İspanya İlk Kez Finalde - Son Dakika
Spor

İspanya İlk Kez Finalde

İspanya İlk Kez Finalde

2 Dev Dünya Kupası'na Sahip Olabilmek İçin Sahaya Çıkıyor.

10.07.2010 10:57  Güncelleme: 11:00

2010 Dünya Kupası Final mücadelesinde Hollanda ile İspanya yarın karşı karşıya gelecek. Johannesburg şehrindeki Soccer City Stadyumu'nda oynanacak ve şampiyonun belli olacağı karşılaşma TSİ 21.30'da başlayacak. FIFA dünya sıralamasında 4. sırada bulunan Hollanda ile 2. sırada yer alan İspanya'nın mücadele edeceği karşılaşmanın hakemi ise İngiliz Howard Webb.

EKSİK VE CEZALILAR

- Hollanda-

Hollanda Milli Takımında kart cezalısı bulunmazken, Uruguay maçında sakatlanan orta saha oyuncusu Demy de Zeeuw finalde yer almayacak.

- İspanya-

İspanya Milli Takımında kart cezalısı ve sakatlık bulunmuyor.

HOLLANDA EN SON 1978 FİNAL OYNAMIŞTI

Yarı final mücadelesinde Uruguay'ı 3-2 yenerek finale yükselen Hollanda, en son 1978 yılında Arjantinin ev sahipliği yaptığı Dünya Kupası'nda finale çıkmış ve Arjantinle oynadığı finali 3-1 kaybetmişti.Hollanda Milli Takımı, turnuvada mücadele ettiği 6 karşılaşmada 15 sarı kart görürken,kırmızı kart almadı.

Portakallar oynadığı 6 maçta 12 kez ağları havalandırırken, 5 topu kendi kalesinde gördü.Takımın en skoreri olan Wesley Sneijder oynadığı 6 maçta 5 gol kaydetti. Wesley Sneijder, Dünya Kupası'nın kazanılması halinde bir rekora imza atacak. Formasını giydiği Inter ile İtalya Ligi, İtalya Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk yaşayan Sneijder, bu başarılarının yanına bir de Dünya Kupası'nda da ipi göğüslerse,bir yıl içinde tüm bu kupaları kazanan tek futbolcu olarak tarihe geçecek.

İSPANYA İLK KEZ FİNALDE

İspanya ise oynadığı altı karşılaşmada yedi kez ağları havalandırırken, iki topu kalesinde gördü. Kırmızı kart görmeyen ancak üç sarı kart alan Matadorların en golcü ismi ise beş gollü David Villa.

TAHMİNİ ONBİRLER

HOLLANDA

-

Maarten STEKELENBURG

Gregory VAN DER WIEL

John HEITINGA

Joris MATHIJSEN

Giovanni VAN BRONCKHORST

Mark VAN BOMMEL

Nigel DE JONG

Dirk KUYT

Wesley SNEIJDER

Arjen ROBBEN

Robin VAN PERSIE

İSPANYA

-

Iker CASILLAS

Sergio RAMOS

Gerard PIQUE

Carles PUYOL

Joan CAPDEVILA

Xabi ALONSO

Sergio BUSQUETS

Andres INIESTA

XAVI

David VILLA

Fernando TORRES

JOHANNESBURG/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor İspanya İlk Kez Finalde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement