Flavia Pennetta Harikalar Diyarında - Son Dakika
Spor

Flavia Pennetta Harikalar Diyarında

Birçok yıldız ismin arasından sıyrılarak geçen yıl Indian Wells'te tenis yaşantısının en büyük zaferini elde eden Flavia Pennetta, prestijli turnuvada bu yıl da harikalar yaratıyor.

18.03.2015 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalyan raket, son maçında dünya iki numarası Maria Sharapova karşısında setlerde geriden gelip son sekize kalmayı başardı.

2006 ve 2013'te Indian Wells'te kupayı kaldıran Sharapova önünde servisinde birçok tehdit yaşamasına rağmen soğukkanlılığını koruyan Pennetta, rakibinin gördüğü 11 servis kırma puanının 9'unu savuşturdu. Mücadeledeki son 13 oyunun 10'unu hanesine yazdırdığı buluşmadan 3-6, 6-3, 6-2 ile üstün ayrılan Penneta, turnuvadaki yenilmezlik serisini dokuz maça çıkardı.

Sharapova'ya karşı üst üste üçüncü galibiyetine uzanan 15 numaralı seribaşı Pennetta'yı çeyrek finalde Sabine Lisicki bekliyor. Kötü bir başlangıç yaptığı sezonu bu haftaki etkileyici performansıyla telafi eden Lisicki, Caroline Garcia'yı 6-4, 6-4'lük setlerle geçerek bu turnuvada ilk kez son sekiz biletini aldı. Eski Wimbledon finalisti Lisicki, maçın ardından kortta verdiği röportajda sevinç gözyaşlarına hakim olamadı.

Günün bir diğer büyük sürprizi yine tablonun alt kısmındaydı. Ukraynalı eleme oyuncusu Lesia Tsurenko, 2 saat 50 dakika süren büyük çekişme sonunda altı numara Eugenie Bouchard'ı 6-7, 7-5, 6-4'le devirdi. Turnuvanın 2010 şampiyonu Jelena Jankovic ise genç Belinda Bencic'i 6-3, 3-6, 6-3'lük setlerle eleyip çeyrek finalde Tsurenko'nun karşısına dikildi.

Serena zorlandı

Dünya bir numarası Serena Williams, 14 yıl sonra döndüğü Indian Wells'teki son maçında üç sette sevinebildi. Sloane Stephens'a ilk seti kaybetmesine karşın güçlü bir geri dönüş sergileyen Serena, son iki sette tek bir servis kırma puanıyla dahi yüzleşmedi ve 6-7, 6-2, 6-2 ile yoluna devam etti. Meksika'da art arda iki şampiyonluk alarak turnuvaya gelen Timea Bacsinszky ise Elina Svitolina'yı 4-6, 6-1, 6-1'le geçip çeyrekte Williams ile eşleşti.

Sekiz dördüncü tur eşleşmesinden altısının üç sette sonuçlandığı Indian Wells'te final setiyle gülen bir diğer isim Carla Suarez Navarro'ydu. 12 numaralı İspanyol tenisçi, bir önceki turda Agnieszka Radwanska'yı turnuva dışına iten Heather Watson önünde 7-6, 3-6, 6-1'le güldü. Suarez Navarro'nun yarı final yolundaki rakibi ise dünya üç numarası Simona Halep oldu. Halep, yükselişteki raketlerden Karolina Pliskova'yı 6-4, 6-4'le mağlup etti.

Benzer haberler için Tenis Dünyası

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Flavia Pennetta Harikalar Diyarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement