Juan Mata'ya Efsane Forma - Son Dakika
Spor

Juan Mata'ya Efsane Forma

Juan Mata\'ya Efsane Forma

Manchester United'ın tarihindeki en pahalı transfer olan Juan Mata, kulüp tarihinde önemli bir yere sahip formayla mücadele verecek.

27.01.2014 11:15

ÖZGÜR İNCE/ Goal.com Türkiye

37.1 Milyon Pound bonservis bedeliyle Chelsea'den Manchester United renklerine bağlanan İspanyol yıldız, Kırmızı Şeytanlar'ın kulüp tarihindeki en pahalı transferi olmuştu.

26 yaşındaki futbolcu, Manchester United'da her zaman çok önemli isimlerin terlettiği '7' numaralı formayı giyecek.

Bryan Robson, Eric Cantona, David Beckham ve Cristiano Ronaldo gibi yıldızların ardından bu efsanevi formanın yeni sahibi olacak olan Mata, önceki takımları Valencia ve Chelsea'de ise '10' numaralı formayı giyiyordu.

Manchester United'ın efsane isimlerinden Bryan Robson 7 numaralı formayla yaklaşık 10 yıl hizmet verdikten sonra 1992 Kasım'dan itibaren Fransız futbolcu Eric Cantona bu formayla sahneye çıkmaya başlamıştı.

1997'de jübilesini yapan Cantona'dan sonra teknik direktör Sir Alex Ferguson efsanevi formayı İngiliz yıldız David Beckham'a teslim ederken, 2003'te ise o zaman genç yıldız adayı olan Portekizli Cristiano Ronaldo bu onura layık görülmüştü.

Müzmin sakat Michael Owen, Ronaldo'dan sonra bu formayı taşımaya başlarken, geçen sezon 7 numarayı üstüne geçiren Ekvadorlu yıldız Antonio Valencia, bu sezonun başında tercihini 25 numaralı formadan yana kullanmıştı.

Manchester United ile 4.5 yıllık sözleşme imzalayan ortasaha futbolcusu Mata, son 2 sezonda da Chelsea'de yılın en iyi futbolcusu seçilmişti.

2011 yazında 23.5 Milyon Pound bonservis bedeli karşılığında Valencia'dan Londra temsilcisinin renklerine bağlanan Mata, Chelsea'de toplam 135 resmi maçta sahaya çıkmış ve 32 gol atıp 58 de asist yapmıştı.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Juan Mata'ya Efsane Forma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement