce

Yönetmen John Hyams

Senaryo John Hyams & Doug Magnuson ve Jon Greenhalgh

Oyuncular Jean-Claude Van Damme Dolph Lundgren Scott Adkins

Andrei ArlovskiMariah Bonner

Görüntü Yönetmeni Yaron Levy

SİNOPSİS

Serinin üçüncü filminde hayatta kalan askerler Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme) ve Andrew Scott (Dolph Lundgren) "Evrenin Askerleri" tarafından yönetilen yeni bir düzen için savaş vermek zorundadırlar. Kendi aralarında güçsüzleri devre dışı bırakmak için ölümüne dövüşler düzenlerler. Luc hükümet tarafından ajan olarak kullanılan Evrenin Askerleri'ni bir araya getirdiği bir kilise kurmuştur. Amacı " Evrenin Askerleri'nin beyinlerine kazınan fabrikasyon mahsulü anıları silmek ve hükümetin oyunlarını ortaya çıkartarak "Evrenin Askerleri"ni özgür kılmaktır.

Fakat, John (Scott Adkins) Luc'un onu ekibine katma girişimlerine karşı direnir. Luc, John'u anılarının sahte olduğu konusunda ikna etmeye çalışır fakat başarısız olur. John'un sahte anılarını silmek isteyen Luc ve ekibi John'un evini basarlar ve onu komaya sokana kadar döverler. Fakat saldırı sırasında John'un karısı öldürülür ve buna şahit olan John saldırının arkasında Luc'un olduğunu anlar.

John, hastanede komadan çıktığında hafızasını kaybetmiştir. Kendini kaybolmuş hisseden John hayatının parçalarını bir araya getirmekte zorlanmaktadır. Hafızası yavaş yavaş kendine gelirken çok sevdiği karısının ve kızının katilini hatırlar ve Luc'tan ailesinin ölümünün intikamını almak için yola çıkar. Luc'un küçük ordusunu ormanlık bölgede aramaya başlayan John sonunda Luc'u bulur. Fakat Luc onu ailesinin aslında gerçekte var olmadığını, her şeyin beynine yerleştirildiğiyle ilgili onu ikna etmeye çalışır. John, Luc'a inanmayı reddeder ve sonunda sadece bir Evrenin Askeri'nin hayatta kalacağı mücadele böylece başlamış olur.

Evrenin Askerleri serisinin dördüncü filmi olan yapım, Jean-Claude Van Damme (The Expendables 2, Kung Fu Panda 2, Universal Soldier), Dolph Lundgren (The Expendables 2, Universal Soldier), Scott Adkins (Undisputed III: Redemption, Assassination Games), Andrei Arlovski (eski UFC Ağırsiklet Şampiyonu, Universal Soldier: Regeneration) ve yönetmen John Hyams'ı (Universal Soldier: Regeneration, Rank belgeseli, The Smashing Machine belgeseli, "NYPD Blue" dizisi) yeniden bir araya getiriyor. Filmde aynı zamanda Mariah Bonner da (The Social Network) rol alıyor.

Yönetmen John Hyams filmi şöyle tanımlıyor: "Film, gizem, aksiyon, psikolojik gerilim ve hafıza kaybının bir birleşimi. Film "Evrenin Askerleri" serisinde geçen dünyayı bambaşka bir bakış açısıyla, "Unisols"ün gözünden anlatıyor. Serinin bundan önceki filminde Luc Deveraux'un kayboluşu ve Unisol teknolojisinin hala kolonlama ve genetik mühendislik tekniklerini kullanarak ölmüş askerleri hayata döndürdüğü, onları birer savaş makinesi haline getirdiği gerçeğiyle bitmişti. Bu film ise önceki filmlere benzer bir evrende geçse de Unisol teknolojisinin çok daha yüksek bir seviyede olduğu bir zaman diliminde geçiyor."

OYUNCULAR HAKKINDA

JEAN-CLAUDE VAN DAMME (LUC DEVERAUX)

Uzakdoğu sporlarına 11 yaşında başladı. Babası Eugene Van Varenberg oğlunun güçsüz olduğunu far edince onu yakın dövüş sporlarıyla tanıştırdı. Jean-Claude önce Shotokan Karate yaptı. Sonra da Kikboks, Taekwon-Do ve Muay Thai'yle ilgilendi. Avrupa Profesyonel Karate orta sıklet şampiyonu oldu ve zamanının dünyadaki en iyi ikinci karate sporcusunu yenmeyi başardı. Amacı bir numara olmaktı ama Brüksel'den ayrıldıktan sonra bu amacını kovalamadı. On dokuz yaşında Hong Kong'a geldi ve aksiyon filmlerinde rol almaya çalıştı. 1981 yılında Los Angeles'a taşındı. Burada beş sene filmlerde rol almak için çabaladı. Bu sure içinde İngilizce dersleri aldı ve pizza dağıtmaktan limuzin şoförlüğüne kadar bir sürü iş yaptı. Bir ara Chuck Norris sayesinde bir barda kapı görevlisi olarak çalıştı. Norris Van Damme'a Missing in Action (1984) filminde küçük bir rol Verdi. Van Damme aynı yıl No Retreat, No Surrender filminde kötü adam rolünü oynadı. Bir gün yolda yürüyen oyuncu Cannon Pictures yapımcılarından birine rastladı ve ona dövüş sanatlarındaki ustalığını sergiledi. Bu küçük şovu ona Bloodsport filminde başrolü getirdi ve dünyada çok başarılı olan film sayesinde yeni bir aksiyon yıldızı olarak ünlendi. Daha sonra Cyborg, Lionheart, Double Impact, "Evrenin Askerleri" gibi filmlerde rol aldı. 1994 yılında dünyada 100 milyon dolar hasılat yapan Timecop filminde başrol oynadı. Daha sonar hem yönetip hem de oynadığı The Quest projesi geldi. Maximum Risk, Double Team filmlerinde rol aldı, Kung Fun Panda 2'de seslendirme yaptı. Gelecek filmleri arasında Dragon Eyes ve Assassination Games bulunmaktadır.

DOLPH LUNDGREN (ANDREW SCOTT)

Stockholm'de üniversiteye giden Lundgren, Sydney Üniversitesi'nde kimya mühendisliği alanında yüksek lisans yaptı. Burs kazanarak MIT'ye gitti. New York'ta oyuncu eğitmeni Warren Robertson'la tanıştı ve oyuncu olmaya karar Verdi. İlk filmi The Shooter oldu. Lundgren'ın karatede ikinci derece siyah kuşağı bulunmaktadır. Stockholm doğumlu oyuncu 13 yaşında Nyland, Ångermanland, İsveç'e taşındı. Babasının izinden gitmeye karar verdi ve mühendislik okudu. İlk kez üniversitede dövüş sporlarıyla tanıştı. Karate hayatının önemli bir parçası haline geldi. Bir James Bond filmi olan A View to a Kill'de oynayan Lundgren'in kitlelerce tanınmasını sağlayan film ise Rocky IV oldu. Bu filmden sonar Los Angeles'a taşınan oyuncu yaklaşık 30 filmde rol aldı. Masters of the Universe, Showdown in Little Tokyo ve Blackjack filmleriyle oyunculuk kariyerini sürdürdü. "Evrenin Askerleri" ve Johnny Mnemonic filmlerinde canlandırdığı karakterlerle hafızalara kazınan aktör, 2004 yılında yönettiği The Defender filminde de rol aldı ve sonar da The Mechanik, Command Performance ve Icarus filmlerini yönetti. Son olarak The Expendables filmlerinde de rol aldı. Lundgren'ın yapım şirketi Thor Pictures oyuncunun yer alacağı, yöneteceği ve yapımcılığını üstleneceği projeler üretmeye devam ediyor. Lundgren aynı zamanda "Group of Eight" adında bir tiyatro topluluğunun kurucu üyesidir.

SCOTT ADKINS (JOHN)

1976, Sutton Coldfield, İngiltere doğumlu olan Adkins, 10 yaşında judoya başladı. Bruce Lee ve Jean-Claude Van Damme gibi isimleri örnek alan Adkins 14 yaşında Tae Kwon Do eğitimi almaya başladı. 21 yaşında Webber Douglas Academy of Dramatic Art'a Kabul edilen Adkins, maddi yetersizlikler nedeniyle okulu terk etmek zorunda kaldı. İlk rolü bir Hong Kong dövüş filmi olan Dei seung chui keung - Extreme Challenge'da oldu. Bu filmdeki başarısı onun Hong Kong'un önde gelen sinemacılarıyla çalışmasına vesile oldu. Woo-ping Yuen, Corey Yuen, Sammo Hung Kam-Bo ve Jackie Chan'le çalışan Adkins daha sonra BBC'nin "Doctors" (2000), "EastEnders" (1985), "City Central" (1998), ve "Holby City" (1999) dizilerinde rol aldı. Special Forces (2003) ve Undisputed II: Last Man Standing (2006) filmlerinde rol aldıktan sonra The Bourne Ultimatum (2007), The Tournament (2009), The Shepherd: Border Patrol (2008) ve X-Men Origins: Wolverine filmlerinde oynadı.

MARIAH BONNER (SARAH)

Baltimore, Maryland doğumlu aktris 8 yaşında ailesiyle birlikte Fransa'ya taşındı. Champs Elysees üstünde keşfedildi ve modellik yapmaya başladı. Lancel ve Prada kampanyalarında yer aldı, Elle, Vogue ve Black Book gibi dergilerin moda çekimlerinde bulundu. İlk kez bir Fransız televizyon filmi olan "Qui mange quand?"de rol aldı. David Fincher'ın The Social Network filminde küçük bir rolle izleyicinin karşısına çıktı ve "Rules of Engagement", "CSI" gibi dizilerde oynadı. "The Actors' Gang" isminde bir tiyatro topluluğunun da üyesi olan Bonner, burada bir oyunda da rol aldı.

ANDREİ "THE PİT BULL" ARLOVSKİ (MAGNUS)

1979 Belarus doğumlu oyuncu UFC ağırsıklet dövüş şampiyonu olarak tanındı. On altı yaşında polis akademisine katılan Arlovski, ilk olarak judo benzeri bir dövüş sporu olan sambo yaptı. 1999'da Avrupa gençler sambo şampiyonu oldu. On sekiz yaşında kikbosk yapmaya başladı ve sonra da profesyonel dövüşçü olarak ringlere çıktı. 2005'te UFC şampiyonu oldu. Dövüş stiline hayran olan John Hyams tarafından "Evrenin Askerleri": Regeneration ve "Evrenin Askerleri": Day of Reckoning filmlerinde rol alması için seçildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sinema İntikam Günü 3D 30 Kasım'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement