Dopingi Temizlemek Görevim' - Son Dakika
Spor

Dopingi Temizlemek Görevim'

Dopingi Temizlemek Görevim\'

Fransa Bisiklet Turu’nun son şampiyonu Chris Froome, doping skandallarının olmadığı bir bisiklet sporuna liderlik yapmak istediğini söyledi.

26.02.2014 16:59

Hesjedal da itiraf etti

Britanyalı bisikletçi Chris Froome, 2013 Fransa Bisiklet Turu'nun en yakın rakibinin dört dakika 20 saniye önünde tamamlayıp büyük bir zafere imza attıktan sonra çeşitli doping imalarıyla karşı karşıya kalmıştı.

Hiçbir zaman yasaklı madde kullanmadığını yineleyen Froome, doping skandallarından kurtulmuş bir bisiklet sporunun lideri olmak istediğini dile getirdi.

Lance Armstrong ve Alberto Contador'un aldığı cezaların ardından 1995'ten bu yana Tour de France'ta unvanını koruyan ilk pedal olmak isteyen Froome Fransa'da tekrar şampiyon olması halinde bisiklete kredi kazandırabileceğini düşündüğünü ifade etti.

Bisikletin artık temiz bir spor olduğunu kanıtlamayı kendine görev edindiğini dile getiren 28 yaşındaki sporcu, şunları söyledi:

"Bazı insanların benim ve Bradley Wiggins'in elde ettiği başarılara şüpheyle baktığını ve her zaman zaferlerin sorgulanacağını biliyorum. Kazandığım şampiyonlukların elimden alınmayacağını biliyorum ama insanların da bunu görmesi için zaman lazım. Bence en zorlu dönemi atlattık. Artık yasakları çiğneyen ve yakalanan çok az sayıda bisikletçi var. Ama hale birçok olumsuzlukla mücadele etmek zorunda olduğumuz doping sonrası dönemdeyiz."

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Dopingi Temizlemek Görevim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement