Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nın 7. gününde gündüz seansı maçları tamamlandı.

15.05.2022 14:35  Güncelleme: 17:42

Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nın 7. gününde gündüz seansı maçları tamamlandı.

Başakşehir Gençlik ve Spor Tesisleri'nde düzenlenen şampiyonanın 7. günü gündüz seansında 52, 54 ve 63 kilolarda son 16 turu maçları yapıldı. Milli boksörlerden Beyza Saraçoğlu 52, Hatice Akbaş 54 ve Gizem Özer 63 kiloda ringe çıktı.

İyi bir maç çıkaran Hatice Akbaş, Ermeni rakibi Ekaterina Sycheva'yı 5-0 yenerek çeyrek finale yükseldi.

Beyza Saraçoğlu, Brezilyalı rakibi Caroline de Almeida'ya, Gizem Özer de Yunan rakibi Olga Pavlina Papadatou'ya mağlup olarak şampiyonaya veda etti.

Gündüz seansında sıkletlere göre tur atlayan sporcular şöyle:

52 kilo: Olena Savchuk (İtalya), Zhaina Shekerbekova (Kazakistan), Jutamas Jitpong (Tayland), Tursunoy Rakhimova (Özbekistan), Carly McNaul (İrlanda Cumhuriyeti), Zareen Nikhat (Hindistan), Davison Charley-Sian Taylor (İngiltere)

54 kilo: Hatice Akbaş (Türkiye), Estefani Almanzar de Leon (Dominik Cumhuriyeti), Lacramioara Perijoc (Romanya), Jelena Zekic (Sırbistan), Dina Zholaman (Kazakistan), Preedakamon Tintabthai (Tayland), Yesugen Oyuntsetseg (Moğolistan), Stanimira Petrova (Bulgaristan)

63 kilo: Jelena Janicijevic (Sırbistan), Amy Sara Broadhurst (İrlanda Cumhuriyeti), Shoira Zulkaynarova (Tacikistan), Parveen (Hindistan), Imane Khelif (Cezayir), Assunta Canfora (İtalya), Chelsey Heijnen (Hollanda)

Çeyrek finalde 6 milli sporcu

Hatice Akbaş'ın çeyrek finale çıkmasıyla bu aşamaya gelen milli boksör sayısı 6'ya yükseldi.

Şampiyonada daha önce 48 kiloda Ayşe Çağırır, 75 kiloda Büşra Işıldar, 70 kiloda Sema Çalışkan, 81 kiloda Elif Güneri ve +81 kiloda Şennur Demir, adlarını çeyrek finale yazdırmıştı. Hatice, çeyrek finalist olan 6. Türk boksör oldu.

Organizasyonda 57 kiloda Esra Özyol ve 60 kiloda Esra Yıldız'ın ardından Beyza Saraçoğlu ile Gizem Özer'in de elenmesiyle şampiyonaya veda eden milli sporcu sayısı 4'e çıktı.

Şampiyonada bugün akşam seansında 50 kiloda Buse Naz Çakıroğlu ile 66 kiloda Busenaz Sürmeneli, çeyrek finale çıkmak için mücadele edecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement