Crystal Palace Tarih Yazdı: 1-0 - Son Dakika
Spor

Crystal Palace Tarih Yazdı: 1-0

Crystal Palace Tarih Yazdı: 1-0

Chelsea daha önce yenilmediği Crystal Palace'a 1-0 mağlup oldu.

29.03.2014 19:14

Karşılaşmanın ilk 15 dakikasında topla daha fazla oynayan Chelsea uzun toplarla ve yan toplarla ceza alanında tehlikeli olmak istedi ancak bu ataklarda top Crystal Palace kalecisi Speroni'yi tehdit etmedi.

Chelsea adına ilk yarının en tehlikeli pozisyonu 18. dakikada gelişti. Sol kanattan Azpilicueta ceza alanına girdi ve kaleye paralel yerden sert ortasını arka direkte Andre Schürrle boş kaleye göndermesine defans izin vermedi.

Müsabakanın ilk çeyreği geride kaldıktan sonra Crystal Palace daha cesaretli rakip kaleye gitmeye başladı. Özellikle sağ kanattan Mariappa'nın bindirmeleri rakip kalede etkili oldu.

Crystal Palace'da sol kanattan ceza alanına giren Bolasie karşılaşmanın 31. dakikasında Cahill'in sert müdahalesi ile yerde kaldı ve mutlak penaltı diyebileceğimiz pozisyonda gözler hakeme çevrildi ancak karar devam oldu.

İlk yarıda golü daha fazla isteyen taraf ev sahibi Crystal Palace oldu. Gol için birçok pozisyona da giren Palace son vuruşlarda daha etkili olabilseydi belkide soyunma odasına önde gidebilirdi.

İlk yarıdaki rakip baskısını kırmak ve gol yollarında etkili olmak isteyen Mourinho defansif orta saha David Luiz yerine ofansif orta saha Oscar'ı sahaya sürerek ikinci yarıya başladı.

İkinci yarıda Chelsea gol ararken şok bir gol ile geriye düştü. Karşılaşmanın 52. dakikasında sol kanattan atağa katkı veren Joel Ward'ın ön direğe ortasında rakibinden önce kafa vuruşunu yaparak tehlikeyi uzaklaştırmak isteyen John Terry, ters bir vuruşla topu kendi ağlarına gönderdi.

Bu golün etkisinden çıkarak rakip kalede etkili olmak isteyen Chelsea, takım halinde ve özellikle Jedinak önderliğinde iyi savunma yapan Crystal Palace duvarını bir türlü aşamadı.

Müsabakanın 62. dakikasında Jerome orta sahada buluştuğu topla ceza alanı dışına kadar ilerledi ve Puncheon'un ters koşusunu görerek topu önüne bıraktı. Puncheon Cech ile karşı karşıya kalınca sert vurdu ancak top az farkla auta çıktı.

Bu atağın hemen ardından 63. dakikada Oscar'ın sol kanattan etkili ortasına iyi yükselen Terry hem hatasını affettirmek hemde skora dengeyi getirmek istedi ancak Terry'in kafa vuruşu üstten auta gitti.

Son 20 dakikaya deyim yerindeyse etten duvar örerek 10 kişi ile defans yapan C.Palace, 73. dakikada kalesinde Hazard ile tehlike yaşadı. Oscar'ın ceza alanı dışında sert şutu defansa çarptı ve ceza alanı sol çaprazdaki Hazard'ın önünde kaldı. Hazard uzak direğe sert bir plase gönderdi ancak kaleci Speroni inanılmaz bir refleks ile topu çıkardı.

79. dakikada günün en iyilerinden Puncheon sağ kanatta topla buluştu defans oyuncusu Azpilicueta'dan şık sıyrıldı ve Cech ile karşı karşıya kaldı. Sert şutu Cech'in kucağında kaldı.

Crystal Palace maçın son çeyrek diliminde neredeyse kalesinde tehlikeye izin vermedi ve kaptığı toplarla kontra ataklarla rakip kalede ikinci golü aradı. Ancak dakikalar 88 i gösterirken oyuna sonradan giren Stuart O'Keefe ceza alanı dışında kaptığı topu atağa çıkan takım arkadaşlarına aktarmak yerine kalecisine geri pas vermek istedi. Araya giren Torres topu kaptı ve kalecinin üzerinden topu ağlara göndermek istedi. Ancak Torres'in düşüncesi ile uygulaması çok farklı oldu ve top yine farklı şekilde auta çıktı.

Kalan dakikalarda başka gol pozisyonu olmadı ve Crystal Palace tarih yazdı. Rakibi Chelsea ile daha önce 9 kez karşı karşıya gelen Crystal Palace, 10. karşılaşmasında rakibini ilk defa mağlup etmeyi başardı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Crystal Palace Tarih Yazdı: 1-0 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement