Eibar Tarihinde İlk Defa La Liga'da - Son Dakika
Spor

Eibar Tarihinde İlk Defa La Liga'da

Eibar Tarihinde İlk Defa La Liga\'da

Küçük bir Bask kulübü olan Eibar, tarihinde ilk defa La Liga'ya çıkmayı başardı, ancak kulübün finansal olarak sıkıntıları bulunuyor.

26.05.2014 08:44

Segunda Division #39;de (İkinci Lig) bu pazar oynanan maçların ardından Eibar, tarihinde bir ilke imza atarak ilk defa La Liga #39;ya yükselmeyi başardı.

Deportivo La Coruna #39;nın önünde bulunan ve en yakın rakibine 7 puan fark atarak ilk iki sırayı garantileyen Bask temsilcisi, pazar günü Deportivo Alaves #39;i 1-0 yenerek tarihinde bir ilki yaşamayı başardı.

Küçük bir kitleye sahip olan Eibar, bir önceki sezon da İkinci Lig #39;e yükselmişti. Ancak La Liga #39;ya yükselmeyi başaran bu genç ekibi bekleyen finansal sıkıntılar bulunuyor. La Liga #39;nın finansal gereksinimlerini karşılayabilecekler mi, bu henüz kesinleşmiş değil.

Eibar #39;ın borcu bulunmamasına rağmen sadece 5000 kişilik bir stadyuma sahip olması ve havuza da gerekli katkıyı yapıp yapamayacağı kafalarda soru işaretleri oluşturmaya başladı bile.

Real Madrid #39;den Xabi Alonso ve Asier Illarramendi kulübe destek olmak için Eibar #39;ın ihtiyacı olan 1.7 milyon avroluk bir kampanya başlattılar ve 6 Ağustos #39;tan önce bu paranın toplanması bekleniyor.

Xabi Alonso, Eibar hakkında yaptığı açıklamada quot;Hiç borcu olmayan ve finansal olarak sağlıklı durumda olan bir kulübün böyle bir sıkıntı çekmesi haksızlık. ve çelişki dolu. Pek çok kulübün daha büyük sıkıntıları var. Umarım onlara gereken desteği verebilir ve hak ettikleri yerde kalmalarını sağlarız. quot; ifadelerini kullandı.

Kulübün başkanı Alex Aranzabal ise, quot;Zaman tik-tak geçiyor. Hem saha içinde hem de saha dışında mücadele etmek zorundayız. Bir süre için insanlar Eibar #39;ın centilmen, sportif ve finansal durumunu örnek alarak konuşuyordu. Şimdi ise bu durum var. Zamanımız kısıtlı. quot; diye konuştu.

Xabi Alonso 2000-01 sezonunda Eibar #39;da kiralık olarak forma giymişti.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Eibar Tarihinde İlk Defa La Liga'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement