Paris Fırsat Tepti - Son Dakika
Spor

Paris Fırsat Tepti

Paris Fırsat Tepti

Fransa Ligue 1’de haftanın kapanış mücadelesinde Paris Saint Germain ile Lille Parc des Princes stadında karşı karşıya geldi.

23.12.2013 13:51

Maça kişisel nedenler yüzünden Uruguay'da olan Cavani ve sakatlıkları bulunan Maxwell ile Jallet'den yoksun çıkan ev sahibi, klasik dizilişi ile sahada yer aldı. Savunmada solda Digne, sağda van der Wiel tandemde ise Thiago Silva ile Alex yer alırken, orta üçlü çoğu zaman olduğu gibi Motta, Verratti ve Matuidi'den oluştu. Sağ kanadı Lucas'a emanet eden teknik direktör Laurent Blanc, Cavani'nin yokluğunda Lavezzi'ye şans tanıdı. Forvette ise takımın gol umudu Ibrahimovic vardı.

Konuk Lille'de kalede açık ara ilk yarının en iyi kalecisi olan Enyeama vardı. Sol bekte Souaré sağ bekte ise Béria görev yaptı. Stoper olarak Basa ile Rozenhal'i kullanan teknik direktör René Girard, orta alanı baklava diye tabir ettiğimiz şekilde dizdi. Defansın önünde Mavuba, ortada Gueye ile Balmont, forvet arkasında ise Marvin Martin vardı. Forveti iki isimden oluşturan Girard tercihini Roux ile Salomon Kalou'dan yana kullandı.

Maça hızlı başlayan taraf Paris Saint Germain oldu. Beklenildiği üzere topun hakimiyetini eline alan ev sahibi bol pas trafiği ile Lille savunmasını aşmaya çalıştı. Rakibinin üstün top tekniğine cevap veremeyen Lille'li oyuncular, ilk yarının büyük bir bölümünü topun peşinde koşarak geçirdi. 36'ıncı dakikada Zlatan Ibrahimovic'le öne geçen Paris Saint Germain, işin en zor kısmını erkenden yaptığını düşünsede ilk yarının bitimine sadece 1 dakika kala Lille'de kaptan Mavuba sahneye çıktı. 44'üncü dakikada topu ağlara gönderen Rio Mavuba, takımların soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitmesini sağladı.

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf Lille oldu. Maçın 50'inci dakikasında Franck Béria, sağ bekten ileri çıkarak pozisyona girecekken ceza sahasının girişinde Lucas Digne tarafından düşürülünce Lille penaltı kazandı. Yaklaşık 3 dakika boyunca Béria'nın sağlık durumunun takip edilmesinin ardından tecrübeli oyuncu sedye ile kenara geldi. Topun başına geçen Salomon Kalou, kaleci Sirigu'yu ters köşeye yatırarak takımını bu zorlu deplasmanda öne geçirdi.

Bu dakikadan itibaren baskıyı iyice arttıran Paris Saint Germain sağlı sollu ataklarla Lille kalesine yüklenmeye başladı. Maçın 72'inci dakikasında Lucas'ın kullandığı bir kornerde boşa çıkan Enyeama topun kontrolünü sağlayamayınca, pozisyona hazırlıksız yakalanan Basa, Thiago Silva'nın baskısı altında kalınca topu istediği gibi yönlendiremedi ve kendi ağlarına gönderdi.

Paris Saint Germain, beraberlik golünün ardından baskıyı daha da arttırmasına karşın golü bulamadı. Her ne kadar teknik direktör son 15 dakikada sol bek Digne'i oyundan alıp orta sahaya Rabiot'yu monte etse de istediği sonucu alamadı. Paris Saint Germain'deki B planı eksikliği ve maç şanssızlığı alınabilecek çok önemli bir 2 puana mal oldu.

Bu sonuçla birlikte Paris Saint Germain son bahar şampiyonu olurken, Monaco'ya 3 Lille'e ise 4 puan fark attı. Bol pozisyonlu, seyir zevki yüksek ve beklentileri karşılayan bir maç olsa da, şunu net olarak söyleyebilirim ki, Paris Saint Germain Edinson Cavani'nin yokluğunu çok ciddi bir biçimde hissetti.

Eleştirilerin odak noktasında olan Lavezzi'nin devre arasında takımdan ayrılması pek de sürpriz sayılmaz. Sene sonu Menez zaten gideceğinden, Nasser Al-Khelaifi başkan yine elleri cebine atıp forvet hattına bir süperstar daha katabilir. Bu maçta kaçan iki puanı Paris Saint Germain sezon sonunda arayabilir.

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Paris Fırsat Tepti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement