Bursaspor: 5 - Çanakkale Dardanelspor: 0 - Son Dakika
Spor

Bursaspor: 5 - Çanakkale Dardanelspor: 0

Bursaspor: 5 - Çanakkale Dardanelspor: 0

Süper Kupa maçı öncesi son provasını, 2.

31.07.2010 19:57

Süper Kupa maçı öncesi son provasını, 2. Lig ekiplerinden Çanakkale Dardanelspor ile Özlüce Tesisleri'nde hazırlık maçı yaparak gerçekleştiren Bursaspor, karşılaşmadan 5-0'lık skorla galip ayrıldı.

AÇILIŞ TURGAY BAHADIR'DAN

Karşılaşmaya ideal 11'ine yakın bir kadro ile çıkan Bursaspor, ilk dakikalardan itibaren rakip kaleye yüklenmeye başladı. Çanakkale Dardanel ise bulduğu boşluklarda Bursaspor kalesini yokladı. Yeşil-Beyazlı ekibin baskısı 19. Dakikada sonuç verdi. Ali Tandoğan'ın sağdan mükemmel ortasına iyi yükselen Turgay maçın ilk golünü kaydetti. Bu dakikadan sonra oyuna ağırlığını koyan Yeşil-Beyazlılar, etkili ataklar gerçekleştirdi. 43. dakikada Arjantinli Batalla'nın şutu direkten döndü. Dardanel'in ataklarını ise Bursaspor defansı kolayca uzaklaştırdı. Atakların sonucunda gol olmazken ilk yarıyı Turgay'ın kaydettiği golle Bursaspor 1-0 önde tamamladı.

İVANKOV'DAN YİNE PENALTI

İkinci yarıda ise Bursaspor oyunun hakimiyetini tamamen aldı. 56. Dakikada Sercan'ın ceza sahasında vermek istediği pası rakibin elle kesmesi sonucu hakem penaltı noktasını gösterdi. Topu başına geçen Ivankov skoru 2-0'a çıkardı. 59. Dakikada Sercan'ın pasında topla buluşan Muhammet skoru 3-0 yaptı.

MUHAMMET'TEN FİNAL

76. dakikada İsmail sahneye çıktı. Orta sahadan aldığı pasla ceza sahasına giren genç oyuncu kaleci ile karşı karşıya kaldı. Güzel vuruşunda fark 4'e çıktı. 87. dakikada ise İsmail'in uzak köşeye yaptığı ortada topla buluşan Muhammet kendinin 2. takımının 5. golünü kaydetti ve aynı zamanda maçında skorunu belirledi.

YAZICI DA MAÇI İZLEDİ

Karşılaşmayı izleyenler arasında Başkan İbrahim Yazıcı'da yer aldı. Maçın 20. Dakikasında sahaya Futbol Şube Sorumlusu Mesut Mestan ile birlikte gelen Başkan Yazıcı, yedek kulübesinin yanında maçı izlerken, yöneticiler tesisin balkonundan maçı takip ettiler.

TARAFTARDAN BÜYÜK İLGİ

Bursaspor'un, Çanakkale Dardanelspor ile oynadığı hazırlık maçına Yeşil-Beyazlı taraftarlarda büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 250 taraftar karşılaşmada tezahüratlar yaparak takımlarına destek verdiler. Taraftarlar karşılaşmadan çıkan futbolcularla fotoğraf çektirip imza almaya çalışırken, Turgay Bahadır'ın formasını, şortunu ve çoraplarını aldılar. Turgay zor anlar yaşadı.

ERTUĞRUL SAĞLAM: "SON PROVAMIZI YAPTIK"

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam hazırlık karşılaşması sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Son provayı yaptıklarını belirten Sağlam, "Hafta boyunca çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hazır hale gelmeye çalışacağız. Trabzonspor maçında düşündüğümüz demeyelim ama genel anlamda oyun şablonumuzu denediğimiz bir karşılaşmaydı. Takımda formanın garanti olmadığını ve hocanın da takım yapma konusunda birçok alternafinin olduğunun göstergesi. Kim formdaysa, kim formayı hakediyorsa ona vermeye çalışacağız. Oyuncularımızın bu konuda bizi zorlaması gerekiyor. İyi bir hazırlık maçı oldu. Bol gol olması, Avusturya'daki kamp döneminde oyun sıkıntımızın kalkması anlamına gelmez. Ama iyi bir oyun oldu. Sakatlığın olmaması sevindirici. İkinci yarıda da gençlere yer vermeye çalıştık. Onlar da iyiydi. Bu yarışın içinde olacağız diyorlar" şeklinde konuştu.

"TRANSFER BİTECEK DİYE BİRŞEY YOK"

Stepanov ve Nunez'in transferinde büyük mesafe katettiklerini belirten Sağlam, "Pazartesi günü iki oyuncunun aramıza katılmasını bekliyoruz. Transferi bu oyuncularla kapatacağız diye birşey yok. Ağustos'un sonuna kadar herhangi bir oyuncuya ihtiyacımız olabilir, biz de transfer çalışmalarını sürdüreceğiz. Yerli ya da yabancı oyuncu olabilir. Herşeyi yapabiliriz" dedi.

SAHA: Özlüce Tesisleri

HAKEMLER: Süreyya Temel (7), Nurdan Temel (7), Sercan Temel (7)

BURSASPOR İLK YARI: Ivankov (7)(Dk74 Sercan Şen 6), Ömer (7)(Dk.70 Anıl 7), Ali (7)(Dk.57 Mustafa K. 6)(Dk.88 Emre), İbrahim (7)(Dk.46 Serdar 7), Vederson (7)(Dk.70 İsmail Haktan 7), Ergiç (7)(Dk.57 Ramazan 6), Kirita (7)(Dk.46 Bekir 7), Volkan (7)(Dk70 Ersin Tam 6), Ozan İpek (7)(Dk.70 Eren 7), Batalla (7)(Dk.46 Muhammet 7), Turgay (7)(Dk.46 Sercan 7)

ÇANAKKALE DARDANEL: Ferhat (6), Mehmet Ali (5)(Dk.23 Oğuzhan 6), Yavuz (6), Murat (6), Sakıp (6)(Dk.61 Raif 6), Özgür (5)(Dk.23 Murat Akçay 6), Samet (6)(Dk.61 Samet Gül 6), Kerem (6)(Dk.46 Sefer 6), Deniz (6)(Dk.46Uğur 6), Koray (6)(Dk61 Abuzer 6), İlyas (6)

GOLLER: Dk.19 Turgay, Dk.57 Ivankov (p), Dk.59-87 Muhammet , Dk. 76 İsmailHaktan

Emre KOŞAK- BURSA- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bursaspor: 5 - Çanakkale Dardanelspor: 0 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement