"Fergie'nin Hayaleti Dolaşıyor" - Son Dakika
Spor

"Fergie'nin Hayaleti Dolaşıyor"

"Fergie\'nin Hayaleti Dolaşıyor"

Manchester United'ın eski kaptanlarından Roy Keane, İskoç menajerin emekli olmasına rağmen hâlâ kulüpte olanları kontrol etmeye çalıştığını söyledi.

10.12.2013 22:51

ITV'de yayımlanan bir belgeselde kariyerinin dönüm noktalarına değinen Keane, Ferguson'un yüksek egosu hakkında "Menajerliği bırakmasına rağmen hala kulübü kontrol etmek istiyor. Kontrol ve güç takıntısı var. Bunun arkasında da devasa bir ego yatıyor." ifadelerini kullandı.

Moyes üçlü ateş altında

Ferguson'un otobiyografisinde kendisini övmesinin bir anlam ifade etmediğini de belirten Keane, "Böyle şeyler beni hep rahatsız etmiştir. İnsanların hakkımda bu tip sözler söylemesi canımı sıkıyor. Bu, postacıyı mektupları getirdiği için övmek gibi bir şey." şeklinde konuştu.

Roy Keane ayrıca birlikte çalıştığı en iyi menajerin, Nottingham Forrest'ta hocalığını yapan Brian Clough olduğunu söyledi.

"Arabamda ağladım"

2005'te kulübün kanalından takım arkadaşlarını eleştirmesi sonrasında yaşanan ayrılık sürecinden de bahseden İrlandalı efsane, "Elbette çok üzgündüm. Hatta arabamda iki dakika boyunca ağladım. Ancak kendime 'Hayat devam ediyor' demeyi de ihmal etmedim. Hiçbir şeyim yoktu. Sakattım ve bir kulübün kadrosunda değildim. Başkan David Gill'e Manchester United için sakatken bile oynadığımı söyledim. Birkaç yıl daha rahatça takım için ter dökebilirdim." dedi.

"Korktum"

Zaman zaman United'dan ayrılmayı da düşündüğünü söyleyen Keane, "Daha önce Bayern Münih veya Juventus'a transfer olmanın eşiğine gelmiştim. Ama United'da kalmayı tercih ettim. Hevesliydim aslında ama biraz da korktum. Yurtdışına gitmediğim için pişman değilim. Ama farklı bir takımda oynamak hoş bir deneyim olabilirdi. Sözleşmelerim bittiğinde bu kulüplerle görüşmüştüm. Ama United'la anlaşma sağlamayı hep başardım. Gitmek için güçlü bir isteğim yoktu çünkü United'da mutluydum." şeklinde konuştu.

Kitap hatalarla dolu

At kavgası

Roy Keane, menajer Alex Feguson ile kulübün o dönemki en büyük hissedarı ve yöneticilerinden John Magnier'in mahkemelik olmasına yol açan 'Rock of Gibraltar' olayı ile ilgili olarak da konuştu. Yaşananların herkesi etkilediğini belirten Keane "Eğer birileri Rock of Gibraltar olayının kulüpte negatif bir etkisi olmadığını düşünüyorsa başka bir dünyada yaşıyordur" dedi. Rock of Gibraltar isimli yarış atının sahipliği Sir Alex Ferguson ile John Magnier'i birbirine düşünmüş, her iki taraf da diğeri aleyhine dava açmıştı.

Ah o Dünya Kupası...

2002'de İrlanda'nın Dünya Kupası kampını terk etmesinin kariyerinde en büyük pişmanlığı olduğunu itiraf eden Keane, "O turnuvada oynasaydım çok iyi olurdu. Ailem başta olmak üzere pek çok kişi hayal kırıklığına uğradı. Mick (McCarthy) bana kendisine saygı duymuyorsam kendisi için nasıl oynayabileceğimi sormuştu. Ben de onun için değil ülkem için oynadığımı söyledim. Kamp yaptığımız yer hakkında da mızmızlanmadım. Tek istediğim turnuvaya Almanlar veya Brezilyalılar kadar iyi hazırlanmamızdı. İnsanlar benim mükemmelliyetçi olduğumu düşündüler. Oysa tek istediğim birazcık ilerlemeydi" dedi.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor 'Fergie'nin Hayaleti Dolaşıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement