Rıza Çalımbay: Hatalarımıza Rağmen Kazandık - Son Dakika
Spor

Rıza Çalımbay: Hatalarımıza Rağmen Kazandık

Rıza Çalımbay: Hatalarımıza Rağmen Kazandık

Sahasında Kayseri Erciyesspor'u 2-1 yenen Çaykur Rizespor'da, teknik direktör Rıza Çalımbay, hataları ile birlikte kazanmayı başardıklarını söyledi.

01.09.2013 23:49  Güncelleme: 00:05

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Kayseri Erciyesspor'u 2-1 yenen Çaykur Rizespor'da, teknik direktör Rıza Çalımbay, hataları ile birlikte kazanmayı başardıklarını söyledi.

Çalımbay, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, ligde iki iç saha maçını da kazanmayı başardıklarını belirterek, "İki maçta da taraftarımız ortaya çok iyi destek koydu. Oyuncularımız da iyi mücadele etti. Yeni takımız ama yavaş yavaş lige ısınıyoruz. Maç içinde hatalarımız oldu ama iyi oyunumuz daha fazlaydı" dedi.

Oyunu zora soktukları anlar da olduğunu ifade eden Çalımbay, "Bu tür maçları zora sokmamamız lazım. Çok daha iyi işler yapmamız gerekiyor. Hatalarımız var. Bunları asgariye indirip, en az hatayla yola devam etmek zorundayız. Bugün hatalarımız ile birlikte kazanmasını bildik. Önemli olan hatalarla kazanırken gerekli dersleri çıkarmak. Bu hataları daha aza indirirsek çok daha iyi olacak" diye konuştu.

Çalımbay, milli takım arasında eksikleri gidermek için çalışacaklarını, iki transfer daha yapabileceklerini sözlerine ekledi.

Çaykur Rizespor'un defans oyuncusu Ali Adnan, güzel bir gol attığını belirterek, "Bugün gol atacağımı tahmin etmiştim. Çok iyi bir gol oldu. Sevincimi ailemle paylaştım. Gol attığım bir maçta kazandığımız için mutluyum" ifadelerini kullandı.

Süper Lig'e yavaş yavaş alışmaya başladıklarını vurgulayan Koray Altınay ise "Seyircimizin önünde iyi bir galibiyet aldık ama zaman zaman ben de hatalar yaptım. Hatalarımızdan dersler çıkarmalıyız. Ben de hocamızın uyarılarını dikkate alarak Süper Lig'e artık yakışmalıyım. Yeni geldiğim için zorlanıyorum. Önümüzdeki haftalar çok daha iyi olacak" ifadelerini kullandı.

Kayseri Erciyesspor cephesi

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, Çaykur Rizespor'un ilk yarıda çok daha üstün oynadığını vurgulayarak, "İstediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Hiç hesapta olmayan bir maçı kaybettik" dedi.

İkinci yarıda daha iyi işler yaptıklarını kaydeden Çapa, şunları söyledi:

"Pozisyonlarımız vardı ama değerlendiremedik. Rakibimiz kontrataktan ikinci golü buldu. Aradığımız golü bulduktan sonra maçı çevirecek pozisyonlarımız da oldu ama kaleci çok iyi kurtarışlar yaptı. Hiç hesapta olmayan bir maçı kaybettik. Milli maç arasını en iyi şekilde değerlendireceğiz. Çok yeni bir kadroyuz. Uyum sürecini milli maç arasında aşmayı hedefliyoruz. Oynadıkça çok daha iyi olacağız."

Kayseri Erciyesspor'un defans oyuncusu Cem Can, ilk yarıya kötü başladıklarını belirterek, "Rakibimiz bizden dirençliydi. İkinci yarı toparlanmaya çalıştık. Rakibimiz hızlı ataktan ikinci golü buldu. Maçı çevirmeyi başaramadık. Yeni bir takımız. Milli takım arasını iyi şekilde değerlendirerek lige daha iyi girmek istiyoruz" diye konuştu.

Ekrem Ekşioğlu ise istediklerini oyunu sahaya yansıtamadıklarını söyleyerek, "Rakibimiz bize göre daha iyi oyun ortaya koydu. Çaykur Rizespor deplasmanı her zaman zor bir deplasman. Kazanmak isterdik ancak başaramadık" dedi. - Rize

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Rıza Çalımbay: Hatalarımıza Rağmen Kazandık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement