Kenan Sofuoğlu Şanssızlıkları Geçemedi - Son Dakika
Spor

Kenan Sofuoğlu Şanssızlıkları Geçemedi

Kenan Sofuoğlu Şanssızlıkları Geçemedi

Dünya Supersport Şampiyonası'nın son iki ayağında şanssızlıklar yaşayan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, "İnşallah diğer yarışlarda şanssızlık yaşamam" dedi.

24.07.2012 12:53  Güncelleme: 13:19

Ülkü Parlakyıldız Karakuş - Dünya Supersport Şampiyonası'nın son iki ayağında şanssızlıklar yaşayan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, "İnşallah diğer yarışlarda bu tür şanssızlıklar yaşamam. Teknik bir sorun yaşamadığım takdirde şampiyonluk şansım yüksek" dedi.

Dünya Supersport Şampiyonası'nın ilk sırada bitirdiği İspanya'daki 7. ayak yarışında rakibine kafa attığı gerekçesiyle 5'inciliğe düşürülen, Çek Cumhuriyeti'nde ise pazar günkü 8. ayak yarışında yarışma kurallarına takılıp, yarışta yine birinci sıradayken ikinci ilan edilen Sofuoğlu, yaşadığı şanssızlıkları AA muhabirine değerlendirdi.

İspanya Motorland Aragon'daki 7. ayak yarışında Fransız Fabien Foret'e yaptığı hareket nedeniyle 4 sıra geriye düşme cezası aldığını hatırlatan Sofuoğlu, "Yarışı ilk sırada bitirmeme rağmen aldığım ceza nedeniyle 5'inciliğe düşürüldüm. Hafta sonundaki 8'inci ayak koşusunda ise son 5 tura girerken liderliği ele almıştım. O sırada yarış, kaza nedeniyle durduruldu. İçeri girdiğimde birinci olduğumu zannedip sevindim ancak kurallar gereği yarışı ikinci sırada bitirmiş oldum" diye konuştu.

Son iki yarışta da puan kaybettiğini belirten şampiyon motosikletçi, şunları kaydetti:

"Ancak buna da şükretmek lazım. Önümüzde 5 yarış daha var. İnşallah kalan yarışmalarda güzel puanlar toplarım. Genel sıralamada lider konumdayım. Büyük Britanyalı Sam Lowes ile aramda 23 puan, Fabien Foret ile ise 29 puan fark var. Şampiyonluk yarışı, üçümüz arasında geçecek. Motosiklette teknik sorunlar yaşanabiliyor. İnşallah diğer yarışlarda teknik sorunlar veya son iki yarıştaki gibi şanssızlıklar yaşamazsam, şampiyonluk şansım yüksek."

Sofuoğlu, genel klasmanda 137 puanla lider konumda bulunuyor.

Yayıncı: Hüseyin Doğru - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Kenan Sofuoğlu Şanssızlıkları Geçemedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement