Aston Villa Büyük Zararda - Son Dakika
Spor

Aston Villa Büyük Zararda

Aston Villa Büyük Zararda

Sürekli zarar açıklayan Aston Villa, sezon sonunda yıldızlarını satmak zorunda kalabilir gibi görünüyor.

04.03.2014 11:11

Zor da olsa Tottenham

Hafta sonu evinde ağırladığı Norwich'i 4-1 mağlup ederek rahat bir nefes alan Aston Villa, kümede kalma yarışında nispeten iyi bir konum elde etmesine karşın masa başında kötü sinyaller vermeye devam ediyor. Resmi sitesinden 2012/13 işlem döneminin mali sonuçlarını açıklayan kulüp, bir sezonda yaklaşık 52 milyon sterlin zarar ettiğini duyurdu.

Yüksek bedelli oyuncu satışı olmayınca bir önceki sezona göre 17 milyon sterlin daha fazla zarar eden kulüp, büyük kulüpleri saymazsak diğer kar eden kulüplere göre çok daha kötü bir modelle yönetiliyor. Patron Randy Lerner'ın sermaye girdisine dönüştürdüğü 90 milyon sterlin değerindeki yatırımı ile ayakta duran kulüp, orta vadeli borçlara yüksek faiz ödüyor. Ayrıca söz konusu mali yılda Premier League'den en ağır 7. maaş yükünü taşımaya çalışan kulüp, elde ettiği 80 milyon sterlin civarındaki gelirin 70 milyon sterlin'lik kısmını oyuncu ve personel maaşlarına harcadı.

Listede Benteke var

Bu yaz oyuncu satmasına kesin gözüyle bakılan Aston Villa, 2013/14 sezonunda nispeten şartlarını iyileştirse de Dünya Kupası ile birlikte nitelikli oyuncularını elden çıkartmak zorunda kalacak gibi görünüyor. Başta Christian Benteke ve Gabriel Agbonlahor olmak üzere kaliteli hücumculara sahip olan kulüp, ayrıca Fabian Delph, Leandro Bacuna ve Andreas Weimann gibi uluslararası oyunculardan da gelir sağlayarak operasyon zararını tolere edebilir. Ayrıca Darren Bent'in elden çıkarılmış olması da maaş gideri açısından olumlu bir adım. Villa'nın elini rahatlatabilecek bir konu ise yeni yayın anlaşması ile yayın gelirini %50'nin üzerinde arttırma şansı.

Topladığı 31 puanla 11. sırada yer alan Aston Villa, küme düşme hattıyla arasına maç fazlasıyla da olsa 7 puan fark koymuş durumda.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Aston Villa Büyük Zararda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement