Neymar: Pele Olmasa Chelsea'deydim - Son Dakika
Spor

Neymar: Pele Olmasa Chelsea'deydim

Neymar: Pele Olmasa Chelsea\'deydim

Barcelona'nın yıldız oyuncusu Neymar, seneler önce Chelsea'ye transfer olmaya çok yaklaştığını itiraf etti.

28.06.2014 19:49

Brezilya'yı Dünya Kupası'nda sırtına alan Neymar, dört sene önce Chelsea'ye transfer olmanın eşiğinden döndüğünü itiraf etti ve bu kararında Pele'nin de önemli bir rol oynadığını söyledi.

Neymar'ın hayatı ile ilgili yayımlanan "Neymar: Benim hikayem - Babamla muhabbetlerimiz" adlı kitaptan bir bölümü ortaya çıkaran Daily Mail, yıldız oyuncunun bu sözlerini meydana çıkardı: "23 Ağutost 2010'da babam ve ben, Santos'un başkanı Luis Alvaro ile Vila Belmiro'da bir görüşme yaptık. Chelsea muazzam bir teklif yapmıştı. Görüşmenin ortasında başkan ayağa kalkıp ışıkları kapattı ve boş bir sandalyeye işaret etti. 'Bu ülkemizin milli kahramanlarından Ayrton Senna'nın koltuğu. Onun vefatından beri de boş. Neymar Jr. bu teklifi reddeder ve burada kalırsa o koltuğa doğru ilk adımını atar ve ulusal bir kahraman olma yolunda ilerler.' dedi." ifadelerini kullandı.

Babasıyla bu sözlerin ardından düşüncelere daldıklarını da belirten Neymar, "Bu sözler bizi düşündürdü. Hayatıma yön vereceğim an gelmişti.Pele bile beni aradı. Ne kadar önemli hissettiğimi tahmin edebilir misiniz? Futbolun kralı beni aradı ve takımda kalmamı istedi. Bana Santos'taki kendi kariyerini hatırlattı. Milli takımla birlikte kaldırdığı 5 kupadan bahsetti. Ben de Santos'ta kaldım. Kolay bir karar değildi, ama doğru olan da buydu. Ailem, arkadaşlarım ve kariyerim için en doğru kararı verdim." ifadelerini kullandı.

Neymar, Barcelona için ligde 26 maçta sadece 9 gol atabildi. Bununla birlikte Brezilya ile bir Konfederasyon Kupası kazanan genç yıldız, Dünya Kupası'nda da attığı 4 golle takımını sürüklüyor.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Neymar: Pele Olmasa Chelsea'deydim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement