Beko Basketbol Ligi - Son Dakika
Spor

Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi

Beko Basketbol Ligi'nde 8 yıllık serüveni bu sene son bulan Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde, ligden düşmenin üzüntüsü yaşanıyor.

08.05.2014 15:19

Beko Basketbol Ligi'nde 8 yıllık serüveni bu sene son bulan Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde, ligden düşmenin üzüntüsü yaşanıyor. Baş Antrenör Mete Babaoğlu, "Bu sene açıkçası maalesef seçimin kurbanı olduk. İstediğimiz takımı kurduğumuzu söyleyemem. Ancak ne olursa olsun oyuncularım adına, kendim adıma tüm Mersinlilerden özür diliyoruz" dedi.

Beko Basketbol Ligi'nde oynadığı 30 maçtan 7 galibiyet, 23 mağlubiyet elde eden Mersin ekibi, topladığı 37 puanla ligi 15. sırada bitirdi. Bu sonuçla 8 yıllık birinci lig serüveni sona eren Güney ekibi, yeni sezonda 2. Ligde mücadele edecek.

"SEÇİMİN KURBANI OLDUK"

Sezonla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyesi Baş Antrenörü Mete Babaoğlu, bu senenin kendileri için iyi geçmediğini ifade ederek, "Bu senenin muhasebesini yapmak gerekirse buradaki en az suçlular oyuncularımdır. Biz bu sene açıkçası maalesef seçimin kurbanı olduk. Seçimin bu seneye rastlaması bizi çok zorladı. İstediğimiz takımı kurduğumuzu söyleyemem ama yinede oyuncularım adına, kendim adıma tüm Mersinlilerden özür diliyoruz. Başarı da başarısızlıkta da oyuncular ve antrenörler tek başlarına hiçbir zaman bir şey yapamazlar. Önemli olan burada camia olabilmek, kulüp olabilmek, yöneticisiyle, oyuncusuyla, koçuyla hep birlikte hareket edebilmektir. Ancak biz bu sene maalesef bunları yaşayamadık. Gereksiz bir şekilde sezon başında bütçemiz 1 sene önceye göre yüzde 30 azaltılması özelikle Türk oyuncu rotasyonun dar olmasına neden oldu" diye konuştu.

"HER ŞEYE RAĞMEN ŞANS YANIMIZDA DEĞİLDİ"

Artık yapacak bir şeylerinin olmadığını vurgulayan Babaoğlu, "Artık bir değişiklik oldu ve yeni Belediye Başkanımız geldi. Kendisi sporun içinden bir insan. Bu konuda çok iyi yatırımlar yapacağını, kentte tekrar basketbolu ayağa kaldıracağını hem kendisi söyledi hem de ilk hamle olarak bize gerekli moralleri verdikten sonra da bize bu yıl çok ihtiyacımız olan bir antrenman salonunu, kalacak yerleriyle birlikte yapacak. Şu anda zaten Mersin içinde yer aramaya başladılar. İnşallah çok daha iyi yerlerde olacaktır Mersin. Bu tür inişler çıkışlar istenmeyen şeyler ama bunlarda tabiatın bir gereği. Açıkçası her şeye rağmen yine de şans yanımızda değildi" şeklinde konuştu.

Gelecek seneyle ilgilide konuşan Babaoğlu, "Ben 2. ligde de 2 sene çalıştım. Bu sürede de çalıştığım 2 takımı da birinci lige çıkardım. Çok büyük bir 2. lig deneyimim yok ama yani tabi ki yönetim isterse, gerekli şartlar oluşursa elimden gelen yardımı, fedakarlığı yaparım. Çünkü borçlu olduğumu hissediyorum. Bu borcumu ödemek isterim" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Beko Basketbol Ligi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement