Olay Otobiyografi Hala Tartışılıyor - Son Dakika
Spor

Olay Otobiyografi Hala Tartışılıyor

Olay Otobiyografi Hala Tartışılıyor

Sir Alex Ferguson’un hem ilk çıkardığı hem de yeni piyasaya sürdüğü otobiyografisinde önemli yer verdiği Roy Keane, Ferguson’un tam bir kontrol manyağı olduğunu açıkladı.

10.12.2013 17:17

Manchester United'ın efsane teknik direktörü Sir Alex Ferguson emekliliğinden kısa bir süre sonra, geçtiğimiz aylarda piyasaya sürdüğü biyografide birçok isme eleştiri oklarını savurmuş, ayrıca tarihçiler, otobiyografide önemli yanlışlıklar yapıldığını saptamıştı. Ferguson'un en fazla eleştirdiği isimlerden birisi de 12 sene boyunca Manchester United forması giyen Roy Keane'di. Keane otobiyografi ilk piyasaya sürüldüğünde de kendisi ile ilgili bölümlere "Galiba Ferguson sadakat denen şeyin anlamını bilmiyor, vaktimi kameralar önünde onunla söz düellosuna girerek harcamayacağım" demişti. Olayın üzerinden belli bir zaman geçtikten sonra İrlanda milli takımının yeni yardımcı hocası konuyla ilgili bazı açıklamalar yaptı.

"Arabamda ağlamıştım"

Keane'e göre, Ferguson, Manchester United'ın da kötü giden çizgisi sebebiyle hala kulüpten elini çekmiş değil ve teknik direktörlüğünde var olan kontrol etme ile gücü elinde tutma alışkanlığını da bırakamıyor. "Bütün gücün Ferguson'da olması gerekiyor, büyük bir egosu vardı ve bunu kulübün her köşesinde hissediyordunuz. Bazen futbolculara öyle konuşmalar yapardı ki, genç bir oyuncu olarak ilk başlarda arabamda gözyaşı döktüğümü hatırlarım, ancak daha sonra bununla mücadele etmeyi öğrendim, ve öğrendiğim için de 12 yıl boyunca kulüpte forma giyebildim" şeklinde konuşan Keane, eski hocasından 'çizgiyi çoğu zaman aştığı' ve 'soyunma odasının atmosferini bozduğu' eleştirilerini almıştı.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Olay Otobiyografi Hala Tartışılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement