Ronaldo Rekoru Kıracak Mı? - Son Dakika
Spor

Ronaldo Rekoru Kıracak Mı?

Ronaldo Rekoru Kıracak Mı?

Şampiyonlar Ligi'nde 6. ve son hafta maçları öncesinde, Cristiano Ronaldo tarihe geçmenin peşinde koşacak.

10.12.2013 10:30

ÖZGÜR İNCE/ Goal.com Türkiye

Şampiyonlar Ligi'nde son grup maçları öncesi, şu ana kadar 8'er gol kaydeden Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, Şampiyonlar Ligi tarihinde grup aşamasında en çok gol atan futbolcu olmaya çalışacak.

Şampiyonlar Ligi'nde daha önce, 2002/03 sezonunda Arjantinli Hernan Crespo ile İtalyan Filippo Inzaghi ve 2004/05 sezonunda da Hollandalı forvet Ruud van Nistelrooy grup maçlarında 8 gol atmayı başaran isimler olmuştu.

IBRAHIMOVIC'İN ŞANSI KALMADI

Paris Saint Germain'in İsveçli yıldızı Zlatan Ibrahimovic de, bu sezon grup aşamasında tam 8 kez fileleri havalandırıp rekoru egale eden bir diğer isim olurken, Benfica maçının kadrosuna alınmayarak rekoru yakalama şansını kaçırdı.

Bir yılda en fazla gol atan

Real Madrid'in süper yıldızı Cristiano Ronaldo, 4. haftada Juventus maçında attığı golle 2013'te Şampiyonlar Ligi'ndeki 14. golünü atmış ve rekor kırmıştı. Bir yıl içerisinde Devler Ligi'nde en fazla gol atmayı başaran oyuncu olan Ronaldo, daha önce 13 golle bu rekoru Lionel Messi ile paylaşıyordu.

Sırada Messi var

Şampiyonlar Ligi tarihinde grup aşamasında en çok gol atan futbolcu unvanını şimdilik paylaşan Ronaldo, Lionel Messi'nin rekoruna da göz dikti. Barcelona'nın Arjantinli yıldızı, 2011-2012 sezonunda toplam 14 golle Şampiyonlar Ligi tarihinde bir sezonda en çok gol atan futbolcu olmuştu.

2 kez gol kralı oldu

Ronaldo, geçen sezon yarı finali görebildiği Şampiyonlar Ligi'nde kaydettiği 12 golle gol krallığına ulaşırken, 2007-2008 sezonunda da Manchester United formasıyla kupayı havaya kaldırmış ve 8 kez fileleri havalandırıp gol krallığı sevinci de yaşamıştı.

Ronaldo'nun şu ana kadar Şampiyonlar Ligi kariyerinde 96 maçta 58 golü bulunuyor.

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Ronaldo Rekoru Kıracak Mı? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement