Hull Tigers Gerçek Oluyor - Son Dakika
Spor

Hull Tigers Gerçek Oluyor

Hull Tigers Gerçek Oluyor

Hull City patronu Assem Allam, önümüzdeki sezondan itibaren liglerde Hull City AFC yerine Hull Tigers adıyla mücadele etmek için Futbol Federasyonu’na resmen başvurdu.

13.12.2013 13:16

Ticari açıdan çok daha akılda kalıcı, özel ve basit bir fonetiğe sahip olduğu düşüncesiyle kulübün adını değiştirmek isteyen Mısırlı işadamı Assem Allam, daha önce kulübün bağlı bulunduğu şirketin adını Hull City Tigers olarak değiştirmişti. Buna karşılık bir kesim taraftar "City Till We Die" (Biz Ölene Kadar City) adıyla bir çatı örgüt kurmuş, yürüyüş yaparak ve maç esnasında pankart açarak tepkilerini ortaya koymuştu.

Uzun süredir tartışılan konuya dair en ciddi adım atılırken, bir kesin taraftar ile kulüp sahibi Allam arasındaki kavga daha da büyüyeceğe benziyor. Daha önce, "En kısa sürede istedikleri gibi ölebilirler." diyerek isim değişimine karşı çıkan taraftarları huzur bozucu olarak nitelemişti. İngiltere Futbol Federasyonu (FA) ise kendisine gelen talebe ilişkin Hull City kulübünün hissedarlarıyla birlikte taraftar gruplarının görüşünün da karar alma sürecinde dikkate alınacağını açıkladı. Yakın zamanda ise tartışmaya önemli bir isim, takımın menajeri Steve Bruce katılmıştı:

"İsim değişikliği projesinden duyulan memnuniyetsizliği anlıyorum, çünkü bizim ülkemizde özellikle bizler büyük gelenekçileriz ve pek çok insan bu kulübü fi tarihinden beri destekliyor. Ama kulüp sahibimiz başka bir kültürden geliyor ama bu kulüp için ortaya parasını koyuyor. Eğer farklı bir isimle devam etmemizi istiyorsa buna saygı duymamız gerekir. Olur da bizden Cumartesi günü pembe - beyaz formalarla sahaya çıkmamızı isterse, bunu yapmak zorundayız. Çünkü patron olmadan adımız ister Hull City, ister Hull Tigers olsun, var olamayız."

Arabulucu gibi konuşan İngiliz menajer, şimdilerde takımıyla birlikte 18 puan topladı ve puan tablosunun 12. sırasında yer alıyor.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Hull Tigers Gerçek Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement