Ancelotti Bu Sorulara Cevap Bulursa El Clasico'yu da Kazanabilir! - Son Dakika
Spor

Ancelotti Bu Sorulara Cevap Bulursa El Clasico'yu da Kazanabilir!

Ancelotti Bu Sorulara Cevap Bulursa El Clasico\'yu da Kazanabilir!

Barcelona ile Real Madrid, El Clasico rekabetinin en yenisinde Camp Nou'da karşı karşıya geliyor. Ancelotti, aşağıdaki sorulara cevap bulması halinde maçı da kazanabilir!

26.10.2013 12:44

Oğuz ÖZTÜRK

Kimileri Jose Mourinho'nun Real Madrid teknik direktörü olduğu zamanlarda El Clasico'ların daha heyecanlı ve daha rekabetçi olduğunu iddia ediyor. Haksız sayılmazlar. Bu kez adrenalin biraz düşük ama rekabet her zamanki gibi az değil.

Real Madrid, yaz aylarında tırmaladığı Gareth Bale transferinin biteceğini öğrendiğinde Barcelona Neymar'ı transfer etmişti bile. Florentino Perez bir şeyler yapmalıydı. Ezeli rakip Neymar'ı almıştı! Tabii ki Perez gecikmedi. Gözü döndü ve hiç acımadan 100 milyon avroyu Tottenham'ın cebine koyuverdi. Çocukluğunda Real Madrid forması ile poz veren Bale Real Madrid hayalini gerçekleştirmişti. Perez de Neymar hamlesine misilleme yapmanın keyfini yaşadı. Mourinho sonrası adrenalin azaldı ama görüldüğü gibi her alanda rekabet hiç eksik olmadı, olmuyor...

Jorge Valdano iki takım için durumu şöyle özetliyordu; "Real Madrid ve Barcelona, Orta Çağ'ın iki şehri gibi. Biri bir kilise yaptığında öbürü daha güzelini, sonra diğeri daha da büyüğünü yapmak zorunda. Bu engellenemez..."

Valdano tabii ki haklı. Real Madrid ve Barcelona, terazinin iki kefesi gibi. (Söz buraya gelmişken 'Terazinin iki kefesi yazısını da hatırlatmış olalım) Ya da bir mıknatıs. Birbirini iten iki güç. Neymar ve Bale rekabeti bunun en son örneği. Messi ve Ronaldo, Beckham ve Ronaldinho... Kuruluş yıllarına kadar gidebilecek transfer ve sportif başarı rekabetleri serisi fazlaca mevcut ve örnekler elbette bitmiyor.

ANCELOTTI BARÇA'YA ALIŞKIN!

Carlo Ancelotti, teknik direktörlük kariyerinde sık sık Barcelona ile rakip oldu. Milan ve Paris Saint-Germain'in başındayken tam 6 kez Barça ile karşı karşıya geldi.

2004/05: AC Milan 1-0 Barcelona

2004/05: Barcelona 2-1 AC Milan

2005/06: AC Milan 0-1 Barcelona

2005/06: Barcelona 0-0 AC Milan

2012/13: PSG 2-2 Barcelona

2012/13: Barcelona 1-1 PSG

Daha önce Milan ve PSG'yi çalıştırdığı dönemlerde tam 6 kez Barcelona maçları oynayan Carlo Ancelotti, Katalanlar karşısında tek bir galibiyet aldı. Geçen sezon ise şanssız bir şekilde PSG ile 'deplasman golü' kuralı talihsizliği ile elendi.

Ancelotti'nin Barça karşısında nasıl bir Real Madrid sahaya süreceği az çok tahmin ediliyor. Kendisi, "Biz Neymar'ı durdurmak için bir plan yapmıyoruz çünkü eğer onun için plan yaparsak Messi, Alexis ve Iniesta için de yapmamız gerekir." açıklaması ile rakibin tehlikesinin farkında olduğunu göstermişti.

Ancelotti, Jose Mourinho'nun bıraktığı takımdan elbette faydalanacak. Ancak hemen hemen Portekizli hoca ile hiçbir benzerlikleri yok. İtalyan hoca maç öncesi demeçlerinde temkinli ve sakin olmayı tercih ediyor. Söz konusu Mourinho iken gerginlik ve hırs ön planda idi. Ancak Real Madrid için 'Nazik' Ancelotti ve 'Kızgın' Mourinho olsa da değişmeyen tek şey Barcelona karşısında ne olursa olsun mutlaka kazanmak!

Ancelotti zorlukların farkında. Şampiyonlar Ligi'nde alınan başarılı sonuçlara rağmen ligin başlarında kaybedilen puanlar var. Olası bir Barcelona mağlubiyeti taraftarlar arasında dalgalanlamalara sebep olabilir. Bunun yanında Ancelotti, kötü bir sonuçtan sonra soluğu Başkan Perez'in ofisinde alabilir.

Carlo Ancelotti'nin en büyük şanslarından bir tanesi formunun zirvesinde olan Ronaldo olacak. Juventus karşılaşmasında da gollerine devam eden CR7, yine Lionel Messi karşılaştırmaları ile karşı karşıya kalacaktır. Barcelona'nın minik Arjantinlisi Lionel Messi, gözle görülür bir şekilde bu sezon sakatlık problemleri yaşıyor. Tam olarak fiziksel zirvesinde olmasa da 'Messi, Messi'dir' anlayışı ile oynadığı maçlarda katkısını sürdürüyor.

Real Madrid, elbette bu maçta Mesut Özil'in eksikliğini hissedecek. Isco, Mesut'un yerine geldi ancak aynı etkiyi vermediği kesin. Aralarındaki en büyük fark Isco'nun topu, Mesut'un ise pası sevmesi. Goal filmi üçlemesinin ilkini izleyenler bilir. Filmde "Biz bu takımda pas atarız. Top, senden kesinlikle hızlı gider." mesajı verilir. İşte Mesut, bunun canlı örneği idi. Topu her daim öldürücü bölgelere bırakır, kendinden çok takımı oynatmanın hesaplarını yapardı. Ronaldo ve Di Maria'nın yanında Bale ile beraber Isco da eklendi ancak bu oyuncuların tarzları elbette Mesut Özil ile aynı değil.

SORULAR, SORULAR, SORULAR...

Ancelotti'nin cevaplaması gereken sorunlar ya da sorular, bu maçın nasıl kazanılacağının da ip uçlarını verebilir.

1- Gareth Bale oynayacak mı, kenarda mı oturacak?

Bu soru oldukça zor. Bir yanda Başkan Perez'in beklentileri, bir yanda gerekli olan taktik kağıt üstündeki oyunlar. Ancelotti'nin Isco'yu tercih etmeyeceği düşünülürse Bale, Ronaldo ve Di Maria'yı aynı anda oynatması akıllara gelebilir. Sezon başında 'Takımdan kesin gidecek' denen Angel Di Maria harika asistlerine ve gollerine devam ediyor. Ancak bu üç oyuncunun bir arada oynaması orta alanda top tutma konusunda Real Madrid'in başına kötü işler açabilir. Bale'ın yedek başlaması Real Madrid için kilit detay. Tabii ki zor bir seçim...

2- Alvaro Arbeloa ve Dani Carvajal sorunsalı nasıl çözülecek?

Alvaro Arbeloa, yıllardır Real Madrid'den transfer dönemlerinde takımdan gitmesi beklenen bir oyuncu. Ancak tam tersi oluveriyor ve bu oyuncu sağ bekin vazgeçilmezi ya da rotasyonunda yer alıyor. Dani Carvajal gelmeden önce bu bölgenin sahibi olan Arbeloa, Ancelotti ile beraber Mourinho dönemine nazaran rotasyonda kullanılıyor. Arbeloa ise maç öncesi demecinde Ancelotti'ye göz kırparak, "Son dönemlerde Camp Nou'da iyi sonuçlar aldık." diyor. Şimdi Ancelotti Carvajal ve Arbeloa tercihlerinde şu soruya yanıt bulmalı: Enerji mi, tecrübe mi?

3- Orta saha kombinasyonu nasıl olacak?

Carlo Ancelotti'nin Xabi Alonso'yu aradığı bir gerçek. Alonso'nun artık yaşlandığı konusu ile transfer edilen Asier Illarramendi de henüz bu oyuncunun verdiği etkiyi verebilmiş değil. Mourinho döneminin hediyesi Khedira ile beraber Luka Modric de Ancelotti'nin alternatifleri arasında yer alıyor. Modric-Illarra-Khedira üçlüsünün aynı anda sahada olması da beklenebilir.

RONALDO, DI MARIA VE BALE AYNI ANDA SAHAYA ÇIKABİLİR!

4-Benzema oynayacak mı?

Carlo Ancelotti, ligdeki son maçta Karim Benzema'nın yerine Alvaro Morata'ya şans vermişti. Ancak şimdi çok farklı bir şey de deneyebilir. Ronaldo'yu uç bölgeye koyup, arkasında Di Maria, Modric ve Bale'ı oynatmak! Bu isimlerin aynı anda sahada olması Real Madrid'in öldürücü bir hücum hattına sahip olmasını sağlayabilir.

5- Iker Casillas oynayacak mı?

Bu sorunun cevabı 'hayır' olabilir. Zira Ancelotti, ilginç bir şekilde Casillas'ın 'Şampiyonlar Ligi kalecisi' olduğu mesajını net bir şekilde veriyor gibi...

6- 'Kaybedersem ne, kazanırsam ne olacak?'

İtalyan beyfendisinin cevap aradığı en büyük ve en zor soru...

Oğuz Öztürk'ün muhtemel 11 tahmini: Diego Lopez; Marcelo, Ramos, Pepe, Arbeloa; Illarra, Khedira; Bale, Modric, Di Maria; Ronaldo

ONBİNLER GOAL.COM'U twitter'DAN TAKİP EDİYOR. SİZ DE KATILIN!

Kaynak: GoalCom

Son Dakika Spor Ancelotti Bu Sorulara Cevap Bulursa El Clasico'yu da Kazanabilir! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement