Klopp'la Başarı 3 Yıl Sürdü" - Son Dakika
Spor

Klopp'la Başarı 3 Yıl Sürdü"

Klopp\'la Başarı 3 Yıl Sürdü"

Borussia Dortmund'un CEO'su Hans Joachim Watzke, Tottenham ile oynayacakları mücadele öncesinde İngiliz basınına detaylı açıklamalarda bulundu.

09.03.2016 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SPORCOPE DIŞ HABERLER - Borussia Dortmund'un CEO'su Hans Joachim Watzke, Tottenham ile oynayacakları mücadele öncesinde İngiliz basınına detaylı açıklamalarda bulundu.

Watzke, Tottenham eşleşmesinin zor geçeceğini bilmelerine rağmen gönlünden Liverpool ile final oynamanın geçtiğini söyledi. Tecrübeli yönetici, her iki takım taraftarının karşılıklı olarak "You will never walk alone" tezahüratını söylemesinin müthiş olacağını ifade etti.

"Leicester'ın hikayesi daha romantik"

Tottenham'ın İngiltere'nin en iyi takımı olduğunu söyleyen Watzke, buna karşın Premier Lig şampiyonunun Leicester City'nin olmasını istediğini belirterek, "Thomas büyük bir teknik direktör. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ni kazanabiliriz ancak bunun için en az 6-7 takımın daha şansı var. Tottenham da bunlardan biri. Onlar İngiltere'nin en iyi ve en iyi futbol oynayan takımı. Ligde harika iş çıkarıyorlar. Onları elemek istiyoruz. Bunu yapabileceğimize inanıyoruz. Fakat Premier Ligi Leicester'ın kazanmasını istiyorum. Çünkü Tottenham'a göre hikayeleri çok daha romantik. Birçok kişi Tottenham'ı Leicester'a göre daha şanslı görüyor." ifadelerini kullandı.

"Klopp'la başarı kazanmamız 3 yıl sürdü"

Klopp ve Tuchel'i tercih etme sebeplerini açıklayan tecrübeli yönetici, "Biz güçlü bir planı, muhteşem bir mantalitesi ve duygusu olan bir teknik adam tercih etmek istedik. Jürgen bunlara sahipti ve Mainz'a çok iyi aşılamıştı. Bu yüzden onu tercih ettik. Thomas Tuchel'i tercih etme nedenimiz de aynıydı. Bizim Jürgen ile başarı kazanmamız 3 yıl sürdü. O gelmeden önce biz 13. sıradaydık. O, ilk sezonunda bizi 6. yaptı, bir sonraki yıl 5. olduk ve 3. sezonunda şampiyon olduk." şeklinde konuştu.

Bütçelerinin artışına dikkat çeken Watzke,"Jürgen bizi şampiyon yapana kadar, ilk 3 sezonda sadece 5.5 milyon euro bütçeye sahipti. Şampiyon olduktan sonra 30 milyon euroya çıktı. Şimdi ise yaklaşık 75 milyon euro bütçemiz var. Bu inanılmaz." dedi.

"Taraftar maç esnasında Jürgen'i alkışlamayacak"

Liverpool ile eşleşmekten korkmadıklarını söyleyen Dortmund CEO'su, "Manchester United ve Liverpool'un eşleşmesi favorilerden birinin elenecek olması açısından güzel. Kimi desteklediğimi sormayın, tabi ki Liverpool. Çünkü Jürgen benim arkadaşım. Evet, bir sonraki turda Liverpool ile eşleşebiliriz. Bundan korkmuyoruz. Jürgen Dortmund'a gelirse, maçtan önce ve sonra insanlar onu alkışlayacak fakat bu maç sırasında olmayacak." şeklinde konuştu.

"2-3 yıl sabretmeliler"

Liverpool'un Klopp'a sabretmesi gerektiğini söyleyen Watzke, "Liverpool'da para sorunu yok. Jürgen'in zamana ihtiyacı var. O takıma ve kulübe büyük bir ruh getirecektir. O tüm gücünü kulübün ruhu tekrar yakalaması için harcayacaktır fakat en az 2-3 yıllık zamana ihtiyacı olacak. Liverpool'un bir sonraki hedefi Şampiyonlar Ligi'ne dönmek olacaktır. Bunu gerçekleştirmek o kadar kolay değil. 3 ayda bir oyun stili oluşturamaz. Bu çok zor. Mesela Dortmund'daki ikinci sezonunda 8 maç üst üste kazanamadığı dönemde sözleşmesini uzatmıştık. Taraftarlar ve kulüp sahipleri ona inanıyorlar." ifadelerini kullandı.

"İskambil oynayıp dünyayı tartışmayı özledim"

En çok Klopp'la iskambil oynamayı özlediğini belirten tecrübeli yönetici, "Bir arkadaş olarak Jürgen'i özlüyorum fakat teknik adam olarak değil. Çünkü onunla aynı seviyede bir teknik adamı sahibiz. Biraz mola vermek için 7 yıl iyi bir süre oldu. En çok iskambil kağıdı oynarken dünyayı tartışmamızı özledim. Telefonda konuşuyoruz ama yüz yüze görüşmek gibi olmuyor. Biz tekrar buluşacağız ve birlikte tekrar güleceğiz. Futbolda hiçbir şey sonuza dek sürmez." diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Klopp'la Başarı 3 Yıl Sürdü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement