Eski Başkandan, Başkan Yazıcı Hakkında Bir Suç Duyurusu Daha - Son Dakika
Spor

Eski Başkandan, Başkan Yazıcı Hakkında Bir Suç Duyurusu Daha

Eski Başkandan, Başkan Yazıcı Hakkında Bir Suç Duyurusu Daha

Bursaspor Kulübü eski başkanlarından Recep Günay, İbrahim Yazıcı ve kulüp idarecilerinin, 2007- 2009 sezonlarında 1 milyon 595 bin lira kombine bilet ücretini zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

27.07.2011 13:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursaspor Kulübü eski başkanlarından Recep Günay, Başkan İbrahim Yazıcı ve kulüp idarecilerinin, 2007- 2009 sezonlarında toplam 1 milyon 595 bin lira kombine bilet ücretini zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Bursaspor eski başkanı Recep Günay, kulübün kongre üyesi Sedat Topaloğlu ile birlikte yaptığı suç duyurusunda, İl Dernekler Müdürlüğü'nün 2009 tarihinde hazırladığı raporda, Bursaspor Kulübü'nün 2007- 2009 sezonunda toplam 11 bin 991 adet kombine bilet bastırdığını, bunun 5 bin 630 adedin Biletix şirketi aracılığı ile satışının yapılıp karşılığında 2 milyon 487 bin 374 liranın kulüp hesaplarına gelir olarak girildiğini, ancak kalan 6 bin 355 adet kombine biletin parasının hesaplara girilmeyerek yönetici ve idareciler tarafından zimmetlerine geçirildiğini iddia etti.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği iki sayfalık şikayet dilekçesinde Günay, şu iddialarda bulundu: "Bu 6 bin 355 adet kombine bilet, Bursa Valiliği önderliğinde kamu kurum ve kuruluşlarına satılmıştır. Bu satışlardan elde edilen gelir kulübün gelir hanesine yazılmamıştır. Dernekler İl Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonucunda, bu usulsüzlük tespit edilerek raporlara yansıtılmıştır.

Bu konuda sorulan sorulara yetkililer, 'Biz, biletleri teslim ettik ve parasını aldık ancak, fatura kesecek muhatap bulamadığımız için paraları gelir olarak hesaplara kaydedemedik. Fatura kesecek muhatap gösterildiğinde fatura düzenleyerek bu paraları gelir hesaplarına aktaracağız' şeklinde beyanda bulunmuştur. Hangi kamu kurumuna ne kadar kombine bilet satıldığı raporda açıkça belirtilmektedir. Bu beyan usule ve yasaya aykırıdır. Çünkü kombine biletin kendisi bedel içerdiği için fatura alışverişine konu olmaz. Burada dernek yetkilileri para tahsil ettiği halde gelire yazılmamış olması, geliri gizlemek şahsi menfaatleri için kullanmak, yani açıkça kombine gelirlerini zimmete geçirme amacıyla yapılmış bir işlemdir. "

Recep Günay, verdiği şikayet dilekçesinde, Bursa Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan raporlarda açıkça görülen bu usulsüzlük ile ilgili, başta bilançoyu tutan ve imzalayan Kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı, Mali Asbaşkan Hasan Saltan, Kulüp Müdürü Osman Nuri Biçer, Mali işler sorumlusu Sema Çavuşoğlu, Denetleme Kurulu Başkanı Mümin Pekcan'nın, Bursaspor Kulübü'nü zarara uğratıp, zimmetine para geçirme, bu suçu raporunda tespit edip de ihbar etmeyen Dernekler İl Müdürü Osman Dikmen'in de görevi ihmalden yargılanmasını istedi.

Günay ve Topaloğlu'nun 2 yıl önce yaptıkları suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma sonucu Başkan Yazıcı tutuklanmış ve daha sonra yapılan itiraz sonucu tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Eski Başkandan, Başkan Yazıcı Hakkında Bir Suç Duyurusu Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement