Altı Yıl Önce Bugün: Fenerbahçe Ülker'den Tarihi Galibiyet - Son Dakika
Spor

Altı Yıl Önce Bugün: Fenerbahçe Ülker'den Tarihi Galibiyet

Altı Yıl Önce Bugün: Fenerbahçe Ülker\'den Tarihi Galibiyet

28 Şubat 2008, yani altı yıl önce bugün Euroleague'de Lietuvos Rytas'ı ağırlayan Fenerbahçe Ülker, maçı eşi benzeri görülmemiş bir şekilde kazanmayı başarmıştı.

28.02.2014 18:41

Fenerbahçe Ülker, bu akşam Euroleague Top 16 turunda Olympiakos'u konuk edecek.

Tam altı yıl önce bugün, 28 Şubat 2008'de Fenerbahçe Ülker yine bir Euroleague Top 16 maçı için sahadaydı. Abdi İpekçi Arena'da Lietuvos Rytas'ı konuk eden sarı lacivertliler, Euroleague tarihinin en ilginç galibiyetlerinden birine imza atmıştı.

O dönemde dörder takımlı gruplarla oynanan Top 16 turunda ilk iki maçtan bir galibiyet çıkaran Fenerbahçe Ülker, Rytas karşısında iç sahada kazanılması gereken bir mücadeleye çıkıyordu. İkinci çeyrekte Litvanya temsilcisini 7 sayıda tutan Fenerbahçe Ülker, ilk yarıyı 45-34 önde tamamladı. Ancak üçüncü çeyrekte rüzgar terse dönmüş, 29-10'luk çeyrek skoru Rytas'ın son 10 dakikaya avantajlı girmesini sağlamıştı.

Performansıyla yıldızlaşan Willie Solomon'ın sürüklediği Fenerbahçe Ülker, son periyotta Rytas'ı yakalamayı başardı. Son saniyelere 79-79'luk eşitlikle girilirken, maçın kaderini çizme şansı da Solomon'ın eline geçmişti. Amerikalı oyuncunun son saniyede üç sayı çizgisine basarak gönderdiği iki sayılık şut Fenerbahçe Ülker'e 81-79'luk galibiyeti getirmişti. Ya da bir süreliğine herkes öyle sanmıştı.

Rytas'ın itirazı sonucunda, maç bittikten dakikalar sonra basketin geçersiz olduğuna karar verildi. Bu kararın ardından soyunma odasında galibiyeti kutlayan Fenerbahçe Ülkerli oyuncular parkeye döndü, iki takım da ısındı ve uzatma periyodu oynandı.

Sarı lacivertliler 95-91'lik skorla tarihin en ilginç maçlarından birinde galibiyete uzanan taraf olurken, Solomon maçı 27 sayı, 7 asistle tamamladı.

Top 16 grubunda ikinci sırayı alarak bir üst tura yükselen Fenerbahçe Ülker, son sekizde Montepaschi Siena'ya boyun eğmiş ve final-four şansını kaçırmıştı. Sarı lacivertliler final-four'a bir daha bu kadar yaklaşma fırsatını hiç bulamadı.

Belki de bugün, bu tarihi galibiyetin yıl dönümünde Ülker Sports Arena'da kazanılacak Olympiakos maçı, Fenerbahçe Ülker'in önce son sekiz hasretini bitirmesine, daha sonra da final-four kapısını aralamasına ön ayak olur.

Fenerbahçe Ülker 95-91 Lietuvos Rytas: Maçın istatistikleri

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Altı Yıl Önce Bugün: Fenerbahçe Ülker'den Tarihi Galibiyet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement