Kadınlar milli futbol takımlarının "bel kemiğini" onlar oluşturuyor - Son Dakika
Spor

Kadınlar milli futbol takımlarının "bel kemiğini" onlar oluşturuyor

Kadınlar milli futbol takımlarının "bel kemiğini" onlar oluşturuyor

KADİR YILDIZ - Kadınlar 1. Ligi'nde zirve mücadelesi veren Derince Belediyespor Kulübü, altyapıya yaptığı yatırımlar sonucunda kadınlar futbolunda çeşitli yaş gruplarındaki milli takımlara 18 fut...

13.11.2013 12:14

KADİR YILDIZ - Kadınlar 1. Ligi'nde zirve mücadelesi veren Derince Belediyespor Kulübü, altyapıya yaptığı yatırımlar sonucunda kadınlar futbolunda çeşitli yaş gruplarındaki milli takımlara 18 futbolcu gönderiyor.

Kulüp Başkanı Şahin Çavuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kulüp olarak amaçlarının altyapıdan sporcu yetiştirmek olduğunu ifade ederek, bu konuda önemli mesafeler kat ettiklerini söyledi.

Bulundukları coğrafya itibariyle futbola yeteneği olan çok sayıda kadın futbolcuya sahip olduklarını belirten Çavuşoğlu, altyapıdan yetişen kadın futbolcuların başarılar elde ederek Kadınlar 1. Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandığını kaydetti.

Çavuşoğlu, bu ligin iddialı takımlarında biri olduklarını dile getirerek, sezon başında kadrolarındaki Gülbin Hız ile Hilal Başkol'un UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde mücedele eden Konak Belediyespor'a transfer olduğunu bildirdi.

Kulüp olarak her branşta hedefleri yukarıya çektiklerini ifade eden Çavuşoğlu, "Bayanlarda çeşitli yaş gruplarındaki 18 futbolcumuz, milli takımlarda da mücadele ediyor. Diğer branşlarda da milli takıma giden sporcularımız var. Altyapıdan sporcu yetiştirip milli takımlara daha fazla sporcu göndermeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

- "Kulüpte sevginin olması başarıyı yakalamada etkili oluyor"

Sporcu yetiştirmek için en çok ihtiyaç duyulan konulardan birinin sponsor ve destek olduğunu belirten Çavuşoğlu, Derince Belediye Başkanı Aziz Alemdar'ın bu konuda kendilerine yardımcı olduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, iyi bir tesise sahip oldukları için futbolcuların antrenman yapmakta sıkıntı yaşamadığını ifade ederek, "Spor okullamıza çocuk yaşta gelen oyuncular var. Burada spora verilen önemi onlarda görüyor. Gerek sporcular, gerekse antrenörler arasında sevgi oluşmuş durumda. Bunun da başarıyı yakalama anlamında etkisi olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

- "Tüm branşlar çıtayı yükselttik"

Derince Belediyespor olarak tüm branşlarda hedefleri yükselttiklerini anlatan Çavuşoğlu, bunları yakalamak için hem sportif hem de yönetimsel anlamda çalıştıklarını bildirdi.

Çavuşoğlu, her kategoride bir üst gruba veya lige doğru yükseltmek istediklerini belirterek, "Başarının gelebilmesi için de böyle olması gerekiyor" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kadınlar milli futbol takımlarının 'bel kemiğini' onlar oluşturuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement