Başpehlivan Fatih Atlı, Samsun'da Coşkuyla Karşılandı - Son Dakika
Spor

Başpehlivan Fatih Atlı, Samsun'da Coşkuyla Karşılandı

Başpehlivan Fatih Atlı, Samsun\'da Coşkuyla Karşılandı

Edirne’de yapılan 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde finalde rakibi İsmail Balaban’ı mağlup ederek Başpehlivan olan Samsun Büyükşehir Belediye sporcusu Fatih Atlı ile üçüncü olan Abdullah Güngör memleketi Samsun’da coşkuyla karşılandı.

27.06.2014 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne'de yapılan 653. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde finalde rakibi İsmail Balaban'ı mağlup ederek Başpehlivan olan Samsun Büyükşehir Belediye sporcusu Fatih Atlı ile üçüncü olan Abdullah Güngör memleketi Samsun'da coşkuyla karşılandı.

Dün Samsun'un Ladik ilçesine gelen pehlivanlar, burada coşku ile karşılandıktan sonra bugün de Samsun'a geldiler. Pehlivanlar ilk olarak Samsun Ankara karayolu üzerindeki Ulusoy Tesisleri'nde karşılandı. Buradan Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan üstü açık otobüsle şehir turu atan Başpehlivan Fatih Atlı ve üçüncü olan Abdullah Güngör, vatandaşları selamladı. Pehlivanlar ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret ettiler.

Pehlivanları kapıda karşılayan Yusuf Ziya Yılmaz, Başpehlivan Fatih Atlı'ya tapusu ve anahtarıyla birlikte dubleks ev hediye etti.

Güreşte elde edilen başarıdan dolayı çok memnun olduğunu belirten Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, "Spor yıllardır insanı sadece bedensel olarak geliştiren değil, aynı zamanda ruhen de kişilik olarak da geliştiren, iyi insan olma yolunda yapılan işlerden biri olarak ve insanın günlük yaşamında mutlaka olması gereken bir faaliyet olarak sürdürülen spor maalesef son yıllarda o tatlı rekabetin içine başka tür hilelerin girdiği ve mesafeli durmak zorunda hissettiğimiz organizasyonlar haline geldiği durumda Kırkpınar'da bizim evladımız Fatih Atlı, anasının ak sütü gibi mücadele ederek büyük bir başarı elde etmiştir. Fatih Atlı orada elde ettiği başarı ile bizi gururlandırdı. Fatih sadece rakibini yenmekle kalmadı, bana göre Kırkpınar'da bir efendilik abidesi, bu güreşi alnının akıyla elde etmiş, hiçbir hile olmaksızın kazanmış bir sporcu olarak Kırkpınar'ın tarihine adını yazdırdı" dedi.

Daha sonra Başkan Yılmaz, Başpehlivan Fatih Atlı'ya dubleks ev, üçüncü olan Abdullah Güngör, Antrenör Bayram Ertan, güreşlerde küçük orta kategorisinde birinci olan Yücel Yazıcı'ya da cumhuriyet altınları hediye etti.

Pehlivanlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret ettikten sonra AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş'ı da ziyaret etti.

Pehlivanların Büyükşehir Belediyesi ziyaretine ayrıca AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş, Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt ve vatandaşlar katıldı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Başpehlivan Fatih Atlı, Samsun'da Coşkuyla Karşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement