Bisiklet - Son Dakika
Spor

Bisiklet

ABD Anti-Doping Ajansı'nın (USADA), Armstrong davasıyla ilgili gerekçeli kararının ardından bisiklet dünyasından Armstrong'u destekleyen mesajlar geldi.

11.10.2012 16:57

ABD Anti-Doping Ajansı'nın (USADA), Armstrong davasıyla ilgili gerekçeli kararının ardından bisiklet dünyasından Armstrong'u destekleyen mesajlar geldi.

USADA'nın, Lance Armstrong'un, doping yaptığı gerekçesiyle 7 Fransız Bisiklet Turu şampiyonluğunun elinden alınmasına ve ömür boyu pistlerden men edilmesine neden olan davanın, gerekçeli kararını açıklamasından sonra, Armstrong'a destek mesajları geldi. Pekin Bisiklet Turu'ndaki mücadelesine devam eden Euskatel-Euskadi'nin 2008 Olimpiyatları yol bisikleti şampiyonu İspanyol Samuel Sanchez, Armstrong'un defalarca doping testine girdiğini ve hiçbirinin pozitif çıkmadığını belirterek, "Suçu ispatlanıncaya kadar masumdur" dedi.

Suçlamaların, ekonomik nedenlerle veya Armstrong'un imajını zedelemek için yapılabileceğini ileri süren Sanchez, Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından verilecek kararı beklemek zorunda olduklarını söyledi.

Sky Procycling takımının Büyük Britanyalı bisikletçisi Alex Dowsett, bisikletin çok zor bir spor olduğunu ve tüm bisikletçilerin temiz yarıştığını ifade etti. 23 yaşındaki Dowsett, "Armstrong hala bir spor efsanesi" diye konuştu.

Orica Greenedge takımından Avustralyalı Leigh Howard ise çoktan açıklanması gerektiğini düşündüğü gerekçeli kararının açıklanmasının iyi bir haber olduğunu ve konuyla ilgili herkesin, karar üzerinden konuşması gerektiğini söyledi.

Lance Armstrong Vakfı Başkanı Doug Ulman da Armstrong'un kanseri yenmesinden sonra da Fransa Bisiklet Turu'nu kazanmasının takdiri hak ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Kötü şeylere odaklanmak kolaydır ancak iyi şeyleri de görmek gerekiyor. O, kansere karşı açtığı yardım derneği gibi birçok iyi şey yaptı."

-UCI ve WADA'nın açıklamaları-

Öte yandan Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI), ABD Anti-Doping Ajansı'nın Armstrong soruşturmasıyla ilgili gerekçeli kararını duyurmasının ardından açıklama yaptı.

Açıklamada, "UCI, temyiz konuları, yetki alanı ve kanuni sınırları göz önünde bulundurarak, Dünya Anti-Doping yönetmeliği doğrultusunda 21 günlük başvuru süresi içinde kararı inceleyecektir" ifadesi kullanıldı. Açıklamada ayrıca, UCI'ın gereken sürede cevap vermek ve herhangi bir gecikme olmaması için çaba göstereceği belirtildi. UCI'nın Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS), temyiz başvurusu yapması için 21 günü bulunuyor.

Gerekçeli karardan önce Armstrong'a herhangi bir ceza verilmeyeceğini dile getiren UCI Başkanı Pat McQuaid, daha önce USADA tarafından UCI'ya gönderilen, Lance Armstrong'un ömür boyu spordan men edilmesine ve 7 Fransa Bisiklet Turu şampiyonluğuna mal olacak herhangi bir kanıt dosyası olmadığını belirtmişti. McQuaid, kendisine raporların ulaşması ve UCI'nın avukatlarının raporları "güçlü ve belge eklenmemiş" olarak değerlendirmesi durumunda, Armstrong'a uygun yaptırımların uygulanacağını kaydetmişti.

Gerekçeli kararın eline ulaştığı ve temyiz hakkı bulunan bir diğer kurum WADA, USADA'nın kararını destekler bir pozisyon almıştı. WADA Başkanı John Fahey, şu ifadelere yer vermişti:

"USADA'yı, temiz sporcular ve sporda dürüstlük uğruna bu zor dosya üzerinde çalışarak gösterdiği cesaretten dolayı takdir ediyoruz."

Efsane ABD'li bisikletçi Lance Armstrong'un, doping yaptığı gerekçesiyle 7 Fransız Bisiklet Turu şampiyonluğunun elinden alınmasına, tüm başarılarının silinmesine ve ömür boyu pistlerden men edilmesine hükmeden USADA, soruşturmanın, yaklaşık 200 sayfadan oluşan ve 11'i Armstrong'un eski takım arkadaşı 15 bisikletçi olmak üzere 26 kişinin tanıklığına başvurduğu gerekçeli kararını açıklamıştı.

Kansere karşı yaptığı savaşla da tanınan Lance Armstrong, US Postal Service Pro Cycling takımı (1999-2004) ve Discovery Channel Pro Cycling takımıyla (2005) yarıştığı dönemde, yol bisikletinin en önemli yarışı kabul edilen Fransa Bisiklet Turu'nu, üst üste 7 kez kazanmıştı. 41 yaşındaki Armstrong, kariyerini geçen sezon noktalamıştı.

Muhabir: Hüseyin Burak Demirer - AP

Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin - PEKİN

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Bisiklet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement