"Doping Olaylarına Çok Sevindim" - Son Dakika
Spor

"Doping Olaylarına Çok Sevindim"

"Doping Olaylarına Çok Sevindim"

Beşiktaş Kulübü Atletizm Şube Koordinatörü Aras: "Dopingin önünün kesilmesine sevindim. Çünkü doping yüzünden çok yarış kaybettim" "Yarışlar adil oldu, şimdi 'hodri meydan' diyorum" "Sporcuma 'aspirini dahi doktora sormadan almayacaksınız' diyorum"

18.12.2013 11:36

ALİM TUNÇAY - Beşiktaş Kulübü Atletizm Şube Koordinatörü Ömer Aras, atletizmde doping olaylarının önünün kesilmesine sevindiğini, şimdi kendilerinin daha da güçlendiğini söyledi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Aras, atletizmde son dönemde yaşanan doping olaylarıyla ilgili olarak, "Ben doping olaylarına çok sevindim. Biz daha da güçlendik. Çünkü bizim sporcumuz doktordan izin almadan kesinlikle ilaç alamaz" dedi.

Ömer Aras, doping olayları nedeniyle yarış kaybettiklerini ileri sürerek, "Dopingin önünün kesilmesine sevindim. Çünkü doping yüzünden çok yarış kaybettim. Sporcunun dopingli olduğunu biliyorduk ama bir şey yapamıyorduk. Şimdi hodri meydan diyorum. Diğer tarafta dopingli sporcu vardı, bizde yoktu. Bu yüzden yarış kaybediyorduk. Ancak şimdi biz ön plana çıktık" diye konuştu.

-"Dopingin önünün kesmeye başladılar"

Doping olayların arka arkaya çıkmasıyla ilgili bir soru üzerine Aras, "Federasyon olarak dopingin önünü kesmeye başladılar. O yüzden seviniyorum ve devam ettirmelerini diliyorum. Çünkü geçen yıllarda ilaçlı sporcular yüzünden kupa kaybetmiştim. Şimdi kulüp olarak benim önüm açıldı. Yarışlar adil oldu, şimdi herkese hodri meydan diyorum. Şu anda daha iddialıyız. Çünkü benim sporcularımda doping yoktu" ifadelerini kullandı.

Ömer Aras, "Bu olaylarda sizde dopingli sporcu çıkmadı mı?" sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Bizde de çıktı ama pek etki edecek sporcular değildi. Takıma giremeyen iki sporcuda çıktı. Bir tanesi genç bayanlarda çekiç atma dalındaydı, yeni almıştım, 1 aylık sporcuydu. 200 metrede de bir kızımız vardı. Hemen onlarla yolları ayırdık. Hiç tutmayız. Zaten ben söyledim, 'ilaçlı olan sporcunun kesinlikle kulüpte olmasını istemiyorum' dedim. Bana temiz sporcu lazım. Temiz spor, temiz atlet lazım. Sporcuma her toplantıda 'aspirini dahi doktora sormadan almayacaksınız' diyorum. Kulüp doktorunun tavsiye ettiği, önerdiği ilaçlar dışında ilaç kullanımına izin vermiyoruz."

Geçen sezondan daha kuvvetli bir kadroları olduğunu anlatan Aras, bu sezonki hedefleriyle ilgili olarak, "Süper Lig'de bu sene ilk 3 için çalışmalarımızı, transferlerimizi yaptık. Maddi imkanlar el verdiği sürece de daha iyi şeyler yapabiliriz. Geçen yıllardan daha da kuvvetli olduk. Nursena Şengöz, Ezgi Doğan, Çağla Nur Dalkılıç ve Yasemin Kamacı gibi gelecek vaat eden sporcularımız var. Her sene milli takımlara 10 tane sporcu veriyoruz" diyerek sözlerini tamamladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor 'Doping Olaylarına Çok Sevindim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement