Dünya Cüneyt Çakır'a Karşı - Son Dakika
Spor

Dünya Cüneyt Çakır'a Karşı

Dünya Cüneyt Çakır\'a Karşı

Şampiyonlar Ligi'nde dün geceki kararlarıyla tartışılan Cüneyt Çakır'a dünya basını ateş püskürdü.

06.03.2013 15:48  Güncelleme: 16:07

Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid-M.United maçında Nani'ye gösterdiği kırmızı kart nedeniyle tartışılan hakemimiz Cüneyt Çakır'a dünya basını ateş püskürdü.

Günün en çarpıcı başlığı ise İtalya'dan geldi. Corriera della Sera, 'Çakır'ı bir daha görmemeyi umuyoruz' yazdı. İşte dün geceki dev maçın dış basındaki yansımaları:

İTALYA

İtalyan spor basını, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur rövanş maçında Manchester United-Real Madrid karşılaşmasını yöneten FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır'ı yerden yere vurdu. Çizme basını, oyunu kötü yönettiğinden dem vurduğu Çakır'ın, maçı Mourinho'ya hediye ettiği yorumunda birleşerek, "Çakır'ı bir daha görmemeyi umuyoruz" diye yazdı.

Prestijli spor gazetesi La Gazzetta dello Sport manşetten gördüğü haberine, hakemin İspanyol ekibinin çalıştırıcısı Mourinho'ya maçı hediye ettiği imasıyla, "Mou, hediyeyle ileri" başlığını kullandı. Gazete, Manchester United'da oynayan Nani'yi oyundan kovmak adına Çakır'ın kırmızı kart çıkardığını belirterek, maçtaki o anın fotoğrafını da birinci sayfaya taşıdı. Maçın ilk yarısında umudunu yitiren Real Madrid'in imdadına, ikinci yarının 12. dakikasında, " Collina'nın en iyilerinden biri olarak kabul edilen" dediği hakem Cüneyt Çakır'ın yetiştiğini ifade eden gazete, "Polemik. Hakem suçlanıyor" yan başlığını kullandı.

ÇAKIR MAÇI MAHVETTİ

Corriere dello Sport ise, "Real kazandı ama yarışı yöneten hakem Çakır sayesinde maç mahvoldu" sözleriyle Türk hakeme yüklenirken, "Çakır, ceza vermesi gereken yerde vermedi, sık sık yanlış kararlar aldı ve saçma sapan bir şekilde Nani'yi oyundan çıkardı" diye yazdı. Nani'nin en fazla sarı kartı hak etmiş olduğunu savunan gazete, ona kırmızı kartı gösteren Çakır'ın "skandal üstü bir gaf"a imza atığını da öne sürdü.

Ana akım gazetelerden La Repubblica'nın spor sayfasında da habere geniş yer verilirken, yan başlıkta, "United, absürt bir kart yüzünden 10 kişi kaldı" denildi. Gazete Cüneyt Çakır hakkında ise, "En kötü hakem, Portekizli oyuncunun yüzünde sinekler uçuşturdu. Nani, sebepsiz bir gayretle maçtan çıkarıldı" yorumunu yaptı.

ÇAKIR'I BİR DAHA GÖRMEK İSTEMİYORUZ

Corriere della Sera ise, maçı yönetmesi bakımından 10 üzerinden 2 puan vererek sınıfta bıraktığı Çakır'ın, Nani'yi oyundan çıkararak, İngiliz ekibinin çalıştırıcısı Ferguson'un oyun taktiğini altüst ettiğini iddia etti. Gazete, "Türk hakem Çakır, Real Madrid'e iyi geldi. Real, bir zafer olmadan ilerledi. Bir zaman sonra kimse bunları hatırlamayacak bile. Ancak bir daha hakem Çakır'ı görmemeyi umuyoruz" diye haberini bitirdi.

RUSYA

Rusya'nın ünlü futbol uzmanı Aleksandr Bubnov, Manchester United'in kendi sahasında Real Madrid karşında aldığı yenilginin başlıca sorumlusunun Cüneyt Çakır olduğunu savundu.

Manchester United- Real Madrid maçıyla ilgili Rus basını için değerlendirmede bulunan ünlü uzman Bubnov, Çakır'ın 56. dakikada Manchesterli futbolcu Nani'ye gösterdiği kırmızı kartla maçı katlettiğini söyledi. Söz konusu pozisyonda kesinlikle kırmızı kart gösterilmeyeceğini vurgulayan Bubnov, "Türk hakem zaten o pozisyonu bizzat görmedi ve kırmızı kartı göstermeden önce bir süre düşündü. Halbuki kırmızı kart pozisyonu olsaydı bu durumda hakemin hiç düşünmeden kartı çıkarması gerekiyordu" dedi.

UEFA'nın bu maça Cüneyt Çakır'ı atamasını eleştiren Bubnov, UEFA'nın bu olaydan ders çıkarması gerektiğini ifade etti.

KIRMIZI KARTLA MAÇI KATLETTİ

Diğer bir futbol yorumcusu Yevgeniy Lovçev de söz konusu pozisyonun sarı kartla geçiştirilmesi gerektiğini belirtirken, " Real Madrid kalesine defalarca penaltı gösterilebilecek pozisyonları görmezlikten gelen Türk hakem, bu kırmızı kartla maçı katletti" dedi.

Bu arada diğer Rus spor gazeteleri ve internet sitelerinde de Çakır'a karşı sert eleştiriler dikkat çekerken, özellikle sportbox.ru sitesinin "Nasıl bir şarkıyı bozdu" başlıklı yazısında Çakır, sert ifadelerle eleştirildi.

İSPANYA

İspanyol basını, Çakır'ın 56. dakikada Real Madridli oyuncu Arbeloa'ya tekme atan Nani'ye gösterdiği kırmızı kartın ağır olduğunu ve penaltıları es geçtiğini yazdı. Ülkenin bulvar gazetesi olarak algılanan spor gazetesi Marca, Nani'ye gösterilen kartın sarı olması gerektiğini belirterek Sergio Ramos'un 90+3. dakikada Evra'ya yaptığı hareketin de penaltı olduğunu kaydetti.

Haberde ayrıca Ramos'un 47. dakikada kendi kalesine attığı golden önce Robin Van Persie'nin ofsayt pozisyonunda olduğuna dikkat çekildi.

CÜNEYT ÇAKIR, TARİHİ HATA

Bir diğer önemli spor gazetesi AS ise " Cüneyt Çakır, tarihi hata" başlığını attı. Eski hakem Ildefonso Urízar Azpitarte imzalı haberde, Arbeloa'yı atmayıp Nani'yi attığı ve iki penaltıyı vermediği için eleştiri yağmuruna tutuldu.

Katalan spor gazetesi El Mundo Deportivo da "Hakem, belirleyici" başlıklı haberinde, "Hakemin Nani'yi atması çok ağır bir karar oldu. Manchester'li oyuncunun ayaklarının yukarıda olduğu doğru ama Arbeloa'yı görmüyordu, o yüzden kırmızı değil sarı kart verilmesi gerekirdi. Üstelik Ramos'un ceza sahasında topu elle oynamasını ve Evra'ya attığı tekmeyi es geçti." ifadelerini kullandı.

İNGİLTERE: M. UNİTED'İN HAYALİ PARAMPARÇA

Times, "Çakır'ın 'çok tartışmalı' kırmızı kart kararının ardından Manchester United'ın tur atlama hayali paramparça oldu" yorumunu yaparken, Guardian, "Nani'nin kırmızı kartı kapıyı açtı ve Real Madrid Manchester United'ı yendi." ifadelerine yer verdi. BBC ise "Alex Ferguson Real Madrid yenilgisi sonrası çılgına döndü." şeklinde haberi duyurdu.

Daily Telegraph da "Ronalda ManU'ı yarış dışı bırakırken, Çakır'ın kırmızı kartı Ferguson'u öfkelendirdi." başlığıyla haberi okuyucularıyla paylaştı. Telegraph ayrıca maç sonrası internet sayfasından yaptığı ankette, "Nani kırmızı kartı hak etti mi?" sorusunu yöneltti. Ankete katılanların yüzde 51'i "Nani kırmızı kartı hak etmedi" yorumunu yaparken, yüzde 49'ı ise kırmızı kartın doğru bir karar olduğunu savundu.

''HAKSIZ BİR KIRMIZI''

Mirror, "Fergie aslında hiç gösterilmemesi gereken bir kırmızı kart için öfkeliyken Ronaldo, M. United'e darbeyi vurdu." ifadelerini kullanırken, Daily Mail, "Cüneyt Çakır'ın Nani'ye haksız yere kırmızı kart vererek maçı mahvetmesinin ardından United, Şampiyonlar Ligi'ne acımasız bir biçimde veda etti." yazdı.

Bunun yanı sıra futbolcular ve eski hakemler de tartışmaya dahil oldu. İngiliz futbol efsanesi Gary Lineker, "Hakem kesinlikle Manchester United'ın defterini dürdü" yorumunu yaptı.

EN BÜYÜK KUPAYA MÂL OLDU

BBC Radyosu'na konuşan David Moyes, "Bence bugün Sir Alex Ferguson, sinirli olmaya haklı. Karar tüm oyunu değiştirdi. Ben bir teknik direktör olarak baktığımda, Manchester United'ın hakemin etrafını çevirmekte haklı olduğunu görüyorum. Karar kötüdü ve onlara en büyük kupaya mâl oldu."

Manchester United'ın eski kaptanlarından Roy Keane, ITV'ye yaptığı açıklamada, "Bence hakem doğru karar verdi. Herkes üzülmüş olabilir ancak tehlikeli hareketti. Kasıt olup olmamasının herhangi bir önemi yok" dedi. Unutulmaz orta saha oyuncusu, futbolcuların meslektaşlarına dikkat etmeleri gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı: "Cesur muydu yoksa değil miydi bilmem ama doğruydu."

BBC Radyosu'na açıklamalarda bulunan eski hakemlerden Dermot Gallagher, "Dürüst olmak gerekirse, Real Madrid oyuncusu Nani'nin işini zorlaştırdı. Nani onun hemen kolunun altına müdahale etti, kaburgalarına değil. Ben kötü niyet olmadığını düşüyorum. Sarı olmalıydı" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Dünya Cüneyt Çakır'a Karşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement