Beklenen Ayrılık - Son Dakika
Spor

Beklenen Ayrılık

Beklenen Ayrılık

Newcastle'da göreve yeterliliği tartışma konusu olan ve "adama göre iş" eleştirileri alan Kinnear, giderken ardında gaflarını bıraktı.

04.02.2014 19:06

Newcastle'da ekip çalışıyor

Newcastle United futbol direktörü Joe Kinnear, görevde kaldığı sekiz ayda tek bir sözleşmeli oyuncu transferi yapamamasının ardından görevinden istifa etti. Menajer Alan Pardew savaşı kazanmış görünüyor ama futbolda profesyonelleşme ile liyakat arasındaki ilişki hala çok zayıf.

Takımın oyun lideri Yohan Cabaye'ı 20 milyon sterlin karşılığında Paris Saint-Germain'e satan Newcastle United, en önemli oyuncusunun yerine yeni birini koyamayınca futbol direktörü Joe Kinnear görevinden istifa etti. Geçtiğimiz Haziran ayında işbaşı yapan İrlandalı futbol adamı, faaliyette bulunduğu iki transfer dönemi boyunca yalnızca iki adet forvet oyuncusunu (Loic Remy ve son olarak Luuk de Jong) kiralık olarak takıma kazandırabilmişti.

Oysa öncesinde Newcastle United, ihtiyacına göre kaliteli isimler transfer eden ve bunu olabildiğince kulüp lehine şartlar üzere gerçekleştirebilen bir kulüptü. Şef scout Graham Carr'ın portföyünden gelen oyuncular Alan Pardew'ın süzgecinden geçiyor ve transfer listesi olarak kulübün iş bitirici yöneticisi Derek Llambias'a sunuluyordu.

Newcastle Grenier'yi bekliyor

Fakat geçtiğimiz Haziran ayında kulüp hiyerarşine bir de futbol direktörünün(Joe Kinnear) katılmasının ertesi günü Llambias istifa etti. Böylelikle saha dışı konularda yeni bir söz sahibi isim Alan Pardew'ın üzerinde konumlanırken, tecrübeli menajerin eli zayıfladı.

Yaz transfer dönemini boş geçiren Newcastle, son günlerde Loic Remy ile bir hamle yaptı. Daha önemli olan ara transfer ise tümüyle boş geçti zira futbol direktörü Kinnear, Pardew'dan gelen talepleri kendi süzgecinden geçiriyordu. Bunun üzerine Pardew, "Transfer işini yalnızca ben kontrol ediyor olsaydım, kesinlikle farklı olurdu" demişti ve yeni hiyerarşi ile kulübün iş bitiremez olması elini kolunu bağlıyordu.

Derbinin galibi Sunderland!

Boşa giden sekiz ay

Patron Mike Ashley'nin iyi arkadaşı ve içki masası yoldaşı olan Joe Kinnear, göreve ilk geldiğinde verdiği radyo röportajında Yohan Cabaye'ın adını 'Yohan Kebab' olarak söylemişti. Neredeyse hiçbir oyuncunun ismini tam olarak bilmemesiyle manşete çıkan 67 yaşındaki futbol adamı, iddiaya göre günlerden bir gün Birmingham'da maç izlerken Shane Ferguson adında bir oyuncuyu izleyip beğenmiş, Birmingham City yöneticileriyle oyuncuyu Newcastle United'a transfer etmek için temasa geçmişti. Fakat yöneticilerden aldığı yanıtla öğrenmişti ki oyuncu zaten Newcastle United'dan kiralıktı.

Joe Kinnear'ın Newcastle'da geçirdiği sekiz ay, futbolun profesyonelleşmesinde liyakatin dünyanın her yerinde en büyük sorun olduğunu gösteren iyi bir örnek olarak tarihteki yerini aldı. Kasım ve Aralık ayında takımın gösterdiği müthiş performansla basın ve taraftar desteğini arkasına alan menajer Alan Pardew şimdilik kavgayı kazanmış görünüyor.

Hafta sonu evlerinde oynadıkları derbide Sunderland'e 3-0 yenilirken tribünler Pardew değil, Kinnear aleyhine bağırıyordu. Bu istifa sonrası İngiliz menajer yeniden kulüp içerisinde güçlü bir figür olabilir ve önümüzdeki transfer dönemi istediği isimlere imza attırabilir. Ancak elinde boşa giden sekiz ay ve belki de çok daha iyi olabilecekken hüsranla sonuçlanacak olan bir sezon var.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Beklenen Ayrılık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement