Gençlerbirliği Ritmini Buldu - Son Dakika
Spor

Gençlerbirliği Ritmini Buldu

Gençlerbirliği Ritmini Buldu

Gençlerbirliği'nde, takım ruhunu geliştirmek ve futbolcuların verimini artırmak amacıyla, Ankanom Perkisyon Topluluğu ile ritim çalışması yapıldı.

09.08.2012 10:24  Güncelleme: 10:33

Gençlerbirliği'nde, takım ruhunu geliştirmek, futbolcuların verimini artırmak ve birlikte hareket edebilme becerilerini yükseltmek amacıyla, Ankanom Perkisyon Topluluğu ile ritim çalışması yapıldı. İlginç görüntülerin ortaya çıktığı idmanda futbolcuların neşesi dikkat çekti.

TSYD Ankara Kupası hazırlıklarını Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde, teknik direktör Fuat Çapa yönetiminde sürdüren kırmızı-siyahlı ekip, Ankanom Perkisyon Topluluğu ile birlikte 1 saat ritim egzersizi yaptı. Renkli anların yaşandığı organizasyonda futbolcularının ritim çalışmasını takip eden teknik direktör Fuat Çapa, yaptığı açıklamada, yoğun geçen idmanların ardından dejarj olmak gerektiğini söyledi.

Ritim egzersizinin ardından böyle bir eğlenceye ihtiyacı olduğunu söyleyen Çapa, "Bunun yalnızca eğlence olarak algılanmaması lazım. Her ne kadar müzik eğlence olarak algılansa da öyle değil. Takım oyunu oynamak istiyorsanız, herkesin aynı şekilde oynayıp, aynı telden çalması lazım. Aynı telden çaldığın zaman güzel ses çıkıyor. Ritim çalışmasının geçen sezon olduğu gibi bu sezon da bize çok şey katacağına inanıyorum. Herkes verilen görevi saha içerisinde gerçekleştirmiş olursa o zaman kolektif oynamış oluruz. Bizde bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

CEM CAN: "ŞEN ŞAKRAK ÇALIŞIYORUZ"

Takım kaptanı Cem Can ise, yeni sezona çok yoğun bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, "Hem takımın dinlenmesi açısından hem de birlik ve beraberliğin sağlanması açısından çok eğlenceli bir organizasyon oldu. Geçen sene de böyle başlamıştık. Güzel oldu, hem keyif aldık hem de dinlenmiş olduk. Lige de en iyi şekilde yansır. Takımımız çok genç, bu durumu antrenmanlarda şen şakrak bir şekilde sahaya yansıtmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

OKTAY DELİBALTA: "RİTİM VURURKEN 30 KİŞİNİN AYNI ANDA HAREKET ETMESİ LAZIM, BU DURUM SAHADA DA BÖYLE"

Yıldız oyuncu Oktay Delibalta idmanın ritim çalışmasına dönüştüğünü ifade ederek, "Böyle olunca idmanda iptal oldu. Güzel bir çalışmayla stres attık doğrusu. Geçen sene de aynı çalışmayı yapmıştık. Güzel bir gün oldu bizim için. Ben inanıyorum böyle şeylere. Ritim vururken 30 kişinin aynı anda harekete etmesi gibi şeyler var, bu sahada da böyle. Sahada da aynı anda hareket etmesi lazım. Bu da ona yakın bir çalışma, mutlaka faydalı olacaktır" şeklinde konuştu.

MEHMET SEDEF : "TAKIM RUHU VE BİRLİĞİ İÇİN ÇOK İYİ BİR ÇALIŞMA OLDU"

Gençlerbirliği'nin deneyimli savunma oyuncusu Mehmet Sedef ise, bu çalışmayı geçen sende yaptıklarını hatırlatarak, "Takım ruhu ve birliği açısından çok iyi oldu. Burada ritmi yakaladık, sahada da yakalayacağımıza inanıyorum. Sahada da başarılı oluruz, umarım ritimli bir şekilde" ifadelerini kullandı.

PERKÜSYON VE RİTİM EĞİTMENİ CAN ÜNAL: "POZİTİF BİR MOTİVASYON YARATMAK BİZİ MUTLU ETTİ"

Perküsyon ve ritim eğitmeni Can Ünal ise, Ankanom Perküsyon Topluluğu olarak ritm çalışması sayesinde, Gençlerbirliği futbolcularında takım ruhunu, zamanlama, koordinasyonu vurmalı çalgılarla geliştirmeye çalıştıklarını dile getirdi. Gençlerbirliği futbolcularına 45 farklı enstrümanla eğitim verdiklerini belirten Ünal, "Bülent Balcı, İsmail Tosunbalcı ve Hüsnü Kızılgöz'den oluşan ekibimiz, Kırmızı-siyahlı futbolcularla birlikte üretebilme ve ortaya çıkarabilme konusunda bir çalışma yaptı. Gençlerbirliği futbolcularıyla çalışmaya devam etmek istiyoruz. Bugün verimli ve güzel bir çalışma oldu. Arkadaşların motivasyonu da yükseldi. Olumlu sonuç almak ve pozitif bir motivasyon yaratmış olmak, bizleri mutlu etti" ifadelerinde bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Gençlerbirliği Ritmini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement