Eskişehirspor'un yenilenen alt yapı tesisleri açıldı - - Son Dakika
Spor

Eskişehirspor'un yenilenen alt yapı tesisleri açıldı -

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, "Daha önce seçmelere gelen çocuklarımızı 5'er, 10'ar dakikalık, yarım saatlik denemelerle A takımlarına almaya çalışıyorduk. Artık bu anlayışı değiştirmekle ilgili ciddi mesailer harcanıyor" dedi.

19.03.2014 06:12

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, "Daha önce seçmelere gelen çocuklarımızı 5'er, 10'ar dakikalık, yarım saatlik denemelerle A takımlarına almaya çalışıyorduk. Artık bu anlayışı değiştirmekle ilgili ciddi mesailer harcanıyor" dedi.

Hoşcan, Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri içinde bulunan ve tadilatı yapılan altyapı tesislerinin açılışında yaptığı konuşmada, hiçbir futbolcunun amatörlükten, altyapıdan geçmeden bir yere gelmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Futbolcuların en iyi şekilde yetişmesi için eldeki imkanların iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Hoşcan, "Yüzlerce gencimizi altyapıda istihdam etmeye çalışıyoruz. Bu işin sosyal, toplumsal boyutunu düşünerek gençlerimizi spora yöneltmeye çalışıyoruz. Ayrıca bunların A takımlara yükselmesi için ciddi emekler harcıyoruz" diye konuştu.

Hoşcan, yönetim olarak altyapı ile ilgili yapılan çalışmalarda yeni bir anlayışı benimsediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Böyle bir yapıyı organize etmek kolay değil ama bizim yeni bir anlayışla yapmak istediğimiz şu. Daha önce seçmelere gelen çocuklarımızı 5'er, 10'ar dakikalık, yarım saatlik denemelerle A takımlarına almaya çalışıyorduk. Artık bu anlayışı değiştirmekle ilgili ciddi mesailer harcanıyor. Alt yapı hocamız Kamuran Yavuz bey, ekibiyle beraber muhteşem işler yapıyor. Bunun yanında işin başka bir boyutu daha var. Bu gençlerimizi sporun haricinde eğitmeye çalışıyoruz. Onlara bilgisayar odaları hazırladık. Bu gençlerimizin yabancı dil öğrenmeleriyle ilgili eğitim faaliyetlerimiz de başladı. Çok güzel bir koordine içinde bu işlerin hepsinin planlamasını yapıyoruz. İnanıyorum ki Eskişehirsporun altyapısı burada daha da canlanacak."

Hoşcan, ilerleyen dönemlerde A takımına yeni bir tesis kazandırmayı, şu an kullanılan tesisi ise altyapıya tahsis etmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Konuşmanın ardından tesisin yenilenmesinde emeği geçenlere plaket verildi.

Eskişehirspor\'un yenilenen alt yapı tesisleri açıldı -
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Eskişehirspor'un yenilenen alt yapı tesisleri açıldı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement